Månedsmagasinet på Costa del Sol

Den skandinavisktalende gartneren Eutimio fra Zona Verde Lopez gir gode råd og tips om hva du kan gjøre i din spanske hage akkurat nå.

Det spanske klimaet og den spanske floraen er svært forskjellig fra det vi kjenner fra Norge og krever derfor annerledes stell – men det betyr ikke at vi må holde oss unna hagelivets gleder. Er du nybakt hageeier, eller har du bare ikke blitt dus med din spanske hage, så følg med i Det Norske Magasinets månedlige hagespalte. Her forklarer Eutimio hvordan du med enkle midler får det maksimale ut av hagen som ligger rett utenfor døren din.


Hver måned får du en rekke årstidsrelevante råd, men du har også mulighet for å stille spørsmål om stell av hage og pool til eutimio@zona-verde-lopez.com, tlf.: 661 659 249.

Med mindre man bor ut mot Atlanterhavet er juli en av årets barskeste måneder med tørke og høye temperaturer – og det blir da også kjennetegnet for månedens hagearbeid.

Gjøremål i sommerhagen:
– I denne varme måneden uten særlig regn er regelmessig vanning ytterst viktig som forutsetning for vekst og blomstring. Man må aldri la jorden tørke ut.
Vanndråpene virke som en lupe som forårsaker forbrenninger på gressplener, blomster og blader, og dessuten fordamper det meste av vannet hvis man vanner i løpet av dagen. Vann derfor om morgenen og/eller sent om kvelden.
– Gresset trenger hyppigere og mere rikelig vanning, og plenen må ikke bli for tørr. Du bør forsikre deg om at vannet når ned til røttene.
– Etter første blomstring, krever rosenes jord en viss mengde gjødning.
– Årlige og halvårlige arter som er hardføre, kan sås nå.
– Fjern døde blomster fra plantene.
– Hekken må beskjæres.
– Det er et bra tidspunkt for å ta stiklinger ac Oleander, Geranium, Cole, Fuchsia, mv.
– I små dammer med fisk bør det holdes øye med at vannet ikke overoppvarmes. Fiskene bør fôres hyppigere om sommeren.
– Krukker kan bli oppvarmet i solen, og dette kan brenne røttene hos f.eks. Laurel, Buganvilla, Bambus, Mandarin, Orange etc.

Månedens plante: Magnolia


Vitenskapelig navn: Magnolia Grandiflora L.
Familie: Magnoliáceas.
Det er et tre som kan nå opp mot over 20 meters høyde. Bladene er store og svært intenst grønne. Men de enorme blomstene er uten tvil dette treets mest berømte kjennetegn. De har en intens aroma og kan måle 20 cm i diameter. Det er mellom 6 og 12 kronblad i hver blomst.
Frukten er også flott; de små frøene er attraktivt røde og innsatt med en ananasformet struktur.
Zona Verde Lopez ønsker alle en riktig god sommer!

 

Av Norske Magasinet

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.