Månedsmagasinet på Costa del Sol

alt

FC Barcelona vinner alt
Ingen har denne sesongen kunnet gjøre noe med Barcelona. Først vant laget Copa del Rey, dernest La Liga og med seieren i Champions League over Manchester United, var trippelen i boks.
I pokalturneringen, Copa del Rey, kunne Barca etter 4-1 seier over Athletic Bilbao, løfte pokalen etter en udramatisk, men underholdende kamp som var typisk for Barcelonas fantomsesong.
Det spanske seriemesterskapet ble sikret i tredjesiste serierunde med et antiklimaks uten kamp da Real Madrid tapte for Villarreal. Dermed kunne festen begynne. Den var likevel litt begrenset fordi noen av Barcas superstjerner ble beordret til sengs for å hvile ut foran Champions League-finalen.
Trener Guardiola har disponert spillerstallen bra fordi han også kunne sikre seg Champions League-trofeet. Det skjedde etter en 2-0 seier mot et litt tamt Manchester United. De røde djevlene fra England var ellers nærmest skåringer de første 10 minuttene av kampen, men etter en skåring av Samuel Eto’o, kom Man U., aldri ordentlig tilbake på sporet. Både Henry og Xavi var rett ved å skåre før Lionel Messi med et vakkert utført nikk avgjorde finalen, 20 minutter før slutt. Da kampen ble blåst av etter 90 minutter, kunne endelig jubelen bryte løs etter den beste sesongen i klubbens historie.
Et mer enn vanlig offensivt Barca-lag ligger bak klubbens suksess. Med et gjennomsnitt på litt over 2,8 mål per kamp, må offensive krefter som Thierry Henry, Bojan Krkic, Samuel Eto’o og Lionel Messi tilskrives en stor del av æren.
Real Madrid leder kampen om flest mesterskap, 31-19, over Barcelona, men det gjorde ikke gleden over dette årets mesterskap mindre i den katalanske storklubben.

Spania skal være vert for VM i basketball
Spania skal i 2014 være vert for herrenes verdensmesterskap i basketball. Ledelsen i basketballassosiasjonen FIBA valgte Spania framfor rivaler som Kina og Italia.
24 land spiller i det avsluttende mesterskaet som avvikles i henholdsvis Madrid, Granada, Sevilla og Las Palmas fra 30. august – 14. september.

Nedtur for Rafa Nadal
Han hadde allerede tittelen som verdens beste tennisspiller, men i år ville han ikke si seg fornøyd med det.
Han vant for første gang Australian Open som første spanjol noensinne. Finalen ble spilt mot Roger Federer.
19. april vant mallorquineren så Monte Carlo Masters. Her gikk det i finalekampen ut over serberen Novak Djokovic. Med seieren hadde Nadal sikret seg 14 titler, det samme som Federer og slo samtidig en 95 år gammel rekord ved å vinne turneringen for femte gang på rad.
Deretter vant han Barcelona Open, også det var for femte år på rad. Finalekampen ble spilt mot David Ferrer.
3. mai var kulissene flyttet til Roma der han igjen vant over Djokovic. Dette var Nadals fjerde seier i Rome Masters.
17. mai gjaldt det Madrid Open, Spanias største tennisstevne. Og nå glapp det for Nadal. Før finalen hadde han spilt en drøm av en fire timer og to minutter lang semifinale mot Djokovic, men måtte etter bare en time og 30 minutter endelig bøye seg i grusen for Roger Federer. Sveitseren hadde kommet tilbake i god, gammel form.
I slutten av mai/begynnelsen av juni gjaldt det French Open som den 22 år gamle Nadal tidligere har vunnet fire ganger på rad. Men allerede i åttendedelsfinalen stod han overfor Robin Söderling – ranket som nummer 23 i verden. Söderling spilte nok sitt livs kamp, for han ble den første til noensinne å slå Nadal i Paris der han var ubeseiret etter 31 kamper, eller siden han i 2005 for første gang deltok i dette Grand Slam.
Nadal som ikke har for vane å dytte skylden for nederlag over på andre enn seg selv, beklaget likevel etter kampen at publikum var på svenskens side og ”tok bølgen” når Nadal hadde sine dårligste øyeblikk. Unnskyldning eller ikke, det var faktisk tilfelle.
Neste adresse er Wimbledon, som Nadal for første gang vant i 2008.

Ciudad Real seiret på nytt
Champions League-vinnerne fra 2008, Ciudad Real, vant på nytt det spanske mesterskapet i håndball for menn etter å seiret stort over nummer to i serien, FC Barcelona Borges. Der var lagt opp til en avgjørende finale fordi begge klubbene hadde mulighet for å sikre seg tittelen som vinner av Asobal League, men det ble aldri noen spennende kamp slik mange hadde håpet. Barcelona ble overkjørt med 37-26.
De avgjørende spillerne i kampen var Sergej Rutenka og Luc Abalo. De kunne til sammen notere seg for 25 mål – 12 til Rutenka og 13 til Abalo.
Det er fjerde gang siden 2004 at Ciudad Real vinner det spanske mesterskapet. Og etter å ha slått sin nærmeste konkurrent og verste rival, Barcelona to ganger denne sesongen, er tittelen som Spanias beste håndballag vel fortjent. 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.