Månedsmagasinet på Costa del Sol

Alt tyder på at elevtallet ved skolestart i august vil ligge på nærmere 80.
– Dermed er skolen full, forteller daglig leder Henning Nordby.

– Det er viktig at etternølere melder seg så fort som mulig, forklarer Nordby: – Når det blir kamp om plassene, følger vi prinsippet om førstemann til mølla. For alle som ønsker en elevplass på skolen, er det derfor viktig å melde fra raskt.

Selv om 1.- 10. klasse er bortimot fulltegnet, har det ikke lykkes oss å få nok elever til videregående trinn 1, slik skolen også har godkjenning for.
– Vi har imidlertid flere forespørsler fra elever som ønsker å gå på nettgymnas og har derfor inngått et samarbeid med Nettgymnaset. Trolig vil tre eller fire elever bli med på dette opplegget, sier Nordby. Han vil fortsette arbeidet med å markedsføre skolen slik at det blir mulig å etablere et videregående tilbud fra neste skoleår.

Skolestart
Første skoledag i skoleåret 2010/2011 er satt til onsdag 25. august. Men allerede uka før er lærerne på plass for å planlegge høstens undervisning og det øvrige skoletilbudet.

Fredag 3. september blir det felles stranddag for hele skolen. Dette er et tradisjonelt arrangement som først og fremst skal bidra til at elever og lærere blir bedre kjent.

– Av andre høydepunkter i høst, bør det nevnes at midt i oktober blir det arrangert en hel uke der temaet er spansk kultur. Hensikten er selvsagt at elevene skal bli kjent med Spania i bred forstand. Det skal bl.a. handle om språk, mat og musikk, sier Nordby.

Fortsetter golfsatsingen
Den norske skolen i Málaga går videre med satsingen på golf. Allerede en knapp måned etter skolestart er det klart for første samling med landslagstrenerne Anders Thelberg og Fredrik Jonsson.

Gjennom skolens golfakademi blir det til sammen fem slike samlinger neste skoleår, i tillegg til at det skal jobbes videre med coaching system og med systemer som er utviklet av Scandinavian Golf Institute.

Idrettssatsing
– I tillegg til golfen, vil vi fortsette med de andre idrettsaktivitetene som dans, kickboksing og tennis. I tillegg får vi sannsynligvis fekting og boksing på programmet, opplyser Nordby.

Skolens golftilbud vil for øvrig være åpent for alle elever på alle nivåer. Underforutsetning av skolen får nok påmeldte elever, vil dette koste 50 € per måned. Skolen vil arrangere et ”grønt kurs” for elever og foreldre. Dersom det blir nok deltagere, vil dette koste ca. 100 € i grupper på seks personer.


Dypdykk

I høst skal den Norske Skolen samarbeide med dykkersenteret One2one Diving om dykkerkurs for interesserte elever. Bendik Willoch Berg (9.klasse) har testet ut opplegget. Her er hans erfaring:
– Jeg var heldig og fikk den spennende oppgaven med å teste ut dette dykkertilbudet. Jeg var helt fersk og hadde aldri prøvd å dykke før den dagen jeg møtte opp på en halvdagstur i Torreblanca.
Opplegget bestod av:
• filminstruksjon om dykking
• på stranden fikk vi praktisk instruksjon i å ta på fullt dykkerutstyr
• med vann opp til livet måtte vi gjennomgå noen tester og vise ”skills” (ferdigheter som å tømme masken for vann under vann, vite hvordan man gir tegn med hendene under vann og kunne puste uten problemer under vann med munnstykket til surstofflasken)

Deretter kom den store testen og opplevelsen. Vi svømte rolig rundt med lederen. Nå fikk vi oppleve flotte fisker og forskjellige dyr som lever under vann. Dette var en fantastisk opplevelse for meg og de andre som var med. Følelsen av å bevege seg nesten vektløs under vann, mens lyder fra langt, langt borte kunne høres godt, var herlig!

Denne fantastiske opplevelsen, kan jeg på det sterkeste anbefale til alle. Dette har også gitt meg lysten til å prøve flere ganger.

Av Norske Magasinet

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.