Månedsmagasinet på Costa del Sol
Den Norske Skolen – Feiringen er i gang

Den Norske Skolen - Feiringen er i gang

20 år og 20 feiringer! Den norske skolen Málaga slår på stortromma og markerer de først 20 årene med en to måneder lang feiring.

– Vi er så stolte av skolen vår, av elever og ansatte, og derfor skal vi ha det moro sammen, skriver jubileumskomiteen i sin invitasjon til vårens festligste eventyr på Den norske skolen.

Variert program
Istedenfor bare én stor feiring, blir det 20 aktiviteter for dagens elever, deres foreldre og foresatt og for de ansatte. Allerede 16. april startet det opp, og fram til og med 16. juni blir det arrangert alt fra rebusløp, kaste på boks-lek, maledager, quiz, grill- og discofest med spansk band, kake- og pølsefest og kino, til foreldrerevy og prisutdeling.

Startet i det små
Da Den norske skolen på Costa del Sol ringte inn til første time for 20 år siden, het rektor og første lærer Alex Seip. Han underviste elevene hjemme i sin egen stue. Under Seips ledelse flyttet skolen tre ganger.
I 1994 flyttet skolen inn i lokalene i Avenida Acapulco i Fuengirola, og for tre år siden flyttet skolen videre til det nye bygget i Arroyo de la Miel i Benalmádena.

Non-profitt
Det nye skolebygget eies av en non-profitt stiftelse, Asociason Cultural Noruega (ACN) som er ansvarlig for økonomi og skolelokaler. Skolestyret har ansvar for daglig drift og undervisning. Den svenske skolen har flyttet inn i de gamle lokalene i Fuengirola.
I dag er Den norske skolen for lengst godkjent med full grunnskole (1. til 10. klasse) og første trinn i videregående skole. Stort sett har skolens elevtall ligget mellom 50 og 100, i tillegg til at skolen ofte tar imot korttidselever.


Thomas (15) klar for Titleist Tour i Stavanger

Etter til dels svært godt spill under helgens golfturnering på Onsøy, kvalifiserte Thomas Wilhelm Tellefsen seg for Titleist Tour i Stavanger.
Thomas ledet turneringen etter 13 hull, 3 over par, til tross for en litt rufsete start hvor han måtte tåle 2 over på hull 1. Både utslagene og innspillene landet der de skulle, og kombinert med god putting, gikk det lenge veldig bra. Etter noe upresise innspill på hull 14 og 15, leverte han en god avslutning med par, bogie, birdie på de 3 siste hullene, og endte til slutt 8 over par under vanskelige forhold på Onsøy. Det holdt til 6.plass og deltakelse på kommende Titleist Tour´en.
Thomas W, som er elev ved Den Norske Skolen i Benalmadena, har trent sammen med Arild Syvertsen (Pro) i vinter og i tillegg hatt god oppfølging av sin trener hjemme i Haga Golfklubb, Kent Johansen. De er begge strålende fornøyd med resultatet.


3. og 4. plass i Circuito Aymerich

Av Heidi Tellefsen

Søskenparet Theres og Kristoffer endte på tredje og fjerde plass i første runde i "Circuito Aymerich" som ble spilt over 18 hull, lørdag 10. april på Benalmadena golfbane.
Begge slet litt i den ustabile og kraftige vinden, men Theres endte til slutt på en flott 3. plass i kategorien "ladies". Kristoffer kom dessverre ikke på pallen denne gang, men spilte seg inn til en fin 4. plass.
Dette er viktige poeng å ta med seg videre for begge to i "Circuito Aymerich" som går over 6 runder. Super innsats av skolens elever ved Golfakademiet.


Hansen-brødrene på pallen

Av Jorunn Hansen

De to brødrene Martin og Torgeir Hansen – begge elever i 10. klasse ved Den norske skolen kapret 1. og 3. plassen på Greellifes månedlige golfturnering. Martin vant med 26 poeng, og Torgeir ble slått med bare ett poeng av Claudia Perez som fikk 25 poeng. Dermed måtte Torgeir nøye seg med 3. plass.
Denne søndagen i slutten april var en perfekt dag for golf, med lettskyet vær og fin temperatur.
Greenlife er en relativt trang og utfordrende bane, men fordi dette er guttenes treningsbane, kjenner de den godt. De vet hvordan de skal takle de vanskeligste hullene.
Martin er godt fornøyd med 1. plassen og premien som er en måned gratis greenfee på Greenlife.
– Etter mye trening sitter puttene endelig som de skal, sier han. Guttene forteller at målet var å stikke av med både 1. og 2. plassen. Men med enda en måneds hardtrening kan de kanskje greie det i turneringen i mai?!

Av Arne Bjørndal

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.