Månedsmagasinet på Costa del Sol

Selektivt utvalg av spanske kvalitetsviner til gode priser
På havneområdet i Fuengirola havn ligger den lille, men hyggelige vinbutikken Koskivinos som er eid av finske Laura og Jussi. Spesielt for vinbutikken er at den har spesialisert seg på spanske røde-, hvite- og roséviner, sherry, samt Málaga-viner. Prismessig ligger vinene fra rundt 5 euros og oppover, men i gjennomsnitt koster en god kvalitetsvin mellom 5-15 euros. Grunnen til at Koskivinos kan selge viner av god kvalitet til en fornuftig pris, er det store arbeidet Laura og Jussi legger i å finne de helt rette vinene. Jussi som er utdannet innenfor marketing av matvarer og som siden ungdomsårene har hatt en stor forkjærlighet for viner, samt Lauras store interesse for vinbransjen gjør at det legges stor vekt på hvilke viner som selges i butikken. Som eksempler framheves rødvinen Mibal Selección fra DO Ribera del Duero som har ligget 16 måneder på fat og som av vinguruen Robert Parker har fått 93 av 100 mulige poeng. Denne vinen koster bare 12,10 euros. Et annet eksempel er rødvinen Mano a Mano VT de Castilla som er en ung vin med seks måneder på eikefat. Den har fått 91 poeng av 100 mulige av Guía Peñin som er Spanias største årlige vinguide. Denne vinen koster bare 7,20 euros. Vinen eksporteres fortrinnsvis til USA, og det er bare Koskivinos som fører vinen i Andalucía.
Hvis man har lyst til å prøvesmake Koskivinos’ viner, kan det enten arrangeres vinsmaking for små grupper i butikken eller for større grupper på en nærliggende restaurant. Her vil det bli opplyst om hvordan vinene har blitt produsert, samt vinenes historie, karakteristika og de forskjellige vintypene. Dessuten arrangerer Koskivinos også vinturer til bodegaer i Andalucía.
Utover et stort utvalg av viner på flaske, har butikken et stort utvalg av bag-in-box-viner av god kvalitet til en god pris. Spesielt populær er rødvinen Piqueras som er kåret til en av de beste bag-in-box-vinene i Finland. I løpet av våren kommer denne vinen også som hvitvin i bag-in-box.
For ytterligere informasjon, se www.koskivinos.com eller besøk butikken.

Barnetøyforretningen Mi Perla fyller ett år

Onsdag 21. april feirer Mi Perla ved Feria-plassen i Fuengirola ett års fødselsdag og alle er velkommen til litt cava og tapas. Denne dagen vil mødrene stå i sentrum. Jentene fra "Las Divas" kommer innom og foretar mini "makeover"s og gir gode råd til alle skjønne mødre som fortjener å bli kort litt med. Dette skjer naturligvis på Mi Perla’s regning. Fødselsdagen starter kl. 11 og fortsetter uten pause til kl. 19. Ring eventuelt og bestill tid til en mini-makeover på tlf. 633 230 740 eller meld deg på via gruppen " Mi Perla" på Facebook.
Mi Perla gleder seg til å treffe både gamle og nye kunder til en uformell og hyggelig dag.

Fashionvilla Galla

Lørdag 20. mars avholdt Fashionvila stor galla for å samle inn penger til Rotary’s prosjekt "Stop Polio Nå". Julia Rep fra Fashionvilla stod for arrangementet i samarbeid med de lokale Rotary-klubbene med Sociéte General Private Banking Hambros som sponsor. Kvelden ble arrangert under mottoet "Moulin Rouge", og den store festsalen på Hotel Puente Romano var i denne anledningen omskapt til det legendariske Moulin Rouge. De mer enn 150 gjestene hadde under middagen mulighet for å nyte to fantastiske show i beste Moulin Rouge stil fra Moulin Rouge Extravaganza, et show laget spesielt til denne kvelden med sang og musikk og selvfølgelig en forrykende Can-Can til tonene fra Jacques Offenbach. Dessuten var det et elegant og imponerende moteshow fra Fashionvilla som presenterte cocktail- og festkjoler fra den tyske designeren Ella Singh. Til lotteriet var det ekslusive premier fra: Tos Kostermanns, Bonovac, Ella Singh, Gomez & Molina og Hotel Puente Romano. Etter middagen ble det danset til tonene fra Costadelics Soul Band. Konferansier for kvelden var Mugge Fischer, og det ble samlet inn 9.240 euros til Rotary´s prosjekt

Rotary-klubben i Fuengirola-Mijas hilser nye medlemmer velkommen

Rotary International er en humanitær organisasjon med klubber over hele verden. I disse klubbene avholdes det møter hver uke der klubbens forskjellige arrangementer og prosjekter behandles og tas opp til diskusjon. Med andre ord er Rotary-klubben på ingen måte verken en politisk organisasjon eller et trossamfunn. Hvert år skiftes klubbens president ut sammen med sekretær og kasserer. Disse velges av klubbens medlemmer for å unngå dominerende beslutningstakere og for å sikre at alle klubbens medlemmer og styret påtar seg det ansvaret som er nødvendig for å nå klubbens humanitære mål.
Rotary-klubbene er inndelt i geografiske områder som ikke har noen faste grenser. Formålet til hver klubb er å formidle hjelp i det området klubben er plassert. Rotary Club Fuengirola-Mijas konsentrerer seg derfor om lokalområdet Fuengirola og Mijas, samt å samarbeide med andre klubber i verden for å forbedre forholdene for mennesker som trenger det. Selv om de fleste Rotary-klubbene beskjeftiger seg med hvert sitt lokalområde, samarbeider klubbene også på verdensbasis. Det viktigste verdensomspennende prosjekt er Polio-Plus, hvis formål er å bistå med hjelp for å utrydde polio på verdensbasis.
Rotary Club Fuengirola-Mijas har medlemmer fra så vel Skandinavia som resten av verden. Likevel er det ikke mange norske medlemmer, og det ønsker klubben å gjøre noe med og byr derfor alle interesserte nordmenn velkommen til klubbens ukentlige møter. Klubben møtes på Hotel Beatriz Palace i Fuengirola hver mandag fra kl. 20.30-22.30. For ytterligere informasjon, se www.rotaryfuengirolamijas.com.

Murerarbeid, maling, isolering – Henrik Juel tilbyr alt

Etter en lang og våt vinter er tiden nå kommet til å få frisket opp boligen og kanskje få utbedret de skadene som regnet kan ha forårsaket. Håndverkfirmaet Henrik Juel fikser alt, enten det dreier seg om om- eller påbygninger, nye fliser på terrassen, aircondition, maling, solvarme, mm. Firmaet bruker alltid kvalitetsprodukter med høy garanti som sikrer at arbeidet holder og ikke må renoveres igjen neste år.
Et av de store problemene under den regnfulle vinteren har vært fuktskader forårsaket av dårlig isolerte boliger. Som den eneste på kysten tilbyr Henrik Juel et nytt isoleringsmateriale som er laget av papirull.
– Tradisjonelt bruker man i Spania et gult isoleringsmiddel som sprøytes på takflater, mm. Produktet er ikke særlig effektivt fordi det ikke er tett nok, og myndighetene vil faktisk avskaffe det, forteller Henrik som er autorisert installatør av papirullisolering. Med papirull er det mulig å isolere både bedre og billigere enn før. Papirull er framstilt av gjenbrukt avispapir som er impregnert slik at det forebygger mot sopp og skadedyr. Hva angår isoleringsevnen har undersøkelser vist at papirull har en svært høy isoleringsevne. Ifølge VIF (varmeisoleringsforeningen) i Danmark har papirull den beste Lambda-verdien på markedet. Denne verdien forteller hvor lang tid det tar luften å trenge gjennom isoleringsmaterialet, og her er verdien svært god for papirull.
– Faktisk har undersøkelser vist at man sparer opp til 50 % på energien til varme og kulde ved isolering med papirull, fortsetter Henrik.

"Å flytte er å leve"
Så klart og tydelig sies det av Nanna Rai med denne omskrivningen av HC Andersens ordspråk "Å reise er å leve". Nanna Rai er Scan Transports nye ansikt på Costa del Sol der en av hennes hovedoppgaver som salgs- og marketingmanager er å være ambassadør for firmaet og sørge for at kundene blir oppmerksomme på og merker den tryggheten det gir å bruke et dansk profesjonelt flyttefirma.
– Det å flytte er ikke bare noe man gjør. Det er en prosess der mange ting må planlegges, for det er ikke bare ting og tang, men også sjelen som flytter med når man reiser og beveger seg ut i verden.
Nanna Rai er utdannet sekretær i engelsk og tysk, og kommer fra jobben som direksjonssekretær ved et amerikansk firma med europeisk hovedsete i Aalborg, Danmark. Nanna har tidligere undervist på Handelsskolen, vært leder av skolepraktikantavdelingen på Erhvervsuddannelsescenter Nord (Danmark), m.m. Å flytte til Spania og beskjeftige seg med flytting er en smal sak for Nanna, fordi hun selv gjennom hele sitt liv, har flyttet og latt seg flytte.
– Scan Transport er en internasjonal virksomhet, danskeid og drevet etter danske prinsipper hvor etikk og profesjonalisme sitter i høysetet. Scan Transport, som er en del av Møbeltransport Danmark – Danmarks største transportforretning – er også med i UniGroup Worldwide, FAIM-sertifisert og medlem av FIDI, noe som betyr at vi må leve opp til svært strenge krav innenfor miljø, faglighet og stor profesjonalisme.
– Hvis du helhjertet, med strek under hjertet, kan stå inne for det du gjør, kan det bety en forskjell, sier Nanna Rai.
– Scan Transport i Mijas som er et profesjonelt team under ledelse av manager Keith Cassam, er klar for å veilede og hjelpe til med flyttingen, enten det er stort eller lite. Det som er verdifullt for kunden, er også verdifullt for oss, og det er der vi kan gjøre en forskjell.
– Når man skal flytte, begynner du på en lang prosess, ikke bare logistisk. Det er nemlig mange andre ting å ta stilling til, og det er kanskje ikke alltid like enkelt å se. Scan Transport møter alltid kundene og besiktiger evt. hjemmet deres, lytter til hva som skal skje i deres nye liv, praktiske ting, m.m. Scan Transport forsøker å leve seg inn i kundens bevegelse, sørge for harmoni, slik at de når de beveger seg et annet sted, føler seg trygge ved å bruke Scan Transport som det firmaet som tar del i flyttingen, sier Nanna Rai.
– Ofte undersøker kunden først hvor det er mest økonomisk å bestille flytting, uten å tenke over alle de andre tingene som også skal utføres, samtidig som de skal føle seg trygge.
– Livet er en stor opplevelse som må gripes og leves når det er der, sier Nanna Rai.
– Den beste måten å leve på, er å være i bevegelse hele tiden og være i kontakt med mennesker. Og når man flytter, beveger man seg. Man får mange nye inntrykk og blir påvirket av de nye stedene og de nye personene man møter.
UNIGROUP WORLDWIDE og Scan Transport – the world moves with us.

Få større utbytte av vårsola
– Uansett om du tilbringer sommeren her i Spania eller reiser nordover, hjelper Imedeen Tan Optimizer-kapsler deg med å få en vakker, gyllen farge som holder lenge, sier Anni Dahms som i sine Anni’s Vitalshop-forretninger selger produktet.
– For mye sol kan skade huden, og man bør alltid være forsiktig når man går ut i sola – særlig etter måneder med skyet, mørkt vær. Huden er ikke klar for et plutselig møte med UV-strålene, og selv om den har en naturlig beskyttelsesmekanisme overfor sola, er den mer utsatt om våren.
Imedeen Tan Optimizer er fylt med naturlige planteekstrakter og vitaminer som forbereder huden innenfra til sola og som hjelper til med å beskytte mot solas skadelige UV-stråler. Tan Optimizer minsker rødmen og forlenger den solbrune fargen. Undersøkelser har vist at Imedeen Tan Optimizer stimulerer produksjonen av melanin – hudens eget brunings- og beskyttelsespigment.
– Ønsker du en vakker hud fra topp til tå, så ta en kapsel daglig. Da oppnår du en vakrere og solbrun hud med mindre sol. Husk at Imedeen ikke erstatter bruken av solkrem og må alltid brukes sammen med passende solfaktor, sier Anni Dahms.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.