Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kokosolje – Ideell i lavkarbohydrat kost og stimulerer fettforbrenningen

Kokosolje - Ideell i lavkarbohydrat kost og stimulerer fettforbrenningen

Del

I vestlige land assosierer vi ofte kokospalmer med sommer, sol og deilige strender. For de innfødte i tropiske land har kokospalmen derimot hatt en helt annen betydning. De kaller den for ”livets tre” – og ikke uten grunn. Alle delene av treet benyttes i dagliglivet: Bladene gir beskyttelse mot vær og vind når de brukes som tak, stammen benyttes til ved og av kokosfibrene kan det lages et sterkt tauverk med kyndige hender.. Kokoskjøttet brukes til matlaging og utgjør en deilig smakstilsetning i bl.a. varme karriretter. Sist, men ikke minst, er kokosnøtten råvaren som benyttes når det skal lages kokosolje – en olje med naturlig lang holdbarhet og mange gode fortrinn.

Fettets viktige rolle i en sunn kost
Forskningen viser at tiden er moden for å se på fett med nye øyne. Studier av ulike typer diettprogrammer med høyt inntak av fett og protein og litt karbohydrater understreker fettets viktige rolle i en sunt kosthold. På tropiske øyer har man lenge visst dette. Der utgjør fettet 60% av energitilførselen, og av dette utgjør kokosolje hele 80%.

Øk fettforbrenningen
De mellomlange fettsyrene i kokosolje øker forbrenningen. I følge studier kan de øke fettforbrenningen (termogenesen) med opp til 50% i løpet av en uke. Når forbrenningen økes, reduseres kroppsfettet. Et fornuftig kostprogram for lavere vekt og bedre helse er derfor: Øk inntaket av grønnsaker, kokosolje og essensielle fettsyrer, gode proteinkilder og reduser inntaket av karbohydrater.

Cocosa Extra Virgin Coconut Oil
Cocosa Extra Virgin Coconut Oil er kaldpresset av ferskt kokoskjøtt og inneholder et bredt spekter av vitaminer, mineraler og antioksidanter. Den har en nydelig duft og smak av kokos og er derfor god på brødskiven, i shakes/smoothies, bakverk eller som tilskudd i annen mat.

Cocosa Pure Coconut Oil
Cocosa Pure Coconut Oil er den optimale matoljen: Uten smak og lukt og rik på viktige såkalte mellomlange fettsyrer. Oljen presses ut av tørket kokoskjøtt, uten bruk av kjemiske oppløsningsmidler og raffineres på skånsom måte for å fjerne de finere næringsstoffene som ødelegges ved for høy varme. Den egner seg derfor ypperlig til steking og annen matlaging, for deg som ønsker en høykvalitets kokosolje uten smak og lukt.

Kokosolie – som Cocosa og Coconut Oil of Life kan fås i Vitamina i Centro Idea.

Av Vitamina

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.