Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (November 2022)

2 minutter med presten

FAST SOM EN KLIPPE

Filosofen Arkimedes – han som satt i badekaret og fant ut om oppdrift – sa en gang: «Gi meg et fast punkt, og jeg skal bevege verden».

Er det fast grunn under føttene, kan man utrette mye. Og har du et fast punkt i ditt liv, én ting du er sikker på, så har du det beste utgangspunktet for ditt liv og dine hverdager.

Fast grunn gir deg mulighet for å bevege verden. Utfordringen er å finne ditt Arkimedes-punkt i tider hvor vi tviler på det meste og mye er usikkert. Vi er jo opptatt av å sette spørsmålstegn ved det meste. Ruske i mastene, røre ved absoluttene og hele tiden åpne opp for tvilen. Det er litt umoderne å ha en klippefast tro.

Og samtidig har vi bruk for klippegrunn for å kunne bevege vår verden. Ellers blir alt kaos.

De mennesker som har gjort en stor forskjell, var mennesker som hadde et fast ståsted, en trygg forankring og en sterk overbevisning om at det de kjempet for var viktig. Kanskje er det derfor at Bibelen ofte bruker bilder av Gud som klippe. Det er bruk for at noe står fast i vår forvirrende tid. Det visste man den gang Bibelen ble nedskrevet, og det har vi bruk for i dag – at noe er uforanderlig og klippefast.

Forandring går hurtig i dag. Du skal være rask for å henge med. Det gjelder å finne sitt Arkimedes-punkt, et sted der vi kan ha fast grunn under føttene, retning for livet og håp for dager som kommer. Jesus gir oss et slikt trygt punkt å holde fast i: «Tro på Gud og tro på meg! I min Fars hus er det mange rom. Var det ikke slik, da hadde jeg sagt dere det» (Joh. 14:2-3).

Så kan verden bevege seg uten at vi mister fotfeste.

Gunnar Wik, høstprest i Sjømannskirken Costa del Sol


Gratis lunsjforedrag: 17. november: Turid Aaberge og Inge Øren

Tema: Fotturer i Sierra Blanca, fjellområdet nær Marbella

Forfatterne av boken Costa del Sol: Turguide Sierra Blanca de Marbella vil fortelle og vise bilder fra turer i Sierra Blanca. Turid Aaberge, turleder i Den Norske Turistforeningen og Inge Øren botaniker, gir i boken sin tips om alt fra lette turer på skogsveier til småklatring på topper som La Concha og forteller om noen av de spennende blomstene man ser underveis. Mulighet for kjøp av signerte bøker.


Sjømannskirkens julekonsert, torsdag 24. november

Kirkens egne musikalske krefter med unge solister, bandet fra Tacofredagene på kirka og prosjektkoret EC Singers i spissen sørger for den helt spesielle julestemningen. Dette er også konserten hvor du får være med og synge de vakreste julesangene. Billettpris: 10 euro, barn gratis. Gratis gløgg og pepperkaker fra kl. 18.00.


Lysvåken og tenning av julegrana i patioen

Til alle 5.-7.-klassinger: Velkommen til en spennende helg på Sjømannskirken!
Vi skal overnatte i kirkerommet 26.-27. november 2022!
Da skal vi leke, bli kjent med hverandre, lage gudstjeneste, utforske kirka, spise god mat og, sist men ikke minst, sove over i kirka.
På søndag skal vi spise frokost sammen, før vi øver oss til gudstjenesten. Den skal vi få være med å lage, og vi håper mange venner og familier kommer på gudstjenesten kl. 12.00.
Etter gudstjenesten tennes julegrana, og det blir gløgg og pepperkaker til kirkekaffen.
Mer info og påmelding innen 20. november på vår hjemmeside.


Siste tacofredag før jul

Fredag 18. november blir siste tacofredag på kirka før jul. Vi har adventsverksted og forbereder oss på advents- og juletid.
Velkommen til store og små!
16.00: Tacoen er varm!
17.00: Småbarnssang
17.30: Liv og Røre for 1.-4. trinn
18.00: Band/samspill for 5.-7. trinn
19.00: Avslutning for alle
19.30-22.00: Ungdomscafé


Kunstutstillinger i Sjømannskirkens kafé

Fotograf Beate Winther står bak bildene i fotoutstillingen ØYEBLIKK. I sin åttende separatutstilling eksperimenterer hun blant annet med å male på egne fotografier. «Det er i øyeblikkene de spennende bildene gjemmer seg», sier Beate Winther og inviterer deg med inn i sin bildeverden. Utstillingen varer til 15. desember. 

Kunst av Beate Winther
Kunst av Gunnvor Sørhus

Kunstutstillingen Refleksjoner ved Gunnvor Sørhus åpnes i kirkens kafé på fredag 16. desember klokken 12.00. Gunnvor har hatt flere separatutstillinger og utstillinger i grupper i Norge og i Andalucia. Hun er medlem av gruppen Artic Circle. Hun jobber for det meste med akryl og olje, maler mest figurativt, men også abstrakt. Utstillingen vil henge fremme til 9. februar 2023.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.