Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Hei,

Nå er vi allerede godt ute i november, og høstens fargenyanser har krøpet ned fra innlandet og også truffet oss her på Solkysten. I skrivende stund er det fremdeles godt og lunt, selv om de fløyelsmyke kveldene fra oktober nå er blitt noe råere.

17. oktober hadde foreningen en flott tur til Granada, hvor vi saumfarte den gamle muslimske bydelen Albaizín og distriktet der sigøynerne holdt til i Sacromonte, hvor mange fremdeles bor i grottehus.

Vår eminente guide Pia er et unikum – full av historier som setter en ekstra spiss på opplevelsene på slike turer. Vi fikk høre legendene om de tre prinsessene som bodde i et av tårnene i Alhambra, om hvordan man fikk hindret franskmennene i å sprenge Alhambra i luften i 1812 og ikke minst om da muslimene måtte flykte fra Granada etter at de ble utvist fra landet da katolikkene innledet inkvisisjonen. De kunne ikke ta med seg alle verdisakene sine på retretten og gjemte derfor disse i avsidesliggende smågrotter som Sacromonte er så full av. Slavene deres ble imidlertid igjen, og legenden sier at de kastet seg over muligheten til å bli velstående og lette lenge og grundig etter gjemmestedene. Men man vet ikke om de fant noe … Flott vandring i de urgamle, pittoreske bydelene, deilig lunsj og topp stemning! Slik skal turer med Norsk Forening være!

9. november hadde vi en spennende tur til naturskjønne Ardales-området, men mer om dette i desemberutgaven av magasinet.

15. oktober hadde vi ‘vennetreff’ med dansemusikk, kjempegodt oppmøte og livlige pratestunder mellom dansene.

Medlemsmøtet på den 27. oktober ble godt besøkt. Vi fikk høre et engasjerende foredrag om raidet i Narvik av Alf R. Jackobsen, og fantastisk nok fikk vi se scener fra filmen som først skal ha premiere 1.juledag!

Neste begivenhet blir nytt medlemsmøte torsdag 24. november og lutefiskaften 10. desember.

Ellers går alle aktivitetene som vanlig. Boulen har litt problemer med å få faste tidspunkt, men har klart å få spilletid hver mandag, onsdag og fredag.

Spanskkursene fortsetter framover hver onsdag – viderekommende kl. 16 – 16.45 og nybegynnere 17 – 17.45.

Quizen – ukens høydepunkt for mange- hver onsdag kl. 19.00.

Åpningstidene er de samme- mandag- fredag 11 – 15.30, lunsjservering fra 13.00. Lørdag åpent fra 11 – 14.30. Og søndag hviler de frivillige ut.


Visste du at …

Fuengirola har 26 grønne og ganske velstelte parker. Tar man med parkene i Mijas som grenser til Fuengirola, skulle det være enkelt å finne en rolig plett til å tenke over livets mangfoldigheter. Her er bilde av Parque de Pulgarcito som grenser til en av Fuengirolas mest særpregete bygninger.

Ansvarlig for tekst: Hans Petter Lindøe hanspl@broadpark.no

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.