Månedsmagasinet på Costa del Sol
Velkommen til Det Norske Magasinets april-utgave 2022!

Velkommen til Det Norske Magasinets april-utgave 2022!

En hjelpende hånd

Når jeg tenker på de menneskene jeg har møtt gjennom livet som har imponert med mest, er det nesten alltid snakk om noen som gir ubegrenset av seg selv i en frivillig kapasitet. Det å velge å dele ens tid, kunnskaper, energi, ressurser, overbevisning eller omsorg, er for meg en av de største gavene vi kan gi andre. Samtidig får vi en helt ubeskrivelig glede igjen, som veldig få andre ting kan måle seg med. 

Før vi flyttet til Spania, jobbet jeg for en internasjonal organisasjon som lœrte bort enkle, livreddende kirurgiske inngrep til helsearbeidere i Afrika. Jeg hadde gleden av å møte noen utrolige mennesker som inspirerte alle rundt seg. Ta Paul, en pediatrisk ryggkirurg som tilbragte alle sine ferier med gratisundervisning i Afrika og å operere barn med ryggskader i Butan – alt frivillig og ut av egen lomme. Det er utrolig hvordan noen mennesker bare kan gi og gi, uten noensinne å virke som de går tomme for nestekjærlighet!

Det er lett å føle seg maktesløs ovenfor alle de grusomhetene som menneskene påfører hverandre, men uansett hva som skjer kan vi alltid hjelpe på vårt eget, kanskje beskjedne vis. For noen mennesker er det å gi en del av deres daglige tilværelse, om de skrubber kjeler på et suppekjøkken, rydder opp i naturen, passer på dyr, tilbyr en hånd over veien til en eldre person, signerer en underskriftkampanje eller grunnlegger en organisasjon. Hva vi enn gjør for å skape et bedre liv for andre, eller et bedre samfunn generelt, er et steg i riktig retning. Som Moder Teresa sa, så kan ikke alle gjøre store ting, men vi kan alle gjøre små ting med stor kjærlighet.

I denne utgaven av magasinet vil du møte noen nordmenn som bidrar med frivillige gjerninger på Solkysten, som Ann Ravn Jarlsdatter, som gir etterlatte og uønskede dyr et verdig liv. Du finner artikkelen ‘Frivillige Gjerninger’ på side 28.  Jeg hadde også gleden av å ha en samtale med Geir Karlsen, som er konsernleder for Norwegian (side 18). Flyselskapet har heldigvis greid å komme seg tilbake tross motgang, og fortsetter å tilby flyreiser til priser folk flest har råd til. Vi gleder oss til å følge Norwegian fremover, og ser frem til å kunne lette med fly som heter Roald Amundsen og Amalie Skram igjen!

De to siste årene har vœrt en enorm prøvelse for mange, og utfordringene er ikke over. Det er stadig vanskeligere å tviholde på troen på at det finnes flere gode mennesker enn onde. Men selv om avgrunnen føles truende nœr, fortsetter i hvert fall jeg å gi min halvliter med blod et par ganger i året, sloss for miljøet og bœre handleveskene for våre gamle naboer.

En frivillig gjerning gjør godt for sjelen, beriker livet, får oss ut av solstolen og kanskje til og med ut av komfortsonen, bringer oss i møte med nye mennesker, utvider vår sosiale omgang, øker våre kommunikasjons- og språkkunnskaper, gir oss nye ferdigheter og gleder giver og mottager – om det er snakk om et menneske, et dyr eller et tre. Det viktigste er kanskje ikke hva man gjør, men at man gjør noe for å hjelpe andre.

Karethe

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.