Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sportnyheter august 2009


Alberto Contadors fikk blandet mottakelse
Alberto Contador som vant sitt andre Tour de France, ble mottatt av en samlet spansk sportspresse, noe som dreier seg om nokså mange mennesker, samt tusenvis av fans som ville hedre ham, da han returnerte til Madrid fra Paris.
Da han skulle hylles under premieoverrekkelsen på Champs Elysée, ble ved en feil den danske nasjonalsangen – ikke den spanske – spilt. Den nykårede vinneren av verdens hardeste sykkelritt så litt forbauset ut. Først da sangen var ferdig, fikk man endelig spilt av den – fortsatt tekstløse – spanske nasjonalhymnen.


Seve Ballesteros grunnlegger bistandsorganisasjon
Spanias beste golfspiller, Seve Ballesteros, som for ni måneder siden fikk konstatert en ondartet svulst i hjernen, har grunnlagt en bistandsorganisasjon.
Seve Ballesteros fond kaller han den, og formålet er å samle inn penger til kreftforskningen. Fondet vil også hjelpe unge golfspillere som ikke selv har penger til å satse på sporten.
Den 52 år gamle spanjolen mener selv at hans fysiske og psykiske styrke som sportsmann har vært av avgjørende betydning for at han i dag er frisk. Han referer disse vise ordene: ”Det eneste du må gjøre, er å kjempe, kjempe og kjempe, og til slutt vil du vinne. Du må også være heldig, men hell kommer alltid til dem som kjemper.”Fotballandslaget slår alle rekorder
De spanske fotballandslaget slo under Federation Cup, som ble spilt i Sør-Afrika i slutten av juni, Brasils verdensrekord på 35 fotballkamper uten tap.
Samtidig slo laget alle tiders verdensrekord ved å vinne 15 seire på rad da de slo vertslandet. Tidligere rekordinnehavere med flest seire er Brasil, Australia og Frankrike som alle oppnådde 14 strake seire.
Rekordene imponerte likevel ikke USA som slo spanjolene 2-0 i semifinalekampen.


Spania vant kvartfinalen i Marbella
Det spanske tennislandslaget for herrer spilte i juli kvartfinale i Davis Cup mot det tyske landslaget i tyrefekterarenaen i Puerto Banús.
Juan Carlos Ferrero ble den store helten da han vant den avgjørende kampen over Andreas Beck med 6-4, 6-4, 6-4. Dermed viste lystavlen Spania 3, Tyskland 2.
Rafal Nadal deltok ikke pga. kneskaden som også var grunnen til at han heller ikke kunne delta i årets Wimbledon. Dermed rykket Nadal ned på en andreplass på verdensranglisten.
Turneringen ble en suksess for Marbella kommune fordi arrangementet ga et overskudd på 12 millioner euros, i tillegg til ekstragevinsten i form av positiv omtale i alle verdens medier.
Spania møter nå Israel – som overrasket ved å vinne 4-1 over Russland – i semifinalekampen som skal spilles 18. – 20. september her i landet. Det var ved Det Norske Magasinets deadline fortsatt ikke bestemt hvor kampene skal spilles.


Zlatan til Barcelona
FC Barcelona har ikke i dette overgangsvinduet gjort de helt store innkjøpene slik tilfellet er med rivalen Real Madrid. Kongeklubben har i år slått alle rekorder med kjøpene av Cristiano Ronaldo og Kaká. I slutten av juli bestemte Barcelonas klubbformann Joan Laporta seg for å kjøpe både forsvarsspilleren Maxwell og den svenske fotballspilleren Zlatan Ibrahimovic fra Inter.
Kjøpet kostet den katalanske klubben 87,5 millioner euros i tillegg til at Inter nå har fått Samuel Eto’o i bytte.


Møt Fernando Alonsos kronprins
Jaime Alguersuari på bare 19 år, ble i juli den yngste føreren som har sittet bak rattet i en Formel 1-konkurranse.
Mannens store ambisjon er å komme uskadd gjennom den første GP-sesongen, noe som også lyktes under et løp i Ungarn der han kom i mål på en 15. plass.
Den dobbelte verdensmesteren, Fernando Alonso, som er tilbake hos Renault, kjemper denne sesongen igjen for å nå toppen, men måtte under det samme løpet i Ungarn bryte på grunn av tekniske problemer med både hjul og bensintank.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.