Månedsmagasinet på Costa del Sol
Oso Polar: Overgangssommeren 2022

Oso Polar: Overgangssommeren 2022

Pablo Guede og Manolo Gaspar er i gang med å omforme troppen før kommende sesong. Allerede er et par nysigneringer på plass i form av veteranene Manolo Reina (keeper, 37 år gammel, gratis fra Mallorca) og Juanfran Moreno (back/ving, 33 år gammel, gratis fra Alanyaspor). Antonio Tapia som har vært hovedtrener for Málaga to ganger i tillegg til at han har hatt andre roller de seinere åra, er ansatt som Pablo Guedes assistent.
Flere endringer kommer garantert, og i denne artikkelen tar vi for oss noen av overgangsryktene som gjelder i slutten av juni måned.

Klubben jobber for å hente armenske Varazdat Haroyan fra Cádiz, i første omgang på lån. Midtstopperen var sentral for Cádiz frem til de hentet eks-Malaguista Luis Hernández. Den økte konkurransen i kombinasjon med at han brakk armen førte til mindre spilletid i andre halvdel av sesongen. 29-åringen vurderes som en god match til Juande Rivas, som per nå er den eneste midtstopperen i troppen med erfaring, hvis man ikke regner med Mathieu Peybernes som har fått beskjed om å finne seg en ny klubb.

Haroyan har spilt for Patani og Pyunik i hjemlandet, Padideh i Iran, Ural Yekateringburg og Tambov i Russland, Astana i Kasakhstan og nå sist i Cádiz.
Det jobbes samtidig med å tilby proffkontrakt til Andrés Caro, som fikk en del spilletid på våren.

Samtidig jobbes det med andre alternativer for å styrke forsvaret. Unai Bustinza skal være nær en overgang fra Leganés, der den 30 år gamle stopperen (som også kan spille høyreback) har spilt over 130 kamper siden 2015. Han har også over 80 kamper for Bilbao Athletic. Det er ventet at han snart vil terminere kontrakten med Leganés og signere for Málaga. Antonio Cristian Glauder fra Eibar er aktuell som ny venstreback. Gabriel Suazo kan være et alternativ i samme posisjon. Den 24 år gamle chileneren er oppvokst i Colo Colo-systemet og står med over 130 kamper for A-laget til Chiles mest suksessrike klubb.

På spissplassen er det mulig at Adrían López fortsetter dersom alt løser seg med kontrakt og i forhandlingen med Osasuna. Det er også ventet at Málaga vil hente inn Fran Sol.

30 år gamle Fran Sol scoret fem mål (to mot Málaga) på lån hos Eibar forrige sesong. Han spilte 27 kamper. Sesongen før var han på utlån fra Dynamo Kyiv hos Tenerife, der han scoret 10 mål på 38 kamper. Han har en fortid fra Real Madrid-systemet, Villarreal «B», Willem II og Dynamy Kyiv.

På vingene nevnes Robert ‘Rober’ Ibáñez som et alternativ, men han vil helst spille for Leganés, og Málagas supportere har flere ganger gitt uttrykk for at de ikke ønsker spillere som har klubben som andrevalg. Álex Gallar, som var på lån i Cartagena fra Girona i sesongen som var, nevnes som et alternativ i en av vingposisjonene.

Flere keepere har vært nevnt som aktuelle utover Manolo Reina. Fremst av de som skal være vurdert, er Rubén Yáñez fra Getafe. 28-åringen som vokste opp i Real Madrid-systemet er aktuell for et lån med påfølgende klausul om kontraktsforlengelse når kontrakten med Getafe går ut neste sommer. Flere klubber er interessert, så Málaga ønsker å få denne signeringen på plass før troppen møtes etter ferien 4. juli.

Málaga har uten tvil en stor jobb å gjøre med å hente nye spillere i løpet av sommeren, men det virker å være en klar strategi bak nyervervelsene. Det skal være spillere som passer Pablo Guedes krevende spillestil med høyintensiv jobbing gjennom hele kamper, samtidig som det har vært ønskelig med en bedre balanse mellom de unge og lovende og de eldre og erfarne spillerne. Flere rykter vil uten tvil komme i løpet av de neste dagene og ukene. Flere av disse kan være lokale spillere, da Málaga har startet #AmorALoPropio-kampanjen, som handler om å dyrke kjærligheten til og lidenskapen for sin lokale klubb i et land der svært mange holder med Real Madrid eller Barcelona, også langt unna de to nevnte klubbenes provinser.

Pablo Guede må klare seg uten mange spillere som var sentrale i sesongen som var. Følgende spillere har forlatt klubben, enten fordi de har funnet seg nye klubber, kontraktene har gått ut eller de har returnert til moderklubbene etter utlån i Málaga:

Paulino de la Fuente (Pachuca), Ismael Casas (AEK Larnaca), Dani Barrio, David Lombán, Jairo Samperi, Brandon Thomas, Adrián López, Hicham Boussefiane, Aleix Febas (Mallorca), Álvaro Vadillo (Espanyol), Sekou Gassama (Real Valladolid), Víctor Gómez (Espanyol), Antoñín (Granada), Braian Cufré (Mallorca), Daní Martín (Real Betis), Ismael Gutíerrez (Atlético Madrid «B»).

Vi velger å være optimistiske og er spent på hva Guede og Gaspar kan trekke opp av overgangshatten i dagene og ukene som kommer. Vamos Málaga!

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.