Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sportsnyheter november 2009

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Contador vant sin tredje “Gullsykkel”
Den spanske sykkelstjernen Alberto Contador vant 25. oktober – for tredje år på rad – “Gullsykkelen” som er den mest fornemme prisen innenfor sykkelsporten.
Spanjolen har vunnet åtte løp i år, og Tour de France-seieren var kronen på verket. Den eneste spanjolen som tidligere har vunnet den fornemme prisen, er Miguel Indurain som vant den to ganger – i -92 og -93. Contador som samtidig avslutter sesongen som nr. 1 på den internasjonale sykkelunionens verdensrankingliste, er dermed bare slått av amerikaneren Lance Armstrong som har vunnet prisen fem ganger.
Mange regner med at den lille spanjolen vil slå denne rekord i løpet av få år fordi han ennå ikke har fylt 27 år og dermed fortsatt er “ung” innenfor sykkelsporten. Og framtiden for den spanske sykkelrytteren ser nå ut til å være avgjort. Det kasakhstanske sykkelforbundet uttalte 29. oktober at Contador sykler for Astana neste år og dermed oppfyller kontrakten sin. Alle spekulasjoner om et eventuelt lagbytte er dermed lagt døde. Contador har ennå ikke uttalt seg offisielt om framtiden.

Davis Cup-finalen spilles i Barcelona
Etter at verken Málaga, Madrid, Valencia eller Tenerife ble funnet bra nok egnet av det spanske tennisforbundet for å arrangere finalen i Davis Cup mellom Spania og Tjekkia, ble det endelig bestemt at kampene skal spilles i Barcelona.
Den store sportshallen Palau Sant Jordi som har plass til 17.600 tilskuere, var også stedet der Spania vant sin første Davis Cup i 2000.
Den gangen var det med prominente navn som Alex Corretja, Albert Costa Joan Balcells og Juan Carlos Ferrero på laget. Sistnevnte som etter en lengre tids nedtur har vist forrykende spill det siste halve året, har krabbet helt opp i topp 20 på verdensrankingen. Han er derfor også en del av det spanske Davis Cup-laget i år der hans gamle lagkamerat Albert Costa er trener.
Finalen spilles 4.- 6. desember.

Antonio Banderas støtter motorsporten
En av de mest kjente og nålevende personene fra Málaga, skuespilleren Antonio Banderas, har bestemt seg for å være mde i spansk motorsykkelsport.
Spania er i denne sportsgrenen blant de mestvinnende nasjonene i verden. Banderas skal hjelpe et lag i den såkalte Moto2-klasse som ligger like under den mest prestisjefylte klassen, MotoGP.
– Jeg vil hjelpe de unge talentene med å komme enda lenger, uttalte Banderas i forbindelse med promoveringen av en film som han lager sammen med Woody Allen i Hollywood.
Banderas er en stor motorsykkelfan, og han kjører en tur på sin Harley-Davidson hver gang tiden tillater det. Han følger med på de forskellige Grand Prix-løpene rundt omkring i verden.

Massa tilbake i Formel 1
Fernando Alonsos kommende lagkammerat på Ferrari-laget, den brasilianske Formel 1-kjøreren Felipe Massa, vendte en liten stund tilbake til motorsportens fullblodsklasse da han i midten av oktober kjørte noen treningsturer i Ferrari-raceren.
Brasilianeren har vært fraværende ikke mindre enn 79 dager på grunn av hodeskadene han fikk da han i 200 km/t frontkolliderte med mur under sommerens Grand Prix-løp i Ungarn. Han må likevel vente med å kjøre et ordentlig løp til neste sesong fordi Ferrari har bestemt seg for ikke å endre opplegget, men holde fast på sine nåværende førere resten av sesongen.
Massa sier han er svært glad for at han fra neste sesong skal danne par med den tidligere dobbelte verdensmesteren, Fernando Alonso. Han ser fram til at de to kjørerne sammen reiser Ferrari og spår at de kommer til å være med i fremste rekke i kampen om VM.

America’s Cup til Valencia
Etter mer enn to års tautrekking er det nå klart at Valencia skal huse finalen i America’s Cup i februar neste år. Kampen skal stå mellem sveitsiske Alinghi og amerikanske BMW Oracle Racing og er den mest prestisjefylte turneringen innenfor seilsporten.
Seilasene starter 8. februar der det seiles best av tre. Det er andtre på tre år at Valencia får æren av å arrangere denne begivenheten. Siste gang var i 2007.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet