Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Bilde: Elevene viste stor omsorg for hverandre på turen. De siste årene ser vi faktisk en økende tendens til at samholdet elevene imellom er viktigere for dem, enn det å vinne. Det er rørende når gode venner holder hender over målstreken!

Springmarsj til Ørnefjellet

Den Norske Skolen, Málaga arrangerer en bakkeløpskonkurranse to ganger i året. Løypa er på 4,5 km og går over 350 høydemeter til toppen av Calamorro. Det er virkelig en spenstig sportsprestasjon for den som løper til toppen. Og det er ikke bare om å gjøre å være raskest, for det konkurreres om både idealtid og bestetid for trinnene.

Her er alle vinnerne av Ørnemarsjen høsten 2022: De som holder i Vandrepokalen er skolens raskeste gutt, Oscar Wesøe, og skolens raskeste jente, Ella Sofie Taxt-Bassant.

Faglig påfyll for lærerne

Hvert år i forbindelse med elevenes høstferie, arrangerer de Godkjente norske utlandsskolers forening (GNUF) et fellesseminar for undervisningspersonalet. I år ble samlingen gjennomført i Benalmádena med den Den Norske Skolen, Málaga som vertskap.

Høgskolen i Innlandet stilte med flinke forelesere som hadde forberedt gode, engasjerende temaer. -Hvordan samarbeider profesjonsfellesskapet når noen strever eller resultatene uteblir? Hvordan jobber skolene med inkludering og hva med vurderingspraksisen? På dette seminaret ble utfordringer til muligheter, annerledesheter ble til ressurser og lærerrollens ensomme utfordring fant trygge, nye relasjoner og et godt fellesskap å lene seg mot.

Ingrid Jacobsen fra Høgskolen i Innlandet holdt et inspirerende foredrag om læreplanen i praksis på dag to og vurderingspraksis på dag tre. Foto: Lasse Dahl

Friminutt for alle

Inkludering i friminuttene innebærer at det finnes aktiviteter som alle kan være med på! I det siste har pokemonkortene inntatt skolegården, og vi har mange ivrige fotball- og bordtennisspillere og en flott lekeplass for de minste. Likevel har noen elever kjedet seg litt, og det ønsket elevrådet å gjøre noe med. Nå blir det derfor anledning til å spille brettspill i storefri. Elevrådet, sammen med sosiallærer Malin, har satt opp et glasskap i fellesområdet fullt av spennende spill som elevene kan kose seg med.

Leah og Rania har første brettspillvakt. De skal hjelpe spillelystne elever i gang og minne om at alle tar vare på spillene.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.