Månedsmagasinet på Costa del Sol

Vi besøker El Océano Beach Hotel og Restaurant Ocean Room…

Når man har funnet den rette avkjørselen til El Océano Beach Hotel på veien mellom Marbella og Fuengirola, venter en oase på 12.000 kvadratmeter ved havet.

Som navnet også sier, er det snakk om et hotell som selvfølgelig har værelser med senger og den slags, men for mange skiller El Océano seg fra andre steder på grunn av restauranten som sammen med baren og terrassen er det nærmeste Costa del Sol kommer en skikkelig beach club.
Vel fremme bør førstegangsbesøkende starte med å avlegge poolområdet et besøk. Det fremmer forståelsen for hvorfor det var verdt å legge en beach club her, midt i en sving, men kloss inntil havet, der infinity-poolen virkelig synes å bli forlenget av havet i det uendelige. Området setter den riktige stemningen for en god aften.
Det neste man bør finne, er baren og loungen. Her er like store deler atmosfære av cocktailbar og pub, og drinkene fås da også med eller uten paraply. En Martini-cocktail passer godt til den eksklusive, men samtidig avslappende baren.

Mat med mer i Ocean Veranda
Man kan velge mellom å sitte innendørs i den elegante avdelingen som kalles The Ocean Room eller på den overdekkede terrassen som kalles The Ocean Veranda som i løpet av de varmeste sommerkveldene utvides mot poolen.
Til forrett kunne vi ha valgt dampede muslinger, avokado med reker og foie gras. Min gjest valgte likevel thailandske fiskekaker med chutney og syltede og sprøe grønnsaker. Jeg satset på en Cæsarsalat med salte ansjoser og moden parmesan. Til dette anbefalte servitøren oss en hvit Enate, 100 prosent Chardonnay, fra distriktet Somontano. Den viser seg å være en vidunderlig kraftig vin som saktens kan matche krydderet i fiskekakene og de salte ingrediensene i salaten.
Mens vi nøt forretten kom det flere og flere gjester, og de mange forskjellige språkene bladet seg som en kakofoni. Stemningen var lett og lun, og snart spilte også det lille bandet opp.

Da tidspunktet kom til for å velge hovedretten, måtte vi bruke utelukkelsesmetoden. En autentisk indisk karrirett fra Ocean Curry Club ekskluderes, egentlig mye mot min vilje, det samme skjer med den pannestekte mørbradbiffen, den helstekte lammeryggen og de mange fristende fiskerettene. Min gjest valgte likevel skalldyr i form av grillede kjempereker på en bunn av pasta i hvitløk, mens jeg falt for tilbudet om ovnsstekt and med julienne-skårne grønnsaker og en mandarin- og appelsinsaus.
Vi var begge ytterst tilfredse med våre valg, og hva vinen angikk, fortsatte vi med den før nevnte hvitvinen som vi mente var kraftig nok til å følge selv den ovnsstekte anden.
I stedet for en dessertmeny fortalte servitøren om aftenens valgmuligheter, og vi bestemte oss begge for en sjokoladedessert med tre forskjellige sjokolader, et verdig punktum.
En middag på El Océano er mye mer enn et måltid på grunn av beliggenheten, stemningen og underholdningen som alt sammen er rettet mot voksne (faktisk er barn under 14 år ikke velkommen) som gjerne vil spise godt i lekre omgivelser og kanskje samtidig ta seg en svingom.

Aktive Océano
Om dagen er det ganske fredelig på El Océano. Man kan nyte poolen, solen og den fantastiske utsikten. Om kvelden er det derimot liv og glade stunder. Vi nøt levende musikk hele aftenen, men her arrangeres også en lang rekke aktiviteter.

  • Full Moon Gala
    Hver fullmåne skinner månen om kapp med stearinlysene på terrassen, og det serveres en spesiell fullmånemeny. De neste fullmånene er 26. juli og 24. august.
  • Veddeløpsdag
    Race Day med Glorious Goodwood, en dag med hesteveddeløp, hatter, lunsj og fri cava. Den neste avholdes 29. juli.
  •  Frank Sinatra – Let me be Frank!
    Big band og swing med Sinatras sanger 12. juli og 9. august.

Finn El Océano
Fra Marbella: Ca. 200 meter etter Riviera del Sol, rett etter gangbroen ses skiltet med Miraflores. Her skal du ikke svinge av. Det skal du derimot ved skiltet Torrenueva Beach som ses på bildet.
Fra Fuengirola: Ved avkjøringen (Cambio de sentido) ved Riviera del Sol, kjører du under veien og i retning Fuengirola. Følg deretter ovenfor nevnte veiledning.
Kjører du forbi, kan man snu neste gang i La Cala de Mijas.


Adresse: El Oceano Beach Hotel, A7 (CN-340), Km 199, Miraflores Beach, Mijas Costa.
Tlf.: 952 587 550
www.oceanohotel.com

Av Jette Christiansen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.