Månedsmagasinet på Costa del Sol
Los Vikingos – en ny sesong har startet

Los Vikingos – en ny sesong har startet

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

‘Los Vikingos første spillerunde høsten 2009 foregikk på Atalaya Old Course 4. oktober. I motsetning til høsten 2008 da åpningsrunden måtte avbrytes på grunn av regn, lyn og torden, ble årets åpningsrunde spilt i strålende solskinn.
Atalaya Old Course er en av kystens eldste baner og åpnet i 1968. Banen er 5.860 meter fra gul tee og er en typisk parkbane med brede fairways og store greener. Banen er svært populær og med et høyt belegg av spillere året rundt. Til tross for dette var banen i utmerket stand. Banen er omgitt av store bartrær, oliven og eukalyptustrær, og man skal slå rett for å unngå de tykke stammer. Banen er naturskjønn og velholdt og den er en fredelig opplevelse å spille.
40 Los Vikingos-spillere deltok på åpningsturneringen og spilleformen var Texas Scramble-slagkonkurranse bestående av lag med fire personer. Alle fire spillere slår ut fra tee. Deretter velges hvilken ball det skal spilles videre fra. Ballen markeres innenfor et scorekorts avstand, plukkes opp, og eieren av den valgte ballen skal ikke spille neste slag. De øvrige tre spillere plasserer ballen etter tur og slår slag nummer to. Samme prosedyre gjentar seg til ballen er i hullet. Alle spillere må ha fire utslag hver på runden. Dermed er bare to utslag frie. Lagene var sammensatt slik at det totale handicap per lag var tilnærmelsesvis lik. Spilleformen resulterte i at runden ble gjennomført på under fire timer.
De 3 beste lagene ble premiert. To lag hadde imidlertid samme poengsum og begge ble premiert. Lagene bestod av:
 

1.premie: Trine Elvsaas, Knut Johansen, Bjørn Kalleberg, Arne Lie Antall slag 79
2.premie: Tor Foss, Helge Olsen, Kirsten Ottesen. Bertrand Sandvig Antall slag 81
3.premie: Knut Grønlien, Helene Hatlevik, John Nordahl, Ole Kibsgaard Antall slag 82
3.premie: Edgar Duffaut, Jan Laurendz, Tove Marie Olsen, Roger Waage Antall slag 82
I tillegg ble nærmest flagget på par 3 hull premiert:
Hull 2 Jan Nybø
Hull 12 Kirsten Ottesen
Hull 16 Tor Foss

Som omtalt i septemberutgaven av Det Norske Magasinet spilles Volvo World Match Play Championship fra 29. oktober til 1. november på Finca Cortesín ved Casares.
Billettene koster fra 26 euros per dag (22 euros hvis man er over 60 år), ved forhåndsbestilling, og hhv. 30 og 25 euros hvis man kjøper billett ved ankomsten til klubben.
Et pass til hele turneringen koster 74/57 euros hvis man reserverer på forhånd, mens de koster hhv. 85 og 65 euros på klubben.
Man kan forhåndsbestille hos Golf in Spain som var tildelt rettighetene til salg av inngangsbilletter til Ryder Cup 97, samt Volvo Masters fra 2003 til 2008. Man kan booke på www.golfinspain.com eller ved å ringe til 952 474 848.
Siste frist for forhåndsbestilling er 22. oktober.
Les mer på turneringens offisielle hjemmeside: www.volvoworldmatchplay.com


Vinn inngangsbilletter til årets største turnering

Det Norske Magasinet lodder ut fire ukepass og 20 inngangsbilletter som gjelder for en dag til Volvo World Match Play Championship på Finca Cortesín.
Delta på www.norskemagasinet.com


Det Norske Magasinet møtte Sven Tumba sammen med Marbellas ordfører Ángeles Muñoz under presentasjonen av WGC.

Verdensmesterskap for amatører spilles i Marbella
24. – 31. oktober blir Marbella vertskap for enda en stor sportsbegivenhet, nemlig finalen på World Golfers Championship, en verdensomspennende golfturnering for amatører.
Den svenske sportslegenden Sven Tumba som har spilt på Sveriges ishockeylandslag og også representert Sverige som profesjonell golfspiller, grunnla World Golfers Championship for 15 år siden for at også amatørspillere skulle få lov til å representere sine land. Den tidligere profesjonelle spilleren føler at turneringen er en gest overfor amatørene som utgjør 98 prosent av samtlige golfspillere. Derfor støtter også golflegender som Arnold Palmer og Seve Ballesteros opp om turneringen.
De innledende rundene spilles i 30 forskjellige land, blant annet i Norge som er med for første gang, mens finalen arrangeres på Flamingos Golf, Santa Clara Golf, Río Real Golf og Marbella Golf.
Les mer om muligheten for påmelding på www.worldgolfers.com

Det norske laget
Følgende spillere skal representere Norge i Marbella:
Hcp 0-5: Christian Løvstad
Hcp 6-10: Vidar Martinsen
Hcp 11-15: Rune Sælid
Hcp 16-20: Arild Johansen
Hcp 21-25: Peder Paulik
De spanske spillerne kjemper om plassene på landslaget 18. oktober på La Cala Golf.
 

Av Arne Lie

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet