Månedsmagasinet på Costa del Sol
Fondue, forførende oksekjøtt og sensuell belgisk sjokolade

Fondue, forførende oksekjøtt og sensuell belgisk sjokolade

Om sommeren er det alltid deilig å dra ut for å spise med familien og gjerne til et sted der barna også er velkommen og det ikke er for mye støy. Slike kulisser finner man på den belgiske restauranten Fondue Lounge som ligger i utkanten av Elviria. Omringet av pinjeskog og isolert fra de omkringliggende restaurantene, er Fondue Lounge et skjønt og fredelig sted som med sin store utendørs terrasse har plass til både store og små selskaper. Overdekket av store parasoller beskyttes gjestene mot solstrålene, samtidig med at det skapes en intim atmosfære.

Fondue i flere varianter
Selv om Fondue Lounge er en belgisk restaurant med belgisk kjøkken som spesialitet, kan man også nyte mange andre retter av mer internasjonal herkomst. Som navnet antyder, er restauranten kjent for sin Fondue som enkelt nytes rundt et av terrassens store, runde bord. Selv om fondue som kommer av det franske ord fondre (å smelte), ikke er noen ny oppfinnelse innen gastronomien, er den fortsatt svært populær. Det er nok ikke mange som vet at den første versjonen av fondue faktisk nevnes i Homers Iliaden, ca. 850 f. Kr. Og selv om det har gått mange år, er fonduens konsept i det store og hele det samme som den gang, selv om ingrediensene i dag er mer interessante enn Homers geitost med hvetemel tilberedt i vin.

På Fondue Lounge kan man bestille tre forskjellige varianter til to eller flere personer. Fondue Mixta er for kjøttelskere med et utvalg av blant annet kylling, svinekjøtt og oksemørbrad. Man kan også nøye seg med Fondue Pollo som byr på kylling, eller Fondue Queso som minner om den opprinnelige sveitsiske fondue med ost og brød. I buffeten inne i restauranten kan man sette sammen en lekker salat som tilbehør til fonduen.

For de som har en hang til det søte, kan man velge å hoppe over fonduen som hovedrett og i stedet nyte den svært lekre fondue-desserten med belgisk sjokolade.

En forførende argentiner
Det er ingen hemmelighet at argentinsk oksekjøtt har en formidabel smak og kvalitet, og at det egentlig ikke behøver særlig med tilbehør. På Fondue Lounge serveres den argentinske oksemørbraden i en grillet versjon med en lett salat og en peppersaus som er pikant både når det gjelder smak og sensuell maner.
Som kvinne kan man ha delte meninger om den stereotype argentinske kvinneforføringen, men fra første bit av restaurantens oksemørbrad må man have et hjerte av stein om man ikke lar seg forføre. Som mann vil assosiasjonene forhåpentligvis være annerledes, men der hersker ingen tvil om at uansett hvilket kjønn man tilhører, skuffer ikke den argentinske mørbraden!

Et kremet men aromatisk fiskemiks
Hvis man er en av dem som ikke lar seg forføre av den søramerikanske sjarmen og heller vil prøve en av restaurantens fiskeretter, er Pescado ”a la nage” et godt valgt. Her er det snakk om en kall suppe a la gazpacho, men som inneholder fem forskjellige slags fisk og skalldyr, samt et mangfold av grønnsaker, hvorav noen er kokt sammen med fisken, og andre er ferske. Blandingen av den naturlige fiskebuljongen og fløte, samt kokt torsk, laks, blekksprut, reker og jomfruhummer, kokt selleri, purre, og gulrøtter og fersk persille og tomat, gir fiskesuppen en deilig, kremet, aromatisk smak med en frisk touch som etterlater litt ekstra appetitt etter en av de mange dessertene. Utover den tidligere nevnte sjokolade-fonduen byr restauranten også på belgisk sjokolademousse, Doña Blanca, som er vaniljeis med varm sjokolade, fruktsalat og forskjellige typer kaffe. Til kaffen serveres en miniporsjon av restaurantens deilige sjokolademousse slik at man under alle omstendigheter får smakt den populære belgiske sjokoladen.

Selv om terrassen er det beste stedet for å nyte en middag, kan man også sitte innendørs om været skulle vise seg en kjøligere side. Her er man omgitt av deilige, varme farger og en moderne, men samtidig hyggelig atmosfære. Dessuten kan man nyte en drink i restaurantens spesielt innredede lounge-bar der det serveres forskjellige tradisjonelle drinker, men alltid med en overraskende vri.

Fondue Lounge er et populært sted, ikke bare på grunn av sitt varierende kjøkken og den varme, familiære atmosfæren, men også fordi restauranten er enkel å finne fram til. Derfor anbefales det å bestille bord. Spesielt i weekendene og i sommermånedene.

 


Fondue Lounge
Centro Comercial Los Pinares
Elviria, Marbella
Tlf.: 952 83 93 47 (etter kl. 16.00) – 699 70 46 39
www.restaurantfonduelounge.com

Åpningstider: Mandag – søndag kl. 18.00 – 24.00.

Av Louise Kathrine Pedersen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.