Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (Juni 2023)

2 minutter med presten:

RAUSHET!

Hvordan kan jeg vise raushet ovenfor de rundt meg og hvordan være raus mot meg selv? Raushet handler om å gi noe uten å forvente å få noe tilbake. Det trenger ikke være en gave. Det kan være å sende en melding til noen for å vise at du bryr deg eller si hei – gi et smil til noen du møter.

Du kan ikke alltid forvente et svar. Uansett hva du gir uten å få noe tilbake er den personen som får, nesten alltid, takknemlig. Raushet handler om å akseptere at vi er ulike, at vi ikke er perfekte, og gir rom for egne og andres ulikheter. Raushet handler om å strekke ut en hånd og være der for andre.

Å være raus mot andre og mot seg selv er en god egenskap. Du får god psykisk helse av å være raus. Det er viktig å si til deg selv at du er god nok som du er. Du skal ikke sammenligne deg med andre. Vær deg selv! Vær raus mot deg selv! Alle kan være rause. På tunge dager er det kanskje vanskelig. Men glem aldri at du er verdifull og god nok. Vær en venn. Det er å være raus. Her skal du ikke prestere. Bare være. La oss møte hverandre med raushet – raus med oss selv og raus med hverandre!

Inge Berg Pettersen

Vikarprest – Sjømannskirka Costa del Sol

Opplevelsesturer til El Campanario

Opplevelsestur Granada
Opplevelsestur Ronda
Utflukt til Antequerra

I løpet av fem uker denne våren har vi testet ut et nytt reisekonsept som vi har kalt Opplevelsesreise til El Campanario. Målgruppen har vært pensjonister i Norge som har lyst til å oppleve Andalucia og som har gjestehuset på Sjømannskirken som base. Reisegruppene bistås av vertskapsparet Ragnhild og Stein Kåre Ulvestad som tar gruppene med på dagsturer og arrangerer sosiale tilstelninger på kirken. Elfrid som deltok på en av turene i mai har følgende lovord å si om turopplegget: «Det har vær en enestående uke med trivelige folk, god mat, gode senger og flotte utflukter! Turene kan absolutt anbefales!» Daglig leder, Kristin Leite, har stor tro på dette konseptet. «Vi har allerede fått veldig gode tilbakemeldinger på ukene vi har gjennomført. Jeg tror kombinasjonen med å bo på Sjømannskirken og ha et eget vertskapspar som tilrettelegger både utflukter og sosiale samlinger, er en utmerket kombinasjon som passer for mange». Til høsten er det satt opp fem uker til turene i perioden 31. okt. – 4. des. Kjenner du noen dette kan være aktuelt for, be dem gjerne om å henvende seg til Sjømannskirken på Costa del Sol. Mer informasjon om turene finnes på vår hjemmeside www.sjomannskirken.no/costa-del-sol.

Sommerutstillingen

Kunst av Jose Miguel

Nå henger det vakre malerier i Sjømannskirkens kafé. Alfonso Hervas og Jose Miguel Andres er kunstnerne som står bak årets sommerutstilling. Den ble åpnet 2. juni og vil være tilgjengelig for publikum i hele juni og juli måned.

Åpningstider i sommer

Vi har ordinære åpningstider i juni og juli.

Onsdag            11.00 – 15.30

Torsdag           11.00 – 15.30

Fredag 11.00 – 15.30

Lørdag 11.00 – 15.30

Søndag            11.00 – 15.00

12.00 Gudstjeneste m/ kirkekaffe

Det er ikke lunsjservering i kafeen i sommer. Sommermenyen består av vafler og kaffe, is og brus.


Stengt kirke i august

I hele august måned vil Sjømannskirken være stengt. Siste åpningsdag blir søndag 30. juli og første åpningsdag etter stengingen blir fredag 1. september.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.