Månedsmagasinet på Costa del Sol

Lystgass er en luktfri og mildt bedøvende gass som brukes til smertelindring under tannlegebehandling i Skandinavia og andre land.

Farmakologisk er lystgass et sikkert hjelpemiddel. Det ble oppdaget på slutten av 1700-tallet at lystgass kunne forandre bevisstheten, gi en lett rus og fjerne smerter.
Den brukes i dag jevnlig av tannleger, alltid utblandet med oksygen og innåndes gjennom en maske.

Lystgassbehandling brukes ved flere anledninger.
Mest kjent er bruken i forbindelse med tannlegeskrekk, men det brukes også ved pustevansker, kraftige reflekser og til handikappede som for eksempel har problemer med rykninger og ufrivillige bevegelser og ved behandlinger med pasienter som har problemer med langvarige tannlegebehandlinger.

Ofte er det et utmerket komplement til vanlig bedøvelse når det for eksempel er vansker med å oppnå total smertefrihet eller ved redsel for sprøytestikk.
En av de store fordelene med lystgass er at du hele tiden er våken, kan prate og svare på spørsmål under hele behandlingen. Du kjenner deg avslappet og mere behaglig til mote. Uroen din dempes også før selve behandlingen.

Lystgass gir deg mulighet for å slappe av og bygge opp tilliten til tannlegebehandling dersom du tidligere har hatt dårlig erfaring som som gjør at du ikke oppsøker tannlegen mer. Du kjenner deg roligere og tryggere.

Lystgass:
• – er en velprøvd metode.
• – er helt ufarlig.
• – fører til avslapping med full bevissthet.
• – medfører ingen døsighet eller andre bivirkninger etterpå.

Lystgassen gir i seg selv ingen smertelindring og erstatter ikke bedøvelsen. Men i og med at den demper angst og uro, kan lystgassen bidra til at du opplever det enklere å ta bedøvning. Også andre plager som kvelningsfornemmelser og lignende i forbindelse med tannbehandling, dempes eller forsvinner helt. En halvtime etter behandlingen er avsluttet, er du stort sett fri fra påvirkningene fra lystgassen.

Vi kommer til å tilby alle våre pasienter (som har behov) mulighet for å få lystgass under tannbehandlingen fra og med høsten 2011.

Du er alltid velkommen til å bestille gratis konsultasjon hos noen av våre tannleger.

Velkommen du også!

Av tannlege Christina Radics, Nordic Dental Centre

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.