Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Den Norske Skolen (Februar2022)

Februar er i gang med masse spennende på programmet her i «treningsleiren». Vi på Den norske Skolen, Málaga ser på oss selv som nettopp dette; et sted der vi gjennom læring, trening, utfordring og lek skal hjelpe elevene våre til å utvikle evnene sine, modnes og oppleve trivsel, trygghet og vekst.

Denne vinteren jobber lærerne med modulen «et godt og trygt skolemiljø, en kompetansepakke fra Udir, for å skjerpe fokuset vårt og vokse. Det er den norske skolemodellen, forsterket med leksebevissthet, tverrfaglige og rike oppgaver, og med bruk av læringsstøttende teknologi som er styrken hos oss, sammenlignet med det internasjonale og spanske skoletilbudet på Costa del Sol.

Lesekonkurranse

Frem til vinterferien avholder skolen lesekonkurranse for å skjerpe leseferdighetene til elevene. Vinnerne er blitt lovet flotte, individuelle og klassevise premier, og innsatsen er upåklagelig. Leseferdigheter er viktig for å lykkes i de fleste fag, og det gleder oss at elevene har stupt inn i leseuniverset med stor iver. Den 1. februar, altså knappe to uker inn i konkurransen har skolens elever (rundt regnet) lest 25000 sider, altså nær 250 sider hver i gjennomsnitt.

Keanu, Nassim og Ida ser igjennom de nye bøkene skolen kar kjøpt inn, og synes det er vanskelig å bare velge én bok av gangen.

Rover på Mars vs egg i fallskjerm

I naturfag er det rom for forsøk og forskning. Lærer Susanne Sjåvik Iversen forankret opptakten og teorien før eksperimentet til utfordringen som NASA-forskere har hatt med å planlegge, designe og bygge landingen til «Mars Exploration Rover». Fysisk måtte Roveren tåle både varmen fra inntredenen i Mars-atmosfæren, og selve støtet med landingen.

Elevenes fikk forsøke seg med egg, som måtte tåle et dropp på flere meters høyde og lande uten å knuses. Med polstringer og fallskjermer skulle elevene sørge for en trygg landing. Susanne bekrefter at eggene landet trygt. Kun ett enkelt egg fikk en liten sprekk. Oppdrag utført!

Ella står klar til å filme når Marcus, Lina og Serina skal kaste eggene sine utfor kanten. Lina har valgt fallskjerm i tillegg til polstring, og håper egget er trygt.

Som en viktig del av læringsprosessen, filmet elevene underveis og laget sin egen rapport med video som viste hele prosessen.

Søknadsfristen for skoleåret 22/23 gikk ut den 1. februar, og skolen er så godt som fullbooket. Men, siden det alltid er noen som trekker seg, råder vi alle interesserte til å legge inn sin søknad så snart som mulig. Skolen tar inn elever fortløpende etter ventelisteprinsippet der ledig kapasitet oppstår. Les mer om søknadsprosessen på skolens hjemmeside: www.dnsmalaga.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.