Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Den Norske Skolen – september 2023

Nytt fra Den Norske Skolen - september 2023

Del

Hundre og tretti elever fra vårt langstrakte hjemland er samlet på den vakre Carvajal-stranden i Fuengirola. Stranddagen som er et fast punkt på lista over aktiviteter som gjennomføres hver høst på Den Norske Skolen i Málaga, er med på å etablere vennskap som skal få gro og blomstre og videre danne en grunnmur vi skal bygge læringsmiljøet vårt på.

Vi fikk en strålende stranddag der alle fikk rikelig med tid til å bli kjent gjennom felles og klassevise aktiviteter, bading og frilek.

På skolen vår blir man god til å møte nye mennesker og inkludere dem i livet sitt, for dette er et arbeid vi tar på aller største alvor. Bli-kjent-aktivitetene har dreid seg rundt disse tre reglene som vi ønsker skal leve igjennom alt vi gjør, fra morgen til kveld, hver dag:

-Jeg er her for å lære

-Jeg er her for å hjelpe andre å lære

-Jeg er her for å bidra til at alle skal ha det bra

Preppede gruppeledere som tok ansvar

De eldste elevene fikk være gruppeledere under sandslottkonkurransen på stranddagen. Dette er et stort ansvar, så i forkant kalte rektor Trude Jahren elevene til seg og snakket om den viktige oppgaven.

-Formålet med konkurransen er å bli kjent på tvers av trinn, bidra til at alle opplever å føle seg inkludert og at de eldste elevene skal få vise seg som trygge og gode rollemodeller for de yngre, forteller rektor Trude Jahren. Hun hadde først et møte med gruppelederne der hun gjennomgikk oppdraget med dem og innkalte til evaluering i etterkant.

-Gruppelederne skulle legge til rette slik at alle fikk komme med innspill til hvordan oppgaven skulle løses, fordele arbeidsoppgaver, sørge at alle fikk muligheten til å bidra og ikke minst følge med om noen blir utenfor eller utrygge og hjelpe til med å løse eventuelle uenigheter underveis, forteller Trude.  -Dette gjorde de på imponerende vis. Det var rett og slett rørende å se hvordan små og store jobbet sammen, hvordan flere ungdomstrinnselever trøstet, blåste på skrubbsår og generelt ivaretok elevene som synes det var litt vanskelig å ‘ta plass’ i gruppa, forteller hun.

Rektor Trude har recap-møte med gruppelederne fra stranddagen. -Det jeg kanskje synes var det mest imponerende var å se hvordan dere hjalp til når det ble uenigheter. Med gode løsningsforslag, kloke strategier og masse varme og omsorg viste dere oss at dere er skikkelig gode på å løse utfordringer og konflikter, uten innblanding fra oss voksne, roser Trude.

Hos oss er alle like viktige

Det viktigste for Den Norske Skolen i Málaga, er at alle våre elever skal:

-ha et trygt og godt læringsmiljø og bli inkludert og sett av både voksne og barn på skolen.

-oppleve en meningsfylt skoledag der de får gode rammer og forutsetninger for å realisere sitt potensiale faglig og personlig, uavhengig av hvor lenge de skal være elever ved skolen.

-oppleve at de får hjelp og støtte i sin utvikling – personlig, sosialt og faglig

-møte profesjonelle, engasjerte voksne som tar deres opplæring på største alvor

Ledige skoleplasser 

Har du lekt med tanken om å bli værende i Spania et års tid eller mer med familien? Da råder vi deg til å levere inn søknaden så snart du har bestemt deg. Vi har for tiden venteliste, men det kan åpne seg muligheter for dere som vil starte etter nyttår. Innsøkingen for neste skoleår (2024/25) åpner 1. november. Søknadsfrist: 1. februar 2024. 

Første skoledag – en dag da sommerfuglene kiler i magen og hjertet pumper raskere. Vi skal gjøre alt i vår makt for at alle skal føle tilhørighet, trygghet og trivsel.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.