Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken – september 2023

Del

2 minutter med Sjømannspresten

Et varmt møte

Første helg i nytt land tok vi med oss alle fire barna og besteforeldre på stranden i Fuengirola der den norske skolen hadde et uformelt bli-kjent-treff.

En fin måte å bli kjent med nye på, tenkte vi før vi dro ut. Men det var før vi hadde fått kjent på hvordan middelhavsklimaet er midt på dagen i august måned! Bena brant i den varme sanden, tre av fire barn sutret konstant over varmen, og vi voksne var ikke stort bedre der kjefting og smelling økte i takt med overopphetet hode. Vi ble ikke kjent med noen nye på den norske skolen den dagen, for vi dro ganske fort rett hjem for å kjøle oss ned i bassenget.

En slik varmeopplevelse gir meg en ny forståelse i fortellingen fra Johannes kap. 4, der vi møter en kvinne som går til brønnen for å hente vann i den sjette time (kl. 12 på dagen). Hun gikk dit på det varmeste tidspunktet fordi hun ikke ville bli sett av noen andre. I lys av min lille strandepisode så tenker jeg at det hun virkelig ikke ville bli sett, når hun lot seg utsette for en slik varme. Men hun blir sett av Jesus den dagen. På en god måte. Som gjør at hun løpende drar inn til landsbyen – til folk hun akkurat hadde flyktet fra – for å fortelle om den mannen hun har møtt.

Det gode møtet kan skape en forskjell.
Som Sjømannskirke har vi som ideal å strekke oss etter måten Jesus møtte mennesker på. Derfor ønsker vi å legge til rette for de gode møtene for ALLE som kommer innom, uavhengig om man bærer på små eller store ting.

Velkommen!

Espen Holm

Sjømannsprest Costa del Sol

Konserter kl. 19.00 med konsertkafé kl. 18.00

Torsdag 5. oktober: Ingelin Dahl Helbø og Erland Helbø

Vår beste dag – en hyllest til Erik Bye

Erik Bye var en av våre absolutt største diktere og visekomponister. Hans sanger og dikt har fulgt flere generasjoner. De forteller så vakkert om hverdager og høytid og er ispedd både melankoli og humor. Konserten Vår beste dag viser spennet i Erik Byes forfatterskap med sanger fra hans programmer på NRK og historier fra hans mange reiser verden over.

Ingelin Dahl Helbø på piano og vokal, Erland Helbø på gitar.

Billetter: €21 inkl. billettavgift.

Torsdag 12. oktober: Hanne Tveter

Et musikalsk genremøte mellom jazz, flamenco og norske folketoner. Med sin unike stemme forener og utfordrer Hanne disse musikktradisjonene. Med seg for anledningen har hun pianist Álex Conde fra Valencia, og sammen byr de på en variert musikalsk aften. 

Billetter €21,- inkl. billettavgift.

Kunstutstilling i Sjømannskirkens kafé

Månedens kunstner for september og oktober heter Astrid Frida Zehetner. Hun henter inspirasjon til sin kunst fra fantasien og hva hun ser og opplever. Utstillingen vil henge framme til 2. november.

Tacofredag på kirka

Hver fredag inviterer vi hele familien til taco og fellesskap på kirka! Fra kl. 16.00 kan man kjøpe taco, og fra kl. 17 blir det forskjellige klubber og aktiviteter som passer for alle aldre! Vi avslutter med felles kveldsavslutning kl. 19.00. Tacofredag passer for store og små. Velkommen!

22. september og 6. oktober blir det i tillegg ungdomskafe fra kl. 19.30 til 22.00 med kakao, spill og snacks for alle i 8. til 10. trinn.

GRØNN HELG, 6.–8. oktober

Fredag kl. 16.00 -20.00: Tacofredag med fokus på gjenbruk og reparasjon

Lørdag kl. 12.00: Vintageshow og bruktmarked

Søndag kl. 12.00: Høsttakkefestgudstjeneste med utdeling av 2, 4 og 6-årsbok

Gratis lunsjforedrag kl. 12.00

6. oktober: Heidi Lill Oppegaard

Tema: Fremtidsfullmakt                                                                   

13. oktober: Heidi Lill Oppegaard 

Tema: Opprette testamente

Heidi Lill M. Oppegaard er eier og partner i Advokatfellesskapet Lovende. Hun jobber hovedsakelig med rådgivning og tvisteløsning innen bl.a. arbeidsrett, arverett og personvern og er en mye brukt foredragsholder. I etterkant av hennes to foredrag om Fremtidsfullmakt og Opprette testamente, vil det bli mulighet til å stille spørsmål og bestille tid for private samtaler.

Ny sjømannsprest på El Campanario

Espen Holm er ansatt som ny sjømannsprest, mens kona Hanne er ansatt som diakonal medarbeider og skal blant annet ha ansvar for gjestehuset på kirka. Espen kommer fra stillingen som sogneprest i Gjerpen kirke i Skien, mens Hanne har jobbet som lærer. De har fire barn; Trygve (7), Ida (5) og tvillingene Lavrans og Syver (2). Vi ønsker familien Holm velkommen til Solkysten og Sjømannskirken. Hanne og Espen innsettes i tjenesten på gudstjenesten søndag 17. september.  

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.