Månedsmagasinet på Costa del Sol
Overgangssommeren oppsummert: Málaga-troppen 2022/23

Overgangssommeren oppsummert: Málaga-troppen 2022/23

Del

Málaga har lagt bak seg et hektisk overgangsvindu. Når disse ordene skrives, er det bare noen timer igjen før vinduet stenger og mye tyder på at det kan komme enda en signering eller to før klokka viser 22:59 den 1. september.

Foruten hele tretten nye spillere inn, har også sportsdirektør Manolo Gaspar og hovedtrener Pablo Guede brukt overgangsvinduet til å kvitte seg med syv spillere i tillegg til at tolv spillere som enten var på lån eller hadde utgående kontrakter fra forrige sesong, er borte. Det blir veldig spennende å se hvordan disse endringene vil slå til og om Guede er rett mann til å få maks ut av troppen.

Med så store endringer i spillertroppen vil det naturligvis ta noe tid før laget blir samspilt. Det har per nå gitt to tap på de to første seriekampene mot henholdsvis Burgos (1-0) og Las Palmas (0-4), men i den tredje kampen satt seieren over Mirandés (1-3). Guede og spillerne fikk mye kritikk for hvordan laget fremsto i de to første kampene. Det var stor forbedring å spore i tredje runde, selv om det fremdeles er en god vei å gå om en skal hevde seg gjennom en lang sesong.

Spesielt forsvaret har sett store endringer. Ut har Mathieu Peybernes, Ismael Casas, Iván Calero, Cristo Romero, David Lombán, Víctor Gómez og Braian Cufré forsvunnet.

Gaspar & co har hentet inn Esteban Burgos fra Eibar, Unai Bustinza fra Leganés, Jonás Ramalho fra Osasuna, Jaunfran Moreno fra Alanyaspor. Dersom det kniper, kan også Alfred N’Diaye (fra Al-Shabab) eller Alberto Escassi vikariere i forsvaret. En ekstra venstreback står høyt på manges ønskeliste, og det gjenstår å se om Gaspar innfrir innen vinduet stenger. Når dette står på trykk, sitter vi med fasiten. På tross av alle disse nyervervelsene, har de fått en tøff start med skadeproblemer for både Bustinza, Burgos og Ramalho i ulik alvorlighetsgrad. I tillegg sliter både Muñoz (som tidligere var midtstopper) og Andrés Caro med skader. Selv om Málaga på papiret er styrket i forsvaret, hjelper det lite frem til skadeproblemene er et tilbakelagt kapittel.

Málaga har også et helt nytt keeperteam med veteranen Manolo Reina som førstevalg og Rubén Yãñez som utfordrer. Reina vokste opp i klubben, men fikk bare én A-lagskamp i 2006 før han gikk videre til Levante. Nå er han endelig hjemme igjen, og bringer med seg en hel masse rutine som er godt å ha i keeperrollen. Hans erfaring vil helt sikkert også komme til nytte i klubbens satsning på egen keeperavdeling som skal utvikle egne keepere fra ungdomsavdelingen og helt opp på A-laget.

På midtbanen er Paulino, Jairo, Vadillo og Kevin byttet ut med Fran Villalba (én av bare to lånespillere klubben har hentet inn, fra Sporting), Alfred N’Diaye (fra Al-Shabab), Álex Gallar (fra Girona), Pablo Hervías (fra Real Valladolid), i tillegg til at Aleix Febas er hentet permanent fra Mallorca. Det mangler nok fort en ving som det jobbes med før vinduet stenger.

Det er nok toppen av nysigneringene som får blodet til å bruse mest. Evigunge Rubén Castro med sine 41 år og tonnevis med erfaring fra La Liga og La Liga SmartBank danner angrepsduoen med Fran Sol. Førstnevnte kom til klubben etter to vellykkede sesonger i Cartagena, med 19 og 20 mål per sesong.

Fran Sol kom på lån fra Dynamo Kyiv, men har også godt med erfaring fra klubber i Spania, samt Willem II i Nederland og Dynamo Kyiv i Ukraina. Begge åpnet scoringskontoene sine i kampen mot Mirandés, og det er knyttet store forventinger til hva de kan levere i løpet av sesongen.

Det har vært snakket om å hente en spiss til, spesielt dersom Pablo Chavarría ender opp med å forlate klubben før dagen er omme, men det er vanskelig å spå de nesten timene når dette skrives.

Totalt står Málaga registrert med 25 spillere i troppen nå. Disse er:

Keepere:

Manolo Reina, Rubén Yáñez

Forsvar:

Juande Rivas, Unai Bustinza, Jonás Ramalho, Esteban Burgos, Andrés Caro, Javi Jiménez, Juanfran Moreno

Midtbane:

Luís Muñoz, Alfred N’Diaye, Genaro, Alberto Escassi, Ramón Enriquéz, Aleix Febas, Jozabed, Fran Villabla, Álex Gallar, Haitam Abaida, Pablo Hervías,

Angrep:

Fran Sol, Rubén Castro, Loren Zuñiga, Pablo Chavarría, Adrián López (litt usikkerhet knyttet til sistnevnte og kontrakt)


Arilds Corner

Peña Oso Polar: Vi er evige optimister!

Sesongen 2022/2023 har begynt. Som vanlig er det opp og nedturer, men som alltid er vi optimister og krysser fingrene for heltene våre. Optimismen deler vi med alle som heier på Málaga CF. Ikke bare for herrelaget, men også for damelaget, Málaga CF Femenino.

På første hjemmekamp for herrene kom det 22 000 tilskuere på La Rosaleda med superfansen Málaguistas i spissen. Her var det entusiasme, håp og tro – og vi var med!

Damene har i skrivende stund ikke startet sesongen. Med forrige sesongs resultater, omlegging av seriesystemet og med hard satsing fra klubbens side, krysser vi fingrene og ønsker hell og lykke til for sesongen.


Alle krefter må mobiliseres og dra i riktig retning
Hele regionen syder og koker og de fleste piler peker oppover.Vi vet ikke noe om klubbens økonomiske og administrative status, men hvis alle krefter forenes, bør klubbens forskjellige aktiviteter, lag, nivåer etc. etc. ha gode forutsetninger for lysere tider fremover.

Málaga og regionen må og bør ha et lag man er stolt av. De må få full støtte fra supportere, befolkning, næringslivet, det offentlige, samarbeidspartnere, annonsører og media. Hva målene er for topp og bredde, må klubben finne ut av. Her er det ikke rom for snarveier og kjappe, kortsiktige løsninger.


Hva betyr Málaga CF for Peña Oso Polar?
Vi er en liten supporterforening. For oss som er medlemmer betyr klubben et møtested hvor vi kan bygge vår forening, ha forskjellige aktiviteter og skape engasjement og samhold for hyggelige opplevelser. I tillegg kommer alle våre gjester og besøkende samt andre fotballinteresserte som vil dele våre opplevelser med våre helter i kampen om den runde kula.Dette er viktig og krydderet i hverdagen for klubben.

Vi ønsker Málaga CF – alle lag i alle aldersklasser samt andre involverte – lykke til i sesongen 2022/2023.

VAMOS MÁLAGA!

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.