Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ut med det gamle, inn med det nye

Ut med det gamle, inn med det nye

Del

Sist vi skrev om Málaga CF, sto Pablo Guede på vaklende grunn etter en svak sesongoppkjøring og en enda svakere sesongstart. Den 20. september var det over og ut for den tidligere spillerhelten. Etter at han tok over som en nødløsning etter Natxo González for å redde klubben fra nedrykk på slutten av forrige sesong (ansatt 2. april i år), endte Guede-æraen med tre seire, to uavgjort og ni tap på 14 kamper (sett under ett med forrige og nåværende sesong, uten treningskamper).

En samlet supportermasse i de ulike supportergruppene organisert under Federación de Peñas gikk ut og krevde Guedes avgang. Frente Bokeron gikk enda lenger ved å kreve endringer også i det sportslige apparatet og pekte særlig ut Manolo Gaspar, Ana Vera, Josemi (delegat for førstelaget), Ruiz Guerra og Lucas Rodríguez som uegnede i de ulike rollene de besitter. Det ble skrevet sinte slagord på stadionveggene rettet mot treneren, sportsdirektør Gaspar og generelt mot klubbledelsen.

På tross av dette fikk den nå avtrappede Málaga-treneren en verdig avskjed da de ulike gruppene hadde laget et stort banner som kommuniserte at Guede og Málagas bånd til hverandre er udødelig.

Guede fikk avholde en pressekonferanse av den emosjonelle sorten for å takke for sin tid i klubben: «For 25 år siden kom jeg hit og levde mitt beste liv som spiller, og forlot klubben med et håp om én dag å returnere. Jeg kom tilbake under en vanskelig situasjon og måtte redde klubben fra nedrykk. Foran denne sesongen satt vi i gang med det nye prosjektet med all verdens entusiasme og mål om å returnere klubben til Primera División. Med hånden på hjertet; dette er en av de beste troppene jeg har vært en del av og ledet.»

Han fortsatte blant annet med å si «Jeg er ikke trist fordi jeg må forlate klubben, jeg er ikke såret. Dette er en del av fotballen. Jeg er stolt fordi jeg oppnådde mitt livs drøm – jeg fikk være trener foran et fullsatt La Rosaleda og jeg fikk entre dette fotballens tempel med privilegiet å oppleve at supporterne sang navnet mitt. Jeg vil støtte og følge denne klubben til den dagen jeg dør, og det er supporterne som vil føre klubben inn i fremtiden.»

Trenerveteranen Pepe Mel ble valgt ut som Guedes erstatter. Han hentet inn Nacho Pérez som assistent (han var hovedtrener for Málaga CF Femenino, klubbens kvinnelag) og Nacho Oria som fysisk trener (han var sist i klubben som en del av støtteapparatet til Víctor Sánches del Amo).

Pepe Mel har tonnevis med erfaring som trener i spansk og engelsk fotball fra klubber som Tenerife, Getafe, Deportivo Alavés, Polideportivo Ejido, Rayo Vallecano, Real Betis Balompié, West Bromwich Albion, RC Deportivo de la Coruña og Las Palmas, og han var sist hovedtrener hos Las Palmas fra mars 2019 til januar 2022. Den nye treneren fikk sin første test mot Villarreal «B» – en kamp som endte uavgjort 1-1, men der laget fremsto langt bedre og med en tydelig strategi sammenlignet med hvordan de fremsto under Guede. Det lover i hvert fall godt for tiden fremover, og det trengs nå som Málaga ligger godt plassert i nedrykkssumpa etter seks serierunder (helt sist faktisk, når dette skrives, med neste kamp mot Racing Santander på plassen over).

Vi håper og krysser fingrene for at Pepe Mel vil få orden på laget og inspirere spillerne til å ta noen seiere slik at en forhåpentligvis kan legge nedrykkssonen bak seg snarest mulig.

Takk til Pablo Guede for tida som trener – han tok seg nok vann over hodet, men hans kjærlighet og dedikasjon til Málaga CF kan ingen betvile.

Velkommen til Pepe Mel – la oss håpe at Gaspar & Co endelig har funnet treneren som kan bringe litt suksess og tru tilbake til Málaga Club de Fútbol!

VAMOS MÁLAGA!


ARILDS CORNER

Komme skjevt ut fra hoppkanten
At våre helter har kommet skjeft ut i årets sesong kan vi trygt si. Makan til dårlig start skal vi lete lenge etter. Riktignok er mesteparten av fjorårets spillere skiftet ut. Men å få en rekke nye spillere til å bli samkjørte, er en annen sak. Fjorårets trener fikk fortsette etter en bedrøvelig sesong og med en avslutning under enhver kritikk, men han ble raskt skiftet ut. Ny trener inn. Og da blir alt så mye bedre?

Evige optimister
Vi går løs på årets sesong med friskt mot og håp om bedre tider. Vi i Peña Oso Polar har fotballen og Málaga CF som utgangspunkt. Men det er også mange andre ting som er viktige brikker i den totale pakka, som vi setter pris på. Det sosiale miljøet, vennskapet, reisene til og fra matchene, festligheter, årsmøter, gjester og besøkende. Og ikke minst La Rosaleda, livet og trøkket på stadion med superfansen Málaguistas i spissen. Alt dette ser vi frem til når sesongen begynner.

Mange av oss er trekkfugler og kommer først når sesongen er i full gang, og mange reiser hjem før den avsluttes. Men vi følger med fra start til slutt og mens vi er her og følger våre helter, skjer det utrolig mye. Ikke bare i Peña Oso Polars regi, men mye, mye mer.


Ringer i vannet
I dette sosiale fellesskapet kommer de fleste også i kontakt med andre personer, omgangskretser, grupper, lag etc. etc. Dette medfører at mange blir invitert inn i andres vennekretser, miljøer og aktiviteter. Det er som ringer i vannet som sprer seg videre ettersom man engasjerer seg og får nye venner og bekjente. Dagene blir bare travlere og travlere. Mange utforsker nærområdene og resten av Spania sammen. Bortematcher for våre helter. Korte og lange turer. Bussturer til spennende reisemål og alt det andre som skjer rundt oss.


Årets sesong
Peña Oso Polar er i full gang med det primære: å følge Málaga CFs herrer og deres matcher. Men vi har også et våkent øye på damelaget: Málaga CF Femenino. Vi ønsker alle lykke til i denne sesongen. Det blir sikkert opp og nedturer, tårer og jubel, men det er det som er sjarmen med fotballen.

Den er rund …

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.