Månedsmagasinet på Costa del Sol

Volvo World Match Play Championship kommer til Andalusien

Det blir topp for golfelskere når World Match Play Championship blir arrangert fra 29. oktober til 1. november på golfbanen Finca Cortesín i Casares. Det er første gang Spania skal være vert for en av de mest prestisjefylte golfturneringene i verden som lenge har vært arrangert på den legendariske Wentwort-banen i England. Det som gjør World Match Play Championship helt unik, er at det bare er de 16 best rangerte golfspillerne i verden som får delta i turneringen. Det er ikke basert på de 16 første på verdensrankinglisten, men derimot på de spillerne som er best på hvert sitt kontinent, de ledende på premiepengelisten, den forsvarende mester i turneringen, de ledende på verdensrankinglisten, osv. Denne prestisjefylte turnering er en golfdyst som er helt annerledes enn hva man vanligvis ser ved andre golfturneringer. Ved World Match Play Championship kjemper golfspillerne direkte mot hverandre over 2 x 18 huller før det spilles semifinaler lørdag og finale søndag. De 16 spillerne blir seedet etter sine plasseringer på den offisielle verdensrankinglisten og blir deretter delt inn i 4 puljer der vinnerne går videre til semifinalene. Den avgjørende kampen mellom de to beste spillerne avgjøres i en direkte dyst søndag.

Historiens beste
Den første turneringen ble avholdt i 1964 da legendene Gary Player og Arnold Palmer var de dominerende navnene. Også den spanske golflegenden Severiano Ballesteros har vært en markant skikkelse. Han har vunnet turneringen hele 5 ganger, noe som bare sørafrikaneren Ernie Els har gjort bedre med sine 7 seire sammenlagt. Spanias største golfnavn akkurat nå, Sergio Garcia har uttalt at han ser fram til – dersom han kvalifiserer seg – å skulle spille på hjemmebane i slik prestisjefull turnering. Ved utgangen av august hadde Garcia fortsatt ikke kvalifisert seg. Derfor blir de kommende turneringene viktige for ham dersom han skal ha forhåpninger om å spille på Finca Cortesín.
Den beste golfspilleren ifølge verdensrankingen gjennom de siste ti årene, Tiger Woods, har fortsatt ikke vunnet turneringen og vil uten tvil være ekstra tent fordi han via sin plassering på verdensrankingen allerede er kvalifisert. Woods har først nylig vendt tilbake til sporten etter en korsbåndoperasjon.

Viktig for videre kvalifisering
Turneringen på Finca Cortesín er dessuten viktig for å samle poeng nok til å kvalifisere seg til The Dubai World Championship som spilles på et av de mest mondene golf resorts i verden, Jumeirah Golf Estates i Dubai i de Forente Arabiske Emirater. Selve resortet består av 4 forskjellige golfbaner, bygd opp rundt elementene ild, jord, vann og luft. Det er ennå ikke avgjort hvilken av de 4 banene man skal bruke. Ved turneringen vil det bli spilt om den høyeste premiesummen noensinne i golfhistorien, nemlig 10.000.000 dollars, herav 1.666.666 til vinneren. I tillegg kommer de 10.000.000 dollars som de 15 best plasserte spillerne i turnering kan dele seg imellom. Det blir 2.000.000 til førsteplassen, og dermed vil vinneren av turneringen få en gigantisk premie på 3.666.666 millioner dollars.


Los Vikingos – høstsesongen starter på Atalaya

Etter en svært regnfull sommer i Norge, er det mange norske golfspillere som ser fram til en fin høstsesong på Costa del Sol. Medlemmene i Los Vikingos er nå på vei tilbake og gleder seg til å teste ut nye baner i høst. Det er gjort avtale med fem baner i oktober og november. Første spillerunde vil bli på Atalaya Old Course 4.oktober. 40 spillere er påmeldt. Banene som skal spilles i høst er følgende:

4.oktober Atalaya Old Course
18.oktober Alcaidesa
1.november Santa María
15.november Rio Real
29.november Santana

I tillegg skal den tradisjonsrike landskampen mellom Sverige og Norge spilles på Rio Real 22. november.
Alcaidesa, Rio Real og Santana er nye baner i Los Vikingo-sammenheng, og medlemmene gleder seg til spille der.
Høsten 2008 skulle vi hatt fire spillerunder. En ble imidlertid kansellert på grunn av lyn og torden. To ble spilt på svært våte og tunge fairways. Vi ser derfor fram til en vesentlig bedre høst i år, noe vi virkelig trenger etter den dårlige sommeren i Norge.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.