Månedsmagasinet på Costa del Sol
Velkommen til Det Norske Magasinets sommer-utgave 2020!

Velkommen til Det Norske Magasinets sommer-utgave 2020!

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

I disse dager er temperaturen i det sydlige Spania godt over 30 grader – i skyggen. Det kan bli for hett for skandinaver. Mange av oss begynner å kjenne dragsuget mot nord når sommeren nærmer seg. Vi lengter hjem til familien, fjorden, rorbua, krabbelystring, Diplom is, midnattssol, sommerpilsen, småbåthavnen, bryggedilt, nattbad og norske jordbær – med andre ord, alt som hører den norske sommeren til. 

For oss som bor her fast, har Spania også sine sommergleder. Dette året vil vi kanskje sette ekstra stor pris på dem, når vi endelig kan være ute – nesten som før. Til tross for den evindelige heten, er sommeren en spesiell tid her i Andalucía. Den er noe vi lengter til gjennom vinteren, når husene gjør en kaldere enn på den mest frosne natt i nord. 

Sommeren i Andalucía er når vi tråkker i frittvoksende aromatiske urter på enhver skråning. Det er tiden på året når vi vasker tre omganger med klær på rad og har alt tørt på snoren innen en time. Ikke det at vi vasker så mye, siden det eneste som trengs er et tynt lag med bomull. Den spanske sommeren er den perfekte anledning til å bruke alle våre glade stråhatter og viftene vi kjøpte på fériaen i fjor. 

Sommeren er når vi kan sippe en cáfe con leche med en isbit – Spanias svar på Starbucks Frappuccino – for 1.40€. Varmen gjør at alt gror, så lenge de får en skvett vann. I grønnsakhagen eller på hjørnebutikken kan vi finne Corazon de Toro (tyrens hjerte) tomater på en kilo stykket og lage kald Gazpacho suppe til det kommer ut av ørene våre – nok en spansk sommerglede. Vi kan fremdeles finne avsidesliggende strender og ha valget mellom Middelhavets eller Atlanterhavets bølger. For de som ikke liker sand mellom tærne, har Andalucía mange elver og strømmer hvor man kan går tur langs bekkeløpet. På kvelden holder gekkoene myggen unna så vi kan sitte på terrassen med et glass og se på stjernenatten. Så går vi til sengs med sommernattens bris, vinduer på vidt gap og bare laken som dekke. Andalucías sommergleder er uendelige. Vi lever tross alt i en av de beste stedene i verden, synes vi iallfall…

Vi på DNM var veldig glade for å se at hele 30.000 mennesker tok turen innom de digitale magasinutgavene i juni. Siden de spanske reglene i disse Coronatider er strenge når det gjelder papirdistribusjon, kommer sommerutgaven også ut digitalt, men vi gleder oss til å komme på trykk igjen i september. I mellomtiden håper vi at du vil kose deg med magasinet på nettet. Vi har forsøkt å tilby en blanding av faste artikler, lett sommerlesning og fristende turidéer. Du kan lese om naturparker og 10 spanske storbyer som er verdt et besøk. Vi har også snakket med 5 norske forretningsdrivende på Costa del Sol om hvordan de greide seg denne våren og planene fremover. Og endelig vil vi hjelpe deg å starte sommerens plast-diett, som heldigvis ikke har noe med kalorier å gjøre!

Etter en lang vår med mye seriøse nyheter og generelle bekymringer, følte vi at det var tid for litt lettsindighet, så sjekk ut DNMs nye Shoppedilla side for fargerike sommerkupp under 10 euro. Og hvis heten blir for mye, så gjør som spanjolene og nyt en Tinto de Verano eller andre forfriskende spanske sommerdrikker. 

Ha en fantastisk andalu’ sommer

Karethe 

Av Karethe Lindaae

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet