Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (Desember 2022)

To minutter med presten

Legenden forteller om en gjetergutt som var på markene utenfor Betlehem den hellige natten da Frelseren ble født. Han hadde vært ute og lett etter et lam og hadde ikke lagt merke til at de andre var dratt av gårde på englenes bud for å se den nyfødte kongen. Men plutselig sto det en engel der som forklarte ham det hele, og ga ham en herlig fløyte med sju vakre toner som han skulle spille på som gave til Jesusbarnet.

Men akk, veien var vanskelig, full av hull og andre hindringer. Gjetergutten snublet stadig og mistet både veien og retningen flere ganger, og han ble stadig lei og frustrert og ga etter for sinne og hevngjerrighet. Han røk opp i slåsskamp, sloss mot villhunder og kastet stadig fløyten fra seg i sinne. Og for hver ‘synd’ mistet han en tone i fløyten. Da han endelig kom frem til krybben, var det kun en sped tone igjen. Beskjemmet og knust kom han frem til barnet med hodet bøyet. Frimodigheten var som blåst bort, og han følte seg uverdig. Så spilte han sin eneste, siste tone.

Men barnet i krybben rakte ut hånden og tok glad imot fløyten, og straks lød den vakreste musikk, fløyten spilte et vell av de herligste toner …

 Legendens moral er:

Tomhendte kommer vi alle til Kristus, akkurat som denne gjetergutten. Men når Jesus får røre ved oss og vår ringe gave, gjør han det til noe helt og vakkert.  Slik står det i Jonas Dahls julesalme fra 1895, og den synger vi fortsatt:

 «Og finner du ham i krybbens hø, om hyrder så, som hyrder så
Da eier du nok til freidig å dø og leve på, og leve på.»

Det er julens budskap: Gud kommer til oss på en enkel måte. Gjennom et lite barn kommer Gud og tar imot oss og våre gaver. Og selv gir han oss den største gaven: Fellesskap med seg og fremtid og håp i Kristus. Gledelig jul!

Mette Buvik, vikarprest


Kunstutstilling i Sjømannskirkens kafé

Utstillingen Refleksjoner ved Gunnvor Sørhus åpnes i kirkens kafé fredag 16. desember klokken 12.00. Gunnvor har hatt flere separate utstillinger og gruppeutstillinger i Norge og Andalucia. Hun er medlem av gruppen Artic Circle og jobber for det meste med akryl og olje, maler mest figurativt, men også abstrakt. Utstillingen vil henge fremme til 9. februar 2023.


Julen på El Campanario

Program for Julaften
Kl. 13.30           Kirken åpner
Kl. 14.00           Julegudstjeneste på Sjømannskirken
Kl. 16.00           Julegudstjeneste På Sjømannskirken
Kl. 17.00           Julemiddag på Sjømannskirken

Dette arrangementet har et begrenset antall plasser. Kontakt resepsjonen for påmelding: elcampanario@sjomannskirken.no, eller på telefon 952 939 800

Program 1. juledag
Kl. 11.30           Kirken åpner
Kl. 12.00           Høytidsgudstjeneste m/kirkekaffe

Romjulskafé 28. – 31. desember
Onsdag – lørdag kl. 11.00-15.00

Nyttårsaften 31. desember
Kl. 13.00           Nyttårsmeditasjon

Første nyttårsdag 1. januar
Kl. 12.00           Gudstjeneste m/kirkekaffe

Stengt kirke i januar

Vi innleder det nye året med gudstjeneste klokken 12 søndag 1. januar og åpen kirke fram til 15.00. Deretter holder Sjømannskirken stengt de to første ukene i januar grunnet avspasering og planlegging. Første åpningsdag etter denne perioden blir onsdag 18. januar.


Opplevelsesreise til El Campanario

Høstens vinterassistentpar, Ragnhild og Stein Kåre Ulvestad, står som verstap når Sjømannskirken til neste år vil arrangere opplevelsesreiser til El Campanario. Fem uker er satt av på våren og fem uker på høsten 2023 der de reisende bor på vårt gjestehus og får oppleve kultur, natur, utflukter, hyggelige måltider, aktiviteter og hyggelig samvær. Det blir besøk til det lokale markedet, strand og sjø, hvite fjellandsbyer, vandreturer langs strandpromenaden og tur til Alhambra, Granada og andre severdigheter. Hvilke steder som besøkes varierer fra uke til uke. Daglig leder ved Sjømannskirken, Kristin Leite, er glad for å ha Ragnhild og Stein Kåre med på laget. «Vi har lyst til å gi våre gjester en sosial opplevelse av kulturen her nede. I det flotte kirkebygget vårt har vi ti gjesterom, og vi gleder oss til å fylle dem med glade mennesker på tur. Stein Kåre, Ragnhild og El Campanario skaper sammen en helt spesiell atmosfære.» Du finner mer informasjon om disse turene på vår hjemmeside.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.