Månedsmagasinet på Costa del Sol
Livet på Colegio Noruego juni 2010

Livet på Colegio Noruego juni 2010

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Lek og moro på stranda

Av Jorunn Hansen

Den siste torsdagen i mai hadde 8. og 9. klasse tentamen, mens 10. klasse hadde eksamen i skriftelig engelsk. For at det skulle bli arbeidsro på skolen, dro resten av elevene på stranda.
De spreke elevene startet dagen med å gå fra skolen ned til stranden, nesten en times spasertur! På stranden ble elevene delt inn i to lag. Lagene skulle konkurrere innen aktiviteter som skigåing (!) fotball, volleyball, slåball og tennis. Dette er aktiviteter som de fleste liker, og når de kan utføres på stranden i skoletiden, blir det ekstra gøy.

Etter den kraftige vestavinden som hadde vært tidligere i uken, var sjøen ganske kald. Dette stoppet ikke de norske barna for å ta en dukkert. Litt bølger gjorde det hele ekstra gøy, og lærerne stod på land og fulgte nøye med.
Skoledagen ble avsluttet med en stafett der elevene skulle gå på slak line, fylle et rør som stod langt opp på land med vann, og til slutt irsk julaften, som består av at elevene etter tur skal løpe 5 ganger rundt en bøtte med hode ned mot bøtten. Svimmel som bare det, skulle de løpe tilbake til start. Lattermilde og fornøyde ble elevene hentet av foreldrene.

Golfskole med to av Norges beste juniortrenere

Av Henning Nordby

12. juni ble det arrangert golfskole i Benalmádena med trenere fra det norske juniorlandslaget. Ni spillere deltok i samlingen, bl.a. alle elevene ved Den norske skolens Golfakademi. Bare to elever som spilte B-turnering hjemme i Norge, deltok ikke på samlingen.
Lørdag ble det først holdt et foredrag for foreldre og spillere på skolen. Foredraget "Å lære å lære" tok for seg følgende punkter:
– Hvordan forbereder og motiverer man seg til å lære
– Hvordan lærer man effektivt
– Hvordan setter man seg mål og hvordan måler man framgang
– Hvordan kan vi som foresatte og ledere best hjelpe spillerne til å få mest mulig nytte av treningsinnsatsen

Dagen etter, søndag 13.juni gikk det med totalt seks timer + 9 hulls spillecoaching og mandag 14. juni fulgte en ny sekstimers økt. Golfskolen ble avhold på Aymerich golfbane i Benalmádena.

Kristoffer Aga – Førsteplass på La Resina Golf & Country Club

Av Sølvi Aga

En av elevene ved skolens ”golf-academy”, Kristoffer Aga, spilte seg i slutten av mai fram til en delt førsteplass i turneringen som inngår i CIRCUITO 2X9 COSTA DEL SOL 2010.
La Resina Golf & Country Club er en usedvanlig krevende og vanskelig bane og med ekstreme vindforhold. Under konkurransen spilte Kristoffer seg igjennom 18 hull med 33 poeng. Det sier litt om både bane- og vindforhold når en PRO med 4 i Hc. går runden med samme score som Kristoffer. Dette var meget bra spill og Kristoffer befestet med dette sin ledelse i Circuito 2×9 Costa del Sol. Finalen spilles i oktober. Skolen gratulerer Kristoffer med flott innsats!

Av Den Norske Skolen

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet