Månedsmagasinet på Costa del Sol

Nyt solen
Det er deilig å være i solen. Solen gir energi, glede og huden får en flott glød når den blir pleiet bra. Sørg for en god bodyscrub som grundleggende pleie et par ganger ukentlig. F.eks. Himalaya Scrub. Den brukes i dusjen på fuktig hud. Saltet, rosmarinen og de lekre oljene som finnes i Himalaya Scrub fjerner tørr og ru hud. Du kan også lage din egen scrub ved å blande ½ dl olivenolje med 1 spiseskje grovt kjøkkensalt.

Gode tilskudd
Har du bare en kort ferie, er det fristende å gå ut i solen og la seg steke i mange timer, men la huden få venne seg til solen og bli ikke solbrent. Begynn et par uker før ferien med å ta Imedeen Tan Optimizer. Tablettene gir deg fin glød i huden og til at du ikke så lett blir brent. Vil du ytterligere beskytte huden, så sørg for å spise omega-3 fettsyrer, e-vitamin, c-vitamin samt selen. De er antioksidanter og hjelper deg slik at du ikke så lett blir brent. Husk at vi selv kan danne d3-vitaminer i huden i sollys. På den måten kan vi i løpet av sommeren bygge opp et lager av d-vitaminer i leveren til tre måneders ”forbruk”.
Solkrem med bare faktor 8 nedsetter kroppens produksjon av d-vitaminer med 90 %. I løpet av en halv times soling uten solkrem danner kroppen 500 mcg d-vitamin. Unngå den sterkeste solen mellom kl. 12 til 16 og bruk solkrem resten av tiden.
Når du bruker solkrem, så smør på et tykt lag. Beregn ca 40 ml til en voksen person. Bruk en naturlig sunblocker på uysatte steder. Smør huden ca. en halv time før du går ut, så har virkestoffene fått lov til å trenge inn i huden. Det gjelder å bli langsomt brun og aldri brent. Din solbeskyttelse kan evt. være Derma-serien. Serien er helt ren og uten skadelige stoffer og så er den svært prisvennlig. Finnes i faktor 8 – 50. Det finnes mange andre ”rene ” muligheter, f.eks. Aloe Vera m.fl. En god solbeskyttelse er å ha på lett sommertøy og bruke parasollen.
Etter solbadet bør du smøre deg med en god aftersun, f.eks. fra Aloe Vera eller Derma. Det gir en deilig, lindrende pleie til en ”soltrett” hud.

Soleksem
Har du tendens til soleksem, kan det ofte forebygges et par uker før soling ved å spise betakaroten, kalk og magnesium, samt lecithin. Dessuten gjerne Aloe Vera.

Solskoldning
Har skaden allerede skjedd, kan du i mangel av noe bedre smøre på yoghurt eller tomatsaft på de angrepne stedene. Men det er lettere og mer effektivt dersom du har Aloe Vera-gel til å smøre på. Smør gjerne på et tykt lag flere ganger daglig.

Selvbruner
Vil du gerne hjelpe litt til med sommerfargen, kan du supplere med en selvbruner, så naturlig som mulig. F.eks. Allisons selvbruner som også virker pleiende på huden. Det er en god idé å bruke et scrub-produkt før du smører på selvbruneren. Jo bløtere og glattere huden din er, jo vakrere blir brunfargen. Vær forsiktig med selvbruneren på kne og albuer, i fotleddet og rundt langs fotkanten.

Vekten
Hører du til dem som må passe på vekten, så vær veldig oppmerksom på den i sommervarmen. Det er så ergerlig å legge på seg et par kilogram, for så å slåss med dette i lang tid når hverdagen atter melder seg. Pass på alkohol, sukker, slik, kaker, is og hvitt brød. Du kan saktens spise mange andre deilige matvarer, f.eks. den nydelige vannmelonen som, i tillegg til at den er sunn for hjertet, nesten ikke inneholder kalorier. Skal du bare ha noe søtt, så bruk evt. Agave sirup. Den har en nydelig smak. Den er litt søtere enn sukker og inneholder 76 % fruktose fra Agaveplanten. Det gode er at den er et langsomt nedbrytelig kullhydrat og dermed har den en lav glykjemisk indeks.
 

Mosjon
Hold den fysiske formen ved like i ferien. Svøm, gå lange turer: Bruk om mulig sykkelen, dans, løp, osv. Sørg for å holde deg i form slik at du også kan se deg selv i speilet når hverdagen igjen setter inn. Få evt. hjelp fra CLA-kapsler som hjelper til med å omdanne fett til muskler, særlig hvis du også driver med sport. Hører du til dem som alltid er sultne, så spis Spirulina en halv times tid før hvert måltid. De hjelper til med å dempe sulten. Det samme gjør tilskudd av krom.
Driver du mye sport i sommervarmen, så pass godt på blodsukkeret. Jeg ser mange sportsutøvere som har problemer med blodsukkeret som de prøver å styre ved bruk av sukker og forskjellig typer leskedrikk. Du skal vite at store mengder drue- og fruktsukker kan blokkere for kobberenzymene og være farlig for hjertet. Sørg for å få tilstrekkelig med b-vitaminer, magnesium og kalk, kalium, sink, selen, essensielle fettsyrer, samt Q 10.

Blærebetennelse
Det er særlig mange kvinner som lider av blærebetennelse om sommeren. Mange blir liggende i det våte badetøyet etter å ha vært i vannet. Du bør skifte tøy hver gang du har badet. Selv om du synes det er varmt, blir underlivet likevel avkjølt. Pass også på kalde plaststoler uten puter osv. Lidelsen er 50 ganger mer vanlig hos kvinner som hos menn. Har du blærebetennelse, er du absolutt ikke i tvil. Du føler rett og slett at du tisser glasskår og at du må tisse ofte, uten at det kommer særlig mye urin. I tillegg får man ofte feber og til tider blod i urinen. Drikk mye varm te, gjerne padderokke, gyldenris og salvie, gjerne et par liter daglig. Spis mye hvitløk. Ta evt. tranebær i kapselform og suppler med Rød Solhat – (Echinacea). Hold underlivet varmt og bruk undertøy av ren bomull.

Forkjølelse
Er du så uheldig å pådra deg en sommerforkjølelse, så spis godt med hvitløk og drikk gjerne masse urtete, f.eks. av lakrisrot, gyldenris og timian. Lakrisrot er slimdrivende og bra mot hoste. Gyldenris er slimhinnestyrkende og timian virker desinfiserende – så disse tre er en god kombinasjon. Har du bare ingefær i huset når forkjølelsen setter inn, så skjær et par skiver og hell over kokende vann.
C-vitaminer kan forebygge forkjølelse, men har du først fått den, så helbreder ikke c-vitaminet den. Av midler som virker lindrende og helbredende, er f.eks. propolis og echinacea. Middelet Urtepensil fra Naturdrogeriet som bl.a. inneholder Echincea, bukkehornfrø, m.m., hjelper til med å få forkjølelsen under kontroll og styrker immunforsvaret.

Myggstikk
Hører du til dem som vanligvis blir overfalt av mygg, så garder deg denne sesongen med å spise ekstra med b-vitaminer. Ta i tillegg gjerne et ekstra tilskudd av b1 ca. 300 mg, så holder de seg vekk. Skal du til Thailand eller andre lekre steder i Asia, må du vite at kinesisk malurt kan være en god beskyttelse mot malaria. Selvfølgelig må du rette deg etter legens veiledning, men det kan være en ekstra beskyttelse.

God ferie!

Av Anni Dahms, Anni’s Vitalshop

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.