Månedsmagasinet på Costa del Sol

Spania ble europamestere i basketball
Etter at Spania i de innledende rundene kom dårlig ut og derfor bare fikk null poeng med seg til mellomrunden, var det ikke mange som regnet med at Pau Gasol og co ville nå finalen 20. september. Men etter å ha vunnet med over 20 poeng i både kvart- og semifinalene, ble håpet tent på nytt i Spania.
Finalen som skulle spilles mot Serbia som hadde slått Spania i det innledende gruppespillet, var det lagt opp til hevn for spanjolene som har vært i finalen sju ganger tidligere, men aldri har vunnet gull. Og nettopp det var motivasjon god nok for spanjolene som både er regjerende verdensmestere, EM-sølvvinnere fra 2007 og OL-sølvvinnere fra Beijing 2008. Serbia hadde ikke mye å stille opp med overfor et toppmotivert spansk lag og ble spilt av banen med et nederlag på 63-85. Det er den største seiersmarginen i en finale på over 30 år. I tillegg til gullmedaljene, kom også Pau Gasol og Rudy Fernandez med på sluttrundens all-star lag, Gasol ble også kåret til MVP, det vil si den beste spilleren i sluttrunden.
Seieren ble feiret på behørig vis dagen etter med besøk hos statsminister Zapatero, samt den kongelige familien. Ved både seiersseremonien etter kampen og dagen etter, ved festlighetene i Madrid, bar landslagsspillerne trøyer med reklame for Madrids OL-kandidatur i 2016.

Valverde vant Vuelta a España
Den spanske sykkelrytteren Alejandro Valverde vant sin største seier så langt i karrieren da han 20. september kunne la seg hylle i sentrum av Madrid som vinner av den 64. utgaven av Vuelta a España.
Bemerkelsesverdig nok vant Valverde ikke en eneste av de 21 etappene, men kunne likevel la seg hylle som sammenlagt vinner av løpet. Valverde var også blant favorittene til Tour de France. Men det italienske sykkelforbundet mente at han hadde vært med i dopingskandalen Operation Puerto, og da dette årets utgave av Touren gikk gjennom Italia, fikk han ikke delta. Valverde uttalte at han aldri har testet positivt og at han i år har gjennomført over 40 dopingkontroller, blant annet 16 stykker bare i løpet av Vuelta a Eapaña. Valverde fikk sin hevn og kjørte fra konkurrentene på de avgjørende stigningene i løpet. Nest høyest på podiet stod også en spanjol, den olympiske mesteren Samuel Sánchez. Konkurransen mellom de to var tett, og Sánchez kom i mål under et minutt etter Valverde etter tre ukers sykkelløp og etter mer enn 3.000 km på spanske landeveier.
Med seieren rykker Valverde opp på 2. plass på UCIs rankingliste som ledes av en annen spanjol, nemlig den dobbelte Tour de France-vinneren Alberto Contador.

Spania i finalen i Davis Cup
Det spanske herrelandslaget i tennis er for sjuende gang i finalen i den mest fornemme av alle turneringer for landslag, nemlig Davis Cup. Spania skulle i semifinalen møte Israel som på papiret var en overkommelig oppgave, ikke minst fordi kampene fant sted i Murcia og på grus som vanligvis er spanjolenes foretrukne underlag. De første to singelkamper ble spilt fredag 18. september. Her kom seg raskt foran med 2-0 i kamper der det spilles best av fem. I lørdagens dobbeltkamp vant også Spania, og derfor var de to siste kampene i single dagen etter var uten betydning. Her vant begge lag en kamp hver, og derfor endte det sammenlagte resultatet på 4-1 til Spania.
I finalen som spilles 4-6. desember på et fortsatt ukjent sted i Spania, venter Tsjekkia.

Renault i Formel 1-skandale
Formel 1-teamet Renault står i fare for å bli stengt permanent ute fra Formel 1. Det skyldes at deres tidligere 2. kjører etter spanske Fernando Alonso, Nelshon Piquet junior, har stått fram med alvorlige anklager mot teamet. Anklagene går på at Piquet under et løp i Singapore i 2006, fikk beskjed om å kjøre feil med vilje slik at Fernando Alonso i den etterfølgende perioden med safety-car ville ligge vinne løpet. Piquet kjørte feil, og Alonso vant senere løpet. Sjefingeniør Pat Symonds og teamsjef Flavio Briatore ble begge sparket umiddelbart av Renault som har arbeidet tett sammen med FIA – det øverste organet innenfor motorsport – gjennom hele prosessen. Skulle det komme eventuelle mistanker om fusk mot Renault innen 2011, vil teamet bli utelukket for bestandig. FIA har ikke straffet Fernando Alonso fordi han ikke var en del av planen som Symonds og Briatore angivelig står bak. Straffen betyr at Renault ikke lenger har sin foretrukne teamsjef og sjefingeniør til rådighet resten av denne sesongen og at hovedsponsoren, den nederlandske finansvirksomheten ING som er verdens 10. største firma, med øyeblikkelig virkning har stanset samarbeidet.
Etter den første pallplassen for Renault og Alonso under løpet i Singapore 27. september, uttalte direktøren for Renault, Jean François Caubet, at ”vi vil savne Alonso, men han vil også savne oss”. Mye kunne derfor tyde på at Alonso slutter hos Renault etter denne sesongen, og i neste sesong trykker ned gasspedalen hos Ferrari.

Spanske lag i gang i Champions League
Etter at FC Barcelona i mai løftet ”pokalen med de store ørene” etter finaleseieren over Manchester United, er det igjen store forventninger til de spanske lagene i dette årets utgave av den mest prestisjefylte av alle klubbturneringer. Flere interessante oppgjør er i vente mellom spanske og italienske klubber, spesielt oppgjøret mellom Inter og FC Barcelona, ikke minst fordi de to lagenes toppscorere fra siste sesong, Ibrahimovic og Eto’o, begge har byttet klubb. Første møte var intens, med en klar overvekt i spillet til FC Barcelona. Men kampen endte likevel 0-0.
Real Madrid startet med en komfortabel seier på 5-2 over FC Zürich med bl.a. to mål av Ronaldo og ett av Raúl som scoret sitt mål nr. 66 i 127 kamper. Han er nå bare tre mål fra å slå legendariske Gert Müllers rekord i flest scorede mål i europeiske klubbturneringer. Atlético Madrid skuffet på hjemmebane ved bare å spille 0-0 mot det forholdsvis ukjente laget Apoel Nicosia, noe som økte presset på klubben etter en skuffende sesongstart. Sevilla var det siste spanske laget i aksjon og kom i land med en forventet seier på 2-0 hjemme over Unirea fra Romania med mål av Fabiano og Renato.
I andre spillerunde tok FC Barcelona imot Dynamo Kiev hjemme. Også Real Madrid spilte hjemme da de møtte franske Marseille.
Sevilla møtte de skotske mestrene fra Glasgow Rangers på deres beryktede hjemmebane Ibrox.
Til slutt var det Atlético Madrid som hadde en vanskelig bortekamp mot de portugisiske mesterne fra FC Porto.
 

Av det Norske Magasinet

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.