Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

2 minutter med sjømannspresten

Jeg tilhører den gruppen mennesker som går med sminke. Hver morgen står jeg opp og maler et ansikt utenpå mitt egentlige ansikt. Nesten som en maske, selv om det ikke er det – jeg prøver jo å ligne meg selv, bare freshere! I februar feirer vi karneval. En dag mange forbinder med utkledning og fest. Barna svirrer mellom føttene våre og er blitt katter, prinsesser og pirater. På lek, og for en liten stund, feirer vi med masken på. Vi er lengslene og drømmene våre i fulle farger og glød til dans og spill. Vi har på det ansiktet vi vil, ikke det ansiktet vi har. På Sjømannskirken feirer vi karnevalsgudstjeneste og slår godteri ut av en piñata på kirkekaffen. Dette er en festdag hvor vi spiser kjøtt (karne-val) og søtsaker. Vi spiser oss ut av alt det gode vi har i huset, for snart kommer fasten. 40 dager før påske. En tid uten masker. En tid der all vår sårbarhet og dødelighet får plass. Vi legger maskene bort. Ja, for mange av oss bærer masker på de resterende dagene av året også. Sminken er kanskje et uskyldig uttrykk for andre typer masker vi kan finne på å bære. Masker som maler ansikter fulle av suksess, fremgang, lykke. Vi ønsker jo å fremstå som vellykket. Hvem finner vi bak masken? Når vi legger til side alt det vi skulle ønske vi var og ser på oss selv slik vi er, hva skjer da? Nå skal jeg røpe en hemmelighet som du sikkert allerede vet: Gud ser oss uten maske hele tiden. Gud kjenner vårt egentlige ansikt. Alle våre forsøk på å imponere venner og naboer er egentlig gjennomskuet av en som elsker oss slik vi er, som skapte oss slik vi er og ville oss slik vi er. Så hvorfor prøver vi å gjemme det bort? La oss heller ønske fastetiden velkommen og dermed ønske vårt sanne selv velkommen. Det maskeløse ansiktet. Hver gudstjeneste på Sjømannskirken avsluttes med velsignelsen som har ordene: Herren la sitt ansikt lyse over deg og være deg nådig, Herren løfte sitt åsyn på deg og gi deg fred.

God faste, alle sammen!

Caroline Lygre
Sjømannsprest, Costa del Sol.


Konsert på Sjømannskirken

Torsdag 17. februar kl 19.00
Ytre Suløens Jass-ensemble med Tricia Boutée

Med sin tradisjonelle New Orleans-jazz har Ytre Suløen hatt både nasjonal og internasjonal suksess. Orkesteret ble stiftet i Langevåg i 1973 og er nå inne i sin tredje generasjon med musikere. Dagens medlemmer er Einar Aarø – banjo, Morten Gunnar Larsen – piano, David Gald – tuba, Lars Frank – klarinett/saksofon, Sturla Hauge Nilsen – trompet, Andreas Rotevatn – trombone og Kristoffer Tokle – trommer, Tricia Boutée – vokal.
Billettpris €25,- Konsertkafé fra kl. 18.00.

Torsdag 10. mars kl. 19.00
Solveig Skogdal (fagott) og Siegmund Watty (piano)

Pianist Siegmund Watty er en av grunnleggerne av festivalen Spansk-Norske Dager på Costa Blanca. Gjennom tjue år har festivalen vært en viktig bidragsyter for å fremme forståelse imellom forskjellige kulturelle tradisjoner. I de senere årene har Spansk-Norske Dager hatt et fast samarbeid med Ungdommens Musikkmesterskap i Norge, som hvert år sender noen av de fremste prisvinnerne til den spanske festivalen. En av dem er Solveig Skogdal på fagott.

Billettpris €15,- Konsertkafé fra kl. 18.00.

Torsdag 17. mars kl. 19.00
«Edith Piaf på norsk – jeg angrer ingenting»

Edith Piaf på norsk er en rørende og sterk forestilling om Edith Piafs liv. Pernille Heckmann tar publikum med på en reise gjennom hennes liv ved å fortelle om henne, være henne og synge Piafs flotte sanger på norsk. Opplev den lille spurven med den store stemmen i Pernille Heckmanns sterke tolkninger. 
Billettpris €25,- Konsertkafé fra kl. 18.00.

Pernille Heckmann – sang, Bjørn Halstensen – piano


Gratis lunsjforedrag

Onsdag 2. mars kl. 12.00 Solkysten ble krydderet i tilværelsen

Lunsjforedrag med Lone Elisabeth Hansen.

Hør Lone Elisabeth Hansen fortelle, både om gleder og dramatiske dager, og om hvordan erfaringene ble til bok. Forfatteren av «Spansk pepper» er tidligere journalist i aviser og NRK, og høgskolelektor. Hun har tidligere gitt ut to bøker.


Myldrefredag – Annenhver fredag fra 11. februar

Myldrefredag er Sjømannskirkens tilbud rettet mot barn og unge og deres foreldre. Det foregår på Sjømannskirken annenhver fredag mellom kl. 16.00 og 20.00.

Kl. 16.00               Salg av taco til hele familien
Kl. 17.00               Småbarnssang for 0-6 år
Kl. 17.30               Liv og Røre-samling for 1.-4. trinn
Kl. 18.30               Spillklubb for 5.-7. trinn
Kl. 19.30               Avslutning i kirkerommet for alle

En fredag i måneden har vi ungdomskafé for 7. trinn og oppover, etter Myldrefredag.
Info om oppstart kommer!


Ny daglig leder endelig på plass!

Vår nye daglige leder, Kristin Leite, har endelig landet her på Solkysten og er både glad for og spent på å ta fatt på de oppgavene som ligger foran henne denne våren. «Jeg ser frem til å bli en del av fellesskapet på El Campanario og til å bli kjent med både ansatte, frivillige og gjester» sier Kristin Leite. Vi i staben på Sjømannskirken Costa del Sol er glade for at Kristin endelig er på plass og ønsker henne varmt og hjertelig velkommen!

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet