Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kjelling skal skyte Norge videre

Kjelling skal skyte Norge videre

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Norges håndballherrer viste i VM for to år siden at det ikke bare er kvinnene som kan gjøre det bra i toppen av internasjonal håndball. Av Michael Jepsen

Mye avhenger av stjernen Kristian Kjelling hvis Norge skal gå videre fra den innledende runden i håndball-VM i Tyskland i slutten av januar.

Norges håndballherrer viste i VM for to år siden at det ikke bare er kvinnene som kan gjøre det bra i toppen av internasjonal håndball. Med en sjuendeplass ble Norge beste nasjon i Skandinavia foran Sverige på 11.plass og Danmark på 13.plass.
Toppspilleren Kristian Kjelling var en av forklaringene på Norges suksess, men han tror ikke at noen bør forvente noen ny sensasjon av Norge. 
» Vi hadde et litt bedre lag i siste VM der Glenn Solberg og Frode Hagen fortsatt var med. Vi var ”underdogs” og slo til da alt gikk greit», forklarer Kristian Kjelling.
I VM i Tyskland er Norge i pulje med Danmark, Ungarn og Angola i den innledende runden. To lag går videre til mellomrunden. 
» Målsetningen er å komme videre i gruppespillet, men det blir vanskelig. Jeg tror Danmark vinner puljen, og så kjemper trolig vi mot Ungarn om andreplassen», sier Kristian Kjelling.

Verdens beste liga
Før denne sesongen skiftet Kristian Kjelling fra laget Ademar Leon til en annen spansk toppklubb, Portland San Antonio, som holder til i Pamplona. Han føler han har utviklet seg mye i løpet av sine seks år i Spania. 
» Jeg er vokst fra en gutt til mann. Da jeg var kom, var jeg bare 20 år, og nå er jeg 26. Jeg har lært mye om en annen type håndball med hurtigere spill, større individuelle ferdigheter og med en bedre spilleforståelse», sier han.
Profilen fra den spanske serien har ikke problemer med at Norges sjanser i VM i høy grad avhenger av hans prestasjoner.
«Det er bare moro. Det er gøy å ha en viktig rolle, men hele laget må fungere hvis vi skal gå videre. Jeg håper flest mulig av våre spillere når et høyt nivå».

Norges David Beckham
Det er ikke bare på banen at Kristian Kjelling stjeler oppmerksomheten fra lagkameratene. VGs lesere har kåret ham til lagets mest sexy mann, og på kjendislistene hjemme i Norge ligger han foran kjente navn som Pamela Anderson og Brad Pitt.
Det norske ”stilikonet” er til og med blitt sammenlignet med Real Madrids engelske superstjerne David Beckham. 
» Det liker jeg ikke. Jeg har ikke noen sans for den sammenligning.»
Kristian Kjelling er ikke den eneste i den norske landslagstroppen som bor i Spania.
Håvard Tvedten spiller til daglig hos Darien Logroño, mens Alexander Buchmann spiller på Altea på Costa Blanca.

Innledende kamper i VM
20. januar kl. 18.15 Norge – Angola.
21. januar kl. 20.15 Norge – Ungarn.
22. januar kl. 20.15 Norge – Danmark 1149__MainPicture__LPJuLdkHKYurSWiPiUdW.jpg

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet