Månedsmagasinet på Costa del Sol
Golfnyheter november 2009

Golfnyheter november 2009

Los Vikingos på Alcaidesa

 

18. oktober deltok 40 spillere i en individuell Stableford-konkurranse på Alcaidesa Heathland. Dette er en av de to Alcaidesa-banene som ligger i Sotogrande-området nær Gibraltar. Klubbhuset er gedigent og moderne med en spektakulær utsikt utover banen, landskapet og Middelhavet. Sotogrande og området rundt er stedet hvor man finner noen av de beste golfbanene i Europa. Innen noen få kvadratkilometer kan golfspillere velge blant et stort antall imponerende golfbaner, som Valderama, La Reserva, Sotogrande, San Roque, Almenara, La Cañada og ikke minst Finca Cortesin der Volvo World Match Play Championship foregikk i månedsskiftet oktober/november i år.
Heathland er den nyeste Alcaidesa-banen og ble åpnet i juni 2007. Den er tegnet av Dave Thomas og er på 6.047 meter fra gul tee. Hullene fra 1 til 5 og 17 og 18 ligger på en flat høyde hvor vinden ofte utgjør en ekstra vanskelighet, i tillegg til de mange bunkere. Utsikten til havet er det imidlertid ingen ting å klage på fra disse hullene. De øvrige hullene går ned i en dal og bukter seg langs elven. Banen blir betraktet som en relativ vanskelig bane. Greenene var i perfekt stand og var overraskende store og flate. Fairveiene var noe preget av den lange og varme tørkeperioden i løpet av høsten. Vi var heldige med spilleforholdene på vår dag med strålende solskinn og helt vindstille.
De individuelle Stableford-resultater ble meget gode, banens vanskelighetsgrad tatt i betraktning. Vi delte herrer og damer i to handicapgrupper og resultatene ble som følger:

Gruppe 1 lavhandicap Herrer Poeng Damer Poeng
1.plass Roger Waage 44 Liv Nybø 36
2.plass Per Glasø 39 Tove Glasø 35
3.plass Kåre Underhaug 35 Jorun Lie 35

Gruppe 2 høyhandicap Herrer Poeng Damer Poeng
1.plass Bjørn H.Iversen 36 Wencke Waage 36
2.plass Tor Foss 32 Solveig H.Iversen 34
3.plass Willy Hoff 31 Helene Hatlevik 28

I tillegg hadde vi en konkurranse om nærmest pinnen på alle par 3 hull for damer og herrer.

Herrer Damer
Hull 5 Roger Waage Ingen
Hull 8 Per Kierulf Tove Glasø
Hull 12 Bjørn H.Iversen Ingen
Hull 14 Arne Lie Wencke Waage

Hole-in-one på Santa Maria

Los Vikingos 44 spillere feiret 1.november med Cava at Liv Nybø oppnådde sin første Hole-in-one i sin golfkarriere, en opplevelse de fleste golfspillere drømmer om, men som de færreste oppnår. Det skjedde på hull 12, et par 3 hull på 111 meter fra dametee. Gleden og stemningen var høy og vår alles kjære Liv sprudlet om kapp med Cavaen. Santa Maria er også hennes hjemmeklubb. Banen er meget populær og ligger i Elviria-området. Fra 1991 besto banen av 9 hull, tegnet av Antonio Garcia Garrido. Banen har helt fra starten hatt meget bra belegg av spillere, en trend som fremdeles holder seg. I 1996 ble banen utvidet med ni hull som strekker seg videre oppover i dalen. Disse ble tegnet av klubbens egen tekniske komité. Banens layout skiller seg imidlertid ut fra de fleste baner på ett punkt. Når man står på green 9, er man faktisk lengst vekk fra klubbhuset enn fra noe annet sted på banen. Dette kan være en ulempe for de som kun ønsker å gå en ni hull runde. Banen er relativ kort, kun 5.325 fra gul tee. For å få flere spillere igjennom systemet, setter man vanligvis kulene foran blokkene, noe som resulterer i en enda kortere bane. Dette var også gjort den dagen vi spilte. På mange hull sto de gule kulene faktisk foran de røde blokkene. Banen er for øvrig nesten alltid i god befatning. I den senere tid har de imidlertid hatt noen problemer med greenene som har resultert i hyppig vanning og redusert klipping. Greenene framstod som langhåret, noe lurvete og meget opptråkket rundt hullene. Dette løser seg snart, og da er banen tilbake i sin vanligvis perfekte stand. Det er flott utsikt til så vel Middelhavet som fjellene fra de fleste hull og banen omgis av en eik og furuskog.
Spilleformen var individuell Stableford i to herre og to dameklasser. Resultatene ble som følger:
Gruppe 1 (lavhandicap) Herrer Poeng Damer Poeng
1. plass Jan Nybø 39 Tove Glasø 38
2. plass Knut Johansen 37 Liv Nybø 35
3. plass Reidar Olsen 35 Jorun Lie 28

Gruppe 2 (høyhandicap)
1.plass John Nordahl 31 Wencke Waage 34
2.plass Arne Lie 30 Sina Underhaug 33
3.plass Bhørn H. Iversen 30 Inge Strand 29

Nærmest flagget på par 3 hull. Herrer Damer
Hull 7 Kjell Iversen Tove Glasø
Hull 10 Kåre Underhaug Liv Nybø
Hull 12 Jan Nybø Liv Nybø Hole-in-one
Hull 15 Tordar Lauritsen Sina Underhaug
Hull 17 Jan Nybø Tove Glasø 


Ross Fisher vant Volvo World Match Play Championship

Etter fire dager der noen av de beste golfspillerne i verden hadde kjempet mot hverandre, sto finalen søndag 1. november mellom amerikaneren Anthony Kim og englenderen Ross Fisher. Det var en tett duell mellom to unge golfspillere på henholdsvis 22 og 28 år, men til sist vant englenderen Fisher da han ledet med fire slag før de siste tre hullene. Fisher har bare vært profesjonell i fem år, og derfor er seieren da også hans største til dags dato. Den unge englender har vokst opp nær den legendariske Wentworth-banen nær London, som har huset World Match Play fra begynnelsen i 1964 til i år da den kom til Andalucía.
Det spanske håpet, Sergio Garcia skuffet de mange frammøtte da han ikke klarte å kvalifisere seg til de avgjørende rundene. Ikke desto mindre var arrangementet en suksess med mange tilskuere og et vær som ledet tankene mot våren.


World Golfers Championship

Parallelt med de profesjonelles arrangement på Finca Cortesín, spilte man fra 24. til 31. oktober World Golfers Championship, en turnering for amatører i hele verden.
Det ble spilt alle sju dager på fire forskjellige golfbaner nær Málaga, og over 400 golfspillere fra mer enn 30 land deltok, noe som må sies å være imponerende. Turneringen ble skapt for 15 år siden av Sven Tumba som tidligere har spilt på det svenske ishockeylandslaget. Turneringen er delt opp etter deltakernes handicap, dvs. fra 0-5, 6-10 og så videre opp til 21-25. Her ble det funnet en vinner i hver kategori. Endelig var det også konkurranse for ”landslag”, og her var det Indonesia som trakk det lengste strå med Portugal og Ungarn på de følgende plasser. Spania fikk en 5. Plass, mens Norge avsluttet som nr. 16.


Av Arne Lie

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.