Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Den Norske Skolen (Mai 2023)

Del

Når våren kommer, spisser det seg til for alle som går på skole. Det nærmer seg avslutninger, fagdager, tentamener og 10. trinn forbereder seg til eksamen. Samtidig skal vi her på skolen vår gjennomføre svømmeundervisning. Det blir også idrettsdag på stranden, og alle fag skal oppsummeres og for ungdomstrinnet vurderes den enkelte elevs måloppnåelse.

Kokkekamp og bærekraft

Vurderingsarbeidet er variert på skolen vår. For eksempel skal alle elever som har hatt Mat og Helse, fått prøve seg på å lage mat på egenhånd ut ifra alt de har lært i løpet av året. Dette blir gjort via kokkekamper og konkurranser om å lage den beste maten med utdelte ingredienser. -Og hvordan forvandler man forresten restemat til festmat? Bærekraftig kosthold er et viktig tema. Samarbeid, renslighet og kunnskap om næringskilder vurderes også. Elevene får også samtale om viktige temaer på kompetansemålslista.

Mai i Benalmádena er en åpen feiring for alle som ønsker å feire Norges nasjonaldag. Program for dagen finner dere her i magasinet og på skolens hjemmeside: https://dnsmalaga.com/17-mai-i-benalmadena-arroyo-de-la-miel/
Alle skolens elever får noen uker med svømmeundervisning på våren i år. For mellom- og ungdomstrinnet gjennomføres det i den kommunale svømmehallen i Arroyo. Barnetrinnet svømmer hos naboen vår, barnehagen Los Peques.
Matlagingskonkurransen Mystery Box går ut på at lagene får utdelt de samme ingrediensene. Hvem lager den beste maten og benytter flest av råvarene de får utdelt? For et bærekraftig kosthold er det også viktig å kunne lage ny mat av rester. Disse elevene deltar i kokkekamp og lager hjemmelaget pizza.

Velkommen til nasjonaldagsfeiring i Benalmádena

Den Norske Skolen, Sjømannskirken og Benalmádena kommune står for feiringen og alle som ønsker det kan delta.

Sjømannskirken starter dagen med gudstjeneste kl. 10. i kirken vis a vis togstasjonen i Arroyo de la Miel. Etterpå, ca. Kl. 10:30 stilles det opp til barnetog, med korpset og skolens elever i spissen. Det blir taler og sang utenfor Casa de la Cultura ca. Kl. 11.30.

Feiringen etter dette flyttes opp til skolen, Avenida Cerro del Viento fra kl. 12.30. Alle som ønsker er hjertelig velkomne til å være med på feiringen som varer fram til kl. 14.00. Det blir tradisjonelle 17. mai leker, svampekast, stylter og potetløp. Dere kan kjøpe grillmat, pølser kaker, brus og kaker, og det blir også loddsalg med flotte premier.

Søk skoleplass så tidlig dere kan

Den Norske Skolen har allerede langt flere søkere enn ledige skoleplasser for skoleåret 2023/24. Skolen er allerede fylt til randen, og muligheten for å sikre seg en skoleplass nå er begrenset til om noen andre avbestiller.

Eventuelle restplasser etter frist fordeles fortløpende etter ventelisteprinsippet, så for den som kunne tenke seg skoleplass neste år, er det fortsatt lurt å søke plass så fort som mulig. Det pleier alltid å være litt omfordeling før vi lander med en endelig elevliste. Les mer om søkeprosessen på: https://dnsmalaga.com/sokskoleplass/soknadsprosessen/

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.