Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ruster opp for 50.000 euro

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Videokonferanserommet er ferdig og rett over nyttår skal den nye lesesalen på plass. – Vi håper å hilse våre nye studenter velkommen i løpet av et par måneder, sier daglig leder ved Den norske skolen Málaga (DNS), Henning Nordby.

Det er hektisk aktivitet på DNS om dagen. For samtidig som undervisningen for de nesten 70 grunnskole- og ungdomsskoleelevene går sin gang, skal de siste byggearbeidene i forbindelse med det nye studiesenteret påbegynnes.
Det handler om å innrede ny lesesal for studentene ved det nye studiesenteret, samtidig som det skal bygges ny kantine for de vanlige elevene. Når hele utbyggingsjobben er gjort, vil det ha gått med nærmere 50.000 euro.

Videoen på plass
– Se her, sier Nordby og låser opp døren til det aller helligste. Rommet vi kommer inn i har et stort bord midt på gulvet med en mikrofon midt på. På veggen midt i mot henger en stor fjernsynsskjerm og et kamera.
Nordby slår på og demonstrerer hvordan videoteknologien kan brukes i undervisningssammenheng: – En eller flere elever kan sitte i dette rommet og ha videokonferanse på direkten med lærere eller andre studenter som i prinsippet kan sitte hvor som helst i verden.
DNS vil legge til rette for at studenter fra Norge, Norden og Spania kan ta fag og kurs gjennom at skolen fungerer som et senter for fjernundervisning.
– Vi vil også tilby utleie av videokonferanseutstyret til næringsliv og andre grupper utenfor skolen. På den måten kan f.eks. offshorebedrifter i Norge kurse sine medarbeidere som bor her på kysten til langt lavere summer enn det vil koste å sette dem på fly til Norge og innlosjere dem på hotell, sier Henning Nordby:
– Vi tror det er et stort marked for denne typen undervisning.

Vil utvide tilbudet på videregående
Den norske skolen Málaga ser også på mulighetene for å utvide tilbudet om videregående opplæring. I dag har skolen lisens til å gi statsstøttet undervisning til elever på første trinn – VG 1 – i videregående skole. Ifølge Nordby ser skolen på mulighetene for å få godkjent andre året på videregående.
– Andre klasse på videregående er et vanlig utvekslingsår. Det vil si at mange elever bruker dette året på å studere på andre skoler i utlandet. Vi har et samarbeid med Haugsund Toppidretts Gymnas og med en videregående skole i Tromsdalen. Dersom vi kan tilby et fullverdig VG 2-opplegg, vil trolig flere elever velge å ta et skoleår her hos oss, tror Henning Nordby.

– Godt rykte
DNS´ daglige leder er fornøyd med at skolen de siste årene har hatt elevtall som stabilt ligger mellom 65 og 70.
– Vi skulle selvsagt gjerne ha fylt skolen helt opp med de 80 elevene som vi har godkjenning for. Men jeg tror det er i ferd med å løsne for oss. Dette vårhalvåret får vi ni nye elever. Dessuten får vi veldig mange gode og hyggelige tilbakemeldinger fra foreldrene. Det tyder jo på at skolen gjør en god jobb, sier Nordby som gjerne også skryter av jobben lærerne:
– Vi har en stab av solide og dyktige lærere!
Idrettssatsingen fortsetter
Skolens satsing på golf fortsetter denne våren. I alt blir det tre todagers samlinger i samarbeid med Norges Golf Forbund. Nesten 15 av skolens elever deltar i golfsatsingen.
– Vi er i ferd med å trekke også unge, svenske golfere inn i miljøet, sier Nordby.
Kick-boxing der treningen foregår i underetasjen i skolebygget har på kort tid rukket å bli et veldig populært tilbud. Rundt 35 elever og foresatte deltar. Særlig populært er denne idretten blant jenter og damer.
– I tillegg fortsetter vi tilbud om fekting og dans. Skolen legger til rette for at alle disse idrettsformene delvis trekkes inn i undervisningsopplegget, blant annet ved å bruke valgfagtimer og gymnastikktimene, avslutter skolens daglige leder Henning Nordby.

Av Den Norske Skolen

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet