Månedsmagasinet på Costa del Sol
Den Norske Skolen juli 2010

Skoleåret 2009/2010 er over. Det er tid for refleksjoner. Slik oppsummerer Den norske skolens daglige leder Henning Nordby skoleåret som nå er forbi:

– Vi har hatt et godt skoleår hvor både elever, lærere og foreldre har gjort en utmerket jobb, sier Nordby:
– For det første har vi hatt mange tilstelninger på skolen. Spesielt for dette skoleåret er 20 års jubileet som vi nå har avsluttet. Mange takk til Siv og gjengen med ”Frustrerte turnfruer” som har gjort en fantastisk jobb til stor glede for alle oss som har deltatt i aktivitetene.

Masse opptredener
Den norske skolen har et aktivt sang- og musikkmiljø som har satt sitt preg på fester og tilstelninger på skolen. I tillegg har elevene sunget på forskjellige gamlehjem i forbindelse med julen, og ikke minst hadde skolen en fantastisk opptreden under de ”Internasjonale dagene” i Fuengirola. Samtidig har skolen knyttet til seg en danseskole som også vil fortsette til neste år. I tillegg viser Nordby til følgende prestasjoner:
– Avgangsklassen – 10. klasse – har gjort det bra til de avsluttende eksamenene. I norsk muntlig tok 10. klassen en 6´er og tre 5´ere.
– Skolen har gjennomført ”Kartleggeren” som er et verktøy som skal gi oss en indikasjon om hvor den enkelte eleven ligger an i forhold til et norsk gjennomsnitt. Basert på dette tør jeg påstå at skolen har et høyt gjennomsnitt, selv om vi også må forbedre oss på enkelte områder.
Nordby pekte også på den flotte innsatsen som skolens elever har gjort under diverse konkurranser i løpet av året:
– Skolen vant bl.a. Sal Futbol-turneringen som ble organisert av Benalmádena kommune.
– Elevene har tatt 11 turneringsseire i golf. Den største seieren stod Oddvar Hjellegjerde for. Han tok førstepremie i ”Spania Open” som hadde deltakere fra mange land. Seieren gir Oddvar rett til å delta i verdensfinalen i Florida i august.

Neste skoleår
Slik beskriver daglig leder Henning Nordby situasjonen foran det kommende skoleåret:
– Skolen starter igjen tirsdag 24. august. Vi har per i dag ca. 60 påmeldte elever. Basert på tidligere års erfaringer vil vi antagelig ende på ca 70 elever og samme klasseinndeling som i år. Det betyr også at vi vil splitte årskullene og gi ekstra ressurser i de tunge fagene som norsk, matte og engelsk, slik som i år. Faktisk kan vi ende opp med en nesten full grunnskole som tilsier 80 elever.
Vi har ikke klart å få nok elever til videregående trinn 1. Derfor blir dette ikke et tilbud ved skolen Men vi vil fortsette arbeidet med å markedsføre skolen og håper å kunne komme i gang med dette tilbudet neste år.
– Vi har imidlertid flere forespørsler fra elever som ønsker å gå på nettgymnas. Vi har inngått et uforpliktende samarbeid med Nettgymnaset. Jeg tror det blir tre eller fire elever her neste år.
– Skolen har ansatt 3 nye lærere for neste år. Det blir nye klasseansvarlige for 3. og 4. samt 5. til 7. trinn. I tillegg får vi en ny lærer i matematikk for ungdomsskolen.

Idrettssatsingen fortsetter
– Vi vil fortsette idrettsaktivitetene med golf, dans, kickboksing og tennis. I tillegg får vi sannsynligvis fekting og boksing på programmet. Golf vil nå skje i samarbeid med Norges Golf Forbund. Anders Thelberg og Fredrik Jonsson vil avholde fem to dagers seminar, to før jul og tre etter. Mellom disse seminarene vil man ha egne arbeidsoppgaver som elevene skal jobbe med to ganger i uken på Benalmádena golf Center, forteller Henning Nordby.
Skolens golftilbud vil bli åpent for alle elever på alle nivåer. Underforutsetning av skolen får nok påmeldte elever, vil dette koste 50 € per måned. Skolen vil arrangere et ”grønt kurs” for elever og foreldre. Dersom det blir nok deltagere, vil dette koste ca. 100 € i grupper på seks personer.

Rent bord:

Av Rune Spaberg

De fem elevene som deltok på Circuito 2X9 Costa del Sol 2010: Theres Tellefsen(t.h.), Thomas Tellefsen(midten), Stian Tellefsen(liggende foran), Kristoffer Aga(bak) og Kristoffer Reitan(t.v.), alle elver ved Den norske skolen gjorde rent bord! Foto: Privat

Storeslem til de norske elevene

Den Norske Skolen, Malaga opp med 5 elever på Circuito 2X9 Costa del Sol 2010: Theres Tellefsen, Thomas Tellefsen, Stian Tellefsen, Kristoffer Aga og Kristoffer Reitan. Elevene ved Den norske skolen gjorde rent bord!

Alle de norske spillerne gjorde en helt fantastisk turnering i kamp mot 42 spanske -, tyske – og engelske deltakere. Stian som bare er sju år, spilte sin første turnering og gjennomførte med stor iver og entusiasme. Dette beviser den gode rekrutteringen ved golflinjen Den Norske Skolen, Malaga.

Klar for neste runde
Circuito 2X9 Costa del Sol 2010 er en turneringsserie som går på 11 forskjellige baner her på kysten. Finalen skal spilles på Magna Marbella Golf Club 16. oktober med 72 deltakere som har deltatt i innledningsrundene.Theres og Kristoffer Aga er allerede kvalifisert til finalespill med sine flotte resultater i innledningsrundene.

Slik ble resultatlisten:
Kategori Damer; 1. plass Theres Tellefsen 39 poeng
Kategori 2 Herrer; 1. plass Kristoffer Aga 44 poeng
Kategori 1 Herrer; 1. plass Kristoffer Reitan 37 poeng
Beste scratch-spiller ble Thomas Tellefsen med 56 slag 2 over banens par.
Kristoffer Aga med 57 slag 3 over banens par.
Kristoffer Reitan med 58 slag, 4 over banens par.
Theres Tellefsen med 63 slag, 9 slag over banens par

– En fantastisk seier
Etter turneringen uttalte Kristoffer Aga: – Dette var en fantastisk seier for meg personlig med masse ”Birdies” og litt unødvendige ”Boogies”. Men jeg er storfornøyd med 44 poeng, noe som gir meg et lavere handicap. Det er det alle strever etter å få, nemlig så lavt handicap som mulig. I tillegg ”puttet” jeg usedvanlig bra i dag, så man kan vel si at jeg er i ”slag” for tiden. Det er vel kun kort tid til jeg kan delta i kategori 1 med de ”store gutta” (under 18 i hc). Jeg synes også at alle spillerne ved Den Norske Skolen gjorde en fabelaktig innsats. Det sier seg selv at vi ”norske” var utilnærmelige i dag fordi vi tok samtlige av de tre førstepremiene i turneringen. I tillegg ble Thomas som beste ”scratch-spiller”. Jeg vet at jeg er kvalifisert til finalespill til høsten, og den spilles på Magna Marbella Golf, en bane som bla har 2 par 4 hull. Og der spilte jeg veldig bra i startrunden med veldig godt spill. En bane som har par 4 hull er absolutt en fordel for meg, så jeg ser fram til finalen.

– Fornøyd
Thomas Tellefsen forteller etter siste hull: – Jeg er veldig fornøyd med poengene, men med mitt lave handicap og lite tildelte slag må jeg ”levere” på toppnivå. Det ble et par slag for mye i dag, og jeg manglet et par poeng for å nå til topps. Men uansett er jeg veldig fornøyd med å spille turneringen som beste ”scratch-spiller” dvs. færrest slag av samtlige spillere.
Theres Tellefsen smiler fornøyd: – Jeg er kjempefornøyd med å vinne førstepremien, og i konkurranse med både spanske, engelske og andre nasjonaliteter, er det veldig artig å ta førsteplassen. Jeg er nå så godt som klar for finalerunden til høsten, så dette var moro avslutter Theres.

Utklassing
Man kan dermed ikke komme utenom at dette ble en ren utklassing for elevene ved Den Norske Skolen i Malaga. Det ser tydeligvis ut til at golflinjen ved skolen både gir gode resultater og ikke minst god rekrutteringen i de yngre klassene. Skolen gratulerer alle med en flott innsats og storveis innsats som ambassadører for Norge og Den norske skolen.

Av Den Norske Skolen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.