Månedsmagasinet på Costa del Sol

Til tross for at et fint Iberia-fly fikk påmalt logoen for Madrid-OL 2016 da det i begynnelsen av oktober fikk jobben med å transportere en kortesje bestående av konge, statsminister, hovedstadens ordfører og jeg vet ikke hvem, til IOCs toppmøte i København, klarte ikke Spania å sikre seg lekene. Det ble bom, akkurat som det ble for OL i 2012. Som kjent skal London da være vertsby for de olympiske sommerlekene.
Nå ønsker undertegnede bare det beste for sitt vertsland. Det ville gledet meg om Spania hadde fått lekene fordi det sikkert ville sørge for atskillige arbeidsplasser og samtidig pustet nytt liv i den litt skrantende turismen, selv om nedgangen har vært mindre enn fryktet. Spania klarer seg dessuten flott i så mange sportsgrener – fra fotball og basketball til bil- og motorsykkelrace, fjellklatring og synkronsvømning. Hva det sportslige angår trenger ikke landet mer støtte. De siste årene har landet bevist at det er fullt på høyden, sportslig sett.
Men hvorfor spanderer Madrid igjen (denne gangen 15,4 milliarder euros) på et kandidatur som på forhånd så ut til å være tapt? Eller i alle fall burde være tapt.
Lekene i 2012 skal arrangeres i Europa, og det er som kjent ikke lenger tilbake enn 1992 at Spania, nærmere bestemt Barcelona, fikk tildelt lekene. At spanjoler flest nærmest betegner Katalonia som et helt annet land med sitt eget språk, eget flagg, egen mentalitet og sin egen ”sobrasada”, mener IOC-medlemmerne åpenbart ikke betyr noe i saken anledning.
Det samme kan sies om Chicago, fordi Altanta avholdt lekene i 1994.
Brasil, hele Sør-Amerika for den saks skyld, har derimot aldri hatt OL. I tråd med lekenes ide om likhet og rettferdighet, må man vel derfor si at det var på tide. Det er mulig man må avholde lekene i regntiden, men det kan vel ikke bli verre enn å arrangere dem midt på sommeren i Athens berømte smog.
Men, men. Los madrileños er allerede i gang med å fylle ut søknadspapirene på nytt, i håp om å bli tatt opp som kandidatby for 2020, 2024 og …
– Kan man allerede kjøpe inngangsbilletter til 2198? spør en blogger.
Apropos Madrid, tar vi i denne utgaven leserne med på en kjapp tur til hovedstaden; se Madrid på en dag. Apropos sport, arrangeres det de kommende uker to store golfturneringer på Costa, både den profesjonelle Volvo World Match Play Championship og World Golfers Championship, en verdensomspennende golfturnering for amatører der også Norge deltar.
Vi farter omkring i Alpujaras, i tilegg til at vi blir med en gjeter på jobb i Sierra Nevada.
I serien Dit spanske liv er vi kommet fram til ekteskap. De som måtte gå med planer om frieri og bryllup, får svar på viktige spørsmål. Angående regjeringens handlingsplan for å bekjempe krisen, som Spania i motsetning til andre europeiske land fortsatt ikke er på vei ut av, er det flere spørsmål enn svar. Statsminister Zapatero mener fortsatt at han kan lede landet som en moderne Robin Hood ved å ta fra de rike og gi til de fattige.
På oppfordring fra en av magasinets lesere ser vi på betydningen av det spanske flaggets farger og våpenskjold, og vi tar en ny runde i Tapasbaren.
I Tøffe Tider informerer vi om all verdens ting som du slett ikke trenger vite, men som likevel garantert er viktig, fordi kunnskap – som kjent betyr makt.

God lesning,

Jette
 

Av Jette Christiansen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.