Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Den Norske Skolen (Juni 2023)

Siste innspurt mot sommeren er i gang på Den Norske Skolen, Málaga. Ungdomstrinnet gjennomfører fagdager, og avgangselevene er inne i eksamenstiden. Enkelte dager er det ekstra viktig at det er arbeidsro på skolen, og da drar resten ut og utforsker nærmiljøet.

I mai har småtrinnet vært i Palomaparken på tur, mellomtrinnet har besøkt videospillmuseet i Málaga, og ungdommene har vært i dyreparken. Årets aktivitetsdag på stranden ble en fantastisk dag med masse lek og konkurranser i aldersblandede grupper.

OXO Museo Videojuego Málaga

Mellomtrinnet var kanskje de aller heldigste med valg av destinasjon. De fikk besøke det fantastiske videospillmuseet i Málaga, der det er lov å prøve masse videospill og spillautomater. Museet som går over tre etasjer, har avdelinger med de eldre klassiske spillene, en etasje med utskiftning av tema og en avdeling med mer moderne spill. Elevene koste seg stort på museum, og vi vil anbefale familier som ferierer i provinsen vår å ta turen til OXO. Spesielt gøy for elevene og lærerne denne dagen var også det at de ansatte på museet roste elevene opp i skyene, og sa de var så hyggelige og veloppdragne.

Wiktoria og Emilie prøver ut noen gamle spillautomater.
Marcus opplever fremtiden med VR-briller og bevegelig underlag i museets fremtidssimulator.

Biopark, Dyreparken i Fuengirola

Ungdommene på 8. og 9. trinn fikk en hel dag i dyreparken som ligger midt i Fuengirola by. Parken er ganske kompakt, men overraskende innholdsrik.

Ungdommene fikk en guidet runde i Biopark Fuengirola, og lærte masse om dyrene der.

Aktiviteter og lek på Carvajal-stranden

Kubb, volleyball, sprint, lengdehopp, leker og konkurranser. Også bading da, selvfølgelig. Det ble en helt fantastisk aktivitetsdag på Carvajal-stranden.

Avdelingsleder Marie Cygnel Sennerby fyrer av en bøtte med vann i retning Yasin. Vannlek er gøy for ‘barn i alle aldre’. Det var litt kaldt i vannet enda, men ellers nydelige forhold for aktivitetsdag på stranden.

Spansk temauke og sommerfest.

I den siste hele skoleuka dedikerer vi undervisningen til å dreie seg om spansk språk, kunst og kultur. I år blir hovedtemaet Picasso, men det vil også bli laget tapas, og danset flamenco på de fleste trinn. Uka er fortsatt under planlegging, men vi kan røpe at noen har ekskursjon til Alcazaba på blokka. Uka krones med en spansk sommerfest, der skolen inviterer til underholdning og utstillinger av det elevene har lært. Siste skoledag for elevene er fredag den 23. juni.

God sommer, alle sammen! 

Søk skoleplass så tidlig dere kan

Skolen har allerede langt flere søkere enn ledige skoleplasser for skoleåret 2023/24, og muligheten for å sikre seg en skoleplass nå, er begrenset til om noen andre avbestiller. Om det oppstår ledig kapasitet nå etter fristen, fordeles plasser fortløpende etter ventelisteprinsippet. Det pleier å være litt omfordeling før vi lander med en endelig elevliste. Første skoledag for skoleåret 2023/24 er onsdag den 23. august. Les mer om søkeprosessen på: https://dnsmalaga.com/sokskoleplass/soknadsprosessen/

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.