Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sjømannskirken januar 201

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

El Campanario – Sjømannskirken Costa del Sol

Besøksadresse
Avenida del Cortijo 3, Sitio de Calahonda, Mijas Costa
Postadresse
Iglesia Noruega, Apt 258 La Cala, 29649 Mijas Costa
Telefoner
+34 952 939 800
+34 650 446 348 (beredskapstelefon ved akutte behov)
elcampanario@sjomannskirken.no
www.elcampanario.no

Åpen kirke
Tirsdag – søndag kl 12-18

Gudstjenester
Hver søndag kl 16 på El Campanario
Hverdagsmesse onsdager kl 17
Tidebønn hver dag kl 13 og 17

Kirkekafeen
Tirsdag-søndag 12-18
Salg av vafler, smørbrød, kaffe m.m.
Salg av varm lunsj hver dag fra kl 13.15
Lørdager grøt kl 13-16
Søndager grillbuffé kl 14 med påmelding

Ung fredag – hver fredag
Kl 16.30 – 18: ”Liv & Røre” 1.-4. klasse
Kl 17.15 – 18: Korøvelse EC Singers
Kl 18 – 20: ”Friends Downstairs” 5.-8. klasse
Kl 20 – 22: ”After Eight” 8.-10. klasse
Kontaktperson for klubbene er Eli Wengshoel, tlf 659 248 538
Boule
Hver onsdag og lørdag kl 13.30

Kirkeskyss
Det organiseres kirkeskyss til El Campanario hver søndag med avgang fra Solbank i Fuengirola kl. 13.45. Påmelding til Sigmund Røynås på tlf. 679 595 834. Ring også hvis du vil bli plukket opp et annet sted.

Ung fredag – hver fredag

Rundt seksti barn og ungdommer kommer hver uke til El Campanario for å være med i en av Sjømannskirkens klubber. Fra nyttår samles alle kirkens aktiviteter for barn og unge på fredager. Vi ønsker at klubbene skal være et sted hvor alle kan føle seg inkludert, sett og ivaretatt. I tillegg til å være med i klubber og kor, kan barn og foreldre spise middag på kirken. Naturligvis er det nasjonalretten kjøttkaker som står på menyen! Her er en oversikt over de forskjellige klubbene og tidspunktene.

Liv & Røre kl 16.30 – 18
Liv & Røre er klubben for barn som går i første til fjerde klasse. Den første halvtimen vil det være barnekorøvelse, mens resten av tiden brukes til leker, vaffelspising og kos.

EC Singers kl 17.15 – 18
El Campanario Singers er kirkens nystartede kor. Man må være 11 år eller eldre for å være med. Koret synger flerstemt innenfor ulike stiler og opptrer jevnlig på arrangementer på kirken.

Friends Downstairs kl 18 – 20
Dette er klubben for dem som går i femte til åttende klasse. Vanlige ingredienser på klubbkveldene er samlingsstund, dagens tema/aktivitet, leker, bading i bassenget og vaffelspising.

After Eight kl 20 – 22
Når mørket faller på, møtes ungdommene fra konfirmasjonsalderen og oppover. Noen benytter sjansen til å få seg en dukkert i bassenget, mens andre boltrer seg med TV-spill, biljard, bordtennis eller på kirkens musikkinstrumenter. Klubben avsluttes med skumringsstund med lystenning i kirken.

Klart for golfhelg
Helgen 4. – 6. februar går Sjømannskirkens årlige golfturnering av stabelen for sjuende gang. Dette skjer på La Cala Resort, som med sine 60 hull topper listen over Spanias største golfanlegg.
Golfhelgen starter med treningsdag fredag 4. februar, hvor man kan gå 18 hull fra morgenen eller ni hull på ettermiddagen på Campo América.
Selve turneringen arrangeres lørdag 5. februar på to baner – Campo América og Campo Europa – i god gammel stil med nystekte vafler ved registrering før shotgunstart. I tillegg spilles det turnering for nybegynnere på par 3-hullsbanen med to runder. Tradisjonen tro vil det bli sponsortreff i patioen før lunsj og premieutdeling.
Mange har allerede meldt seg på, både sponsorer, golfere og ikke-golfere. Men det er ennå plass til mange. I fjor deltok 160 personer, i år håper vi på enda flere!
Velkommen til golfhelg!

Hilsen Sjømannskirkens golfkomité 

Kulturkalender
Det blir en aktiv konsertvinter på El Campanario. Av høydepunktene nevner vi todagers besøk av Hot Club de Norvège, konsert med trubaduren Ivar Simastuen og platelansering med solkystens egen Vera Henriksen. Fyldigere omtale av disse konsertene kommer i neste magasin. Men billettene er allerede klare og til salgs i kirkens resepsjon.

Torsdag 3. februar kl 18
Ellen Ravna Anti Triumf
Joik og samiske sanger
Billetter 15 euro

Onsdag 16. februar kl 18
Huskonsert
Lokale artister i alle aldre og musikalske stiler
Billetter 5 euro inkl. kaffe og vaffel

Onsdag 23. februar kl 18
Duo Saxe – Barokk møter tango
Charlotte Udø Kjeldsberg, fløyte og Runar Kjeldsberg, gitar
Billetter 15 euro

Torsdag 3. mars kl 18
Vera Henriksen CD-lanseringskonsert
Vera Henriksen, sang og Trond Gilberg, piano og sang
Billetter 15 euro inkl. CD!

Onsdag 9. og torsdag 10. mars kl 18
Hot Club de Norvège
Billetter 25 euro

Onsdag 16. mars kl 18
Ivar Simastuen
Billetter 15 euro

Onsdag 23. mars kl 18
Antti Sarpila Trio
Tribute to Benny Goodman
Billetter 15 euro

Torsdag 31. mars kl 18
Huskonsert
Lokale artister i alle aldre og musikalske stiler
Billetter 5 euro inkl. kaffe og vaffel

Fuengirola
Gudstjenester på norsk disse søndagene kl 11 i den svenske kirken:
30. januar, 13. februar, 27. februar, 13. mars, 27. mars, 10. april og 24. april (påskedag)

Hyggekvelder disse onsdagene kl 19:
2. februar, 2. mars og 30. mars

Alle andre onsdager kl. 12 (fra 9. februar):
Sangtreff med sjømannsprest Steinar Lindvig og kantor Trond Gilberg

Norsk betjening på den svenske kirken
De norske vinterassistentene Liv Marit og Hans Olav Røyksund er å treffe mandag-fredag kl 10.30-14 fram til 1. mai.

Iglesia Sueca, Avenida Clemente Diaz 4, Edificio Tres Coronas, tlf. 952 465 887

Nerja
Gudstjeneste i Nerja søndagene 20. februar og 20. mars kl. 11. på Hostel San Miguel i Calle San Miguel

Ny diakon
Reidun Dyvik er ansatt som diakon på Sjømannskirken. Reidun har mange års erfaring som diakon fra Sjømannskirken på Gran Canaria. Det er dermed andre gang Reidun overtar stilling etter vår avtroppende diakon Hans Kristian Havgar. Reidun er engasjert på Solkysten for en to-årsperiode. Hun begynner i stillingen 1. mars.

Avslutning for Siv og Hans Kristian
Etter sju års tjeneste ved Sjømannskirken på Costa del Sol flytter diakon Hans Kristian Havgar og kateket Siv Askvig til Thailand for å arbeide ved Sjømannskirken i Pattaya. Deres avslutning markeres i forbindelse med familiegudstjenesten på El Campanario søndag 30. januar kl. 16.

Samefolkets dag
Søndag 6. februar er samefolkets dag. Dette vil bli markert ved gudstjenesten på El Campanario samme dag. Blant annet vil artisten Ellen Ravna Anti Triumf delta med joik og samiske sanger. Torsdag 3. februar holder hun også konsert på kirken.

Datakurs
I samarbeid med Seniornett arrangeres det datakurs på Sjømannskirken i perioden 14. – 25. februar. Kurset ledes av Alf Gunnar Whist som er godt kjent her på kysten. Kurset går over 18 timer med økter på 3 timer hver gang. Seniornett sørger for øvingsmaskiner. Det må forventes et mindre kursgebyr. Nærmere opplysninger fås hos Espen Havnen-Olesen på Sjømannskirken.

Kristen dypmeditasjon
Kursholder Stefan Østgård vil i løpet av tre lørdager i februar lære oss å bruke stillheten i møte med Bibelens tekster. Foreløpig er lørdagene 12., 19. og 25. februar satt av til samlinger. Mer informasjon finnes i kirken i slutten av januar.

To minutter med Sjømannspresten
Det gjelder å få med seg lyspunktene! Kirkene på Costa del Sol har et godt samarbeid. Det kan vi takke Lux Mundi for. Denne foreningen arrangerer hvert år Bønneuken for Kristen Enhet, eller Week of Common Prayer, som det står på plakatene. Lux Mundi holder til i Calle Nueva i Fuengirola. Lokalene er små, bemanningen er liten, men evnen og viljen til å få kirkene til å samarbeide er stor. Under bønneuken utfordres alle kirkene til å snakke sammen og be sammen. Vi oppfordres også til å invitere andre kirker til felles arrangement. Det største foregår i katedralen i Malaga søndag 24. januar med biskopen og hans følge til stede. Kirker fra hele Europa er med: katolikker, protestanter, anglikanere og flere. Gode kontakter blir knyttet mellom kirkene. Dette kommer oss til glede og nytte gjennom hele året.
”Nå krangler de igjen,” hører vi ofte når kirkene er uenige og pressen for en gangs skyld synes det er trykksverte verdt å skrive om det. Det er ingen som skriver om Lux Mundi. De gjør mye godt for både kirkene og for folk som trenger en håndsrekning. Kirkene har én Herre. Hvorfor virker den da så splittet? Ikke lenger splittet, men mangfoldig, spør du meg. Og mangfold er ikke farlig. Alternativet er at alle tenker likt. Det er verre. Mangfold gjør at vi ser både troen, menneskene omkring oss og kirken på ulike måter. Det er fruktbart. Kirken er ”ulik – men ens i grunnen”.

Av Steinar Lindvig

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet