Månedsmagasinet på Costa del Sol
Arilds Corner – juli/august 2022

Arilds Corner - juli/august 2022

Fotball er for alle – kvinner og menn, unge og gamle. Det er verdens største idrett, uansett alder, kjønn eller legning. Kampen om kula, engasjementet og fellesskapet, gleder og sorger -alle de tusen tingene som spiller inn og engasjerer verden over. Fotballen lever fra vuggen til graven. Og enda lenger.


Málaga CF har sine Málaga CF Femenino.

Málaga CF satser hardt og bredt på sine kvinnelag, Málaga CF Femenino, med lag i mange aldersklasser og på mange nivåer. Organisasjonen bygges ut kontinuerlig med administrasjon, markedsapparat, trenere, støtteapparat, etc. Spansk kvinnefotball er også veletablert i en egen profesjonelle liga.

For 2022/23-sesongen skal hele ligastrukturen for kvinner organiseres mer som for menn. I toppdivisjonen finner vi kjente klubber som Real Madrid, Barcelona etc. I to undergrupper, hver på 18 lag, finner vi Málaga CF i en av dem. I sesongen 2021/22 var de ubeseiret i sin serie, så forventningene er selvfølgelig store.

Málaga CF Femenino har lange og stolte tradisjoner. De ble stiftet i 1991 og var i mange år i 1. divisjon. Det toppet seg i 1997/98-sesongen, da de ble mestere i den spanske ligaen, vant Copa de la Reina og den spanske Supercupen. De hadde også flere landslagsspillere på laget.

Kvinnefotball er i voldsom økning, hvor publikumsrekorder både i mesterskap, landskamper, cuper, seriematcher etc. blir slått på løpende bånd. Media, TV, sponsorer, samarbeidspartnere og leverandører stiller opp i økende grad. Her lukter det penger. Alt skjer fort, så man må henge med i svingene.

Årets store begivenhet i kvinnefotballen er EM for kvinner. 6. – 31. juli 2022. Det har gått over flere år, er knallhard kvalifisering og har stor oppslutning. Det har endt opp i fire grupper hvor bla. Spania og alle de nordiske landene er kvalifisert.

Vi krysser fingere, men et stort spørsmål står igjen: Når vil Málaga CF Femenino spille sine hjemmekamper på La Rosaleda? Og hva med Málaga CFs herrelag i segunda divisjon i 2022/23?

Tja… Hva skal vi si etter sesongen 2021/22 som var en nesten sammenhengende skuffelse og en avslutning under enhver kritikk, både vedrørende spill og holdning. Selv de trofaste Malaguistas belønnet laget med en massiv pipekonsert etter siste hjemmekamp.

Vi får bare vente og se. Vi i Peña Oso Polar gir aldri opp. Vi stiller med store forhåpninger til våre helter, selv om det har holdt hardt i perioder. Vi har et miljø som tåler opp og nedturer. Vi går løs på en ny sesong med optimisme. For nå blir sikkert alt så meget bedre …

Vel møtt til ny sesong!

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.