Månedsmagasinet på Costa del Sol

Hei- og på gjensyn alle foreningsvenner!

Når dere leser dette, er vi allerede langt ut i februar og alle aktiviteter i og rundt foreningen er i full gang. Vi åpnet 10. januar og siden da serverer vi lunsj hver dag (unntatt søndag) og ellers småretter og drikke.

Hver onsdag har vi den populære quizen i foreningens lokaler. Koselig, sosialt og også fint for de små grå! Start kl. 19.00

Mandag, onsdag og fredag fra kl. 11.00: Boule.

Søndag kan vi spasere sammen med Alpingruppen. Oppmøte kl. 11.00 på Feriaplassen. Møt nye og gamle venner mens vi trimmer!

Husk også generalforsamlingen torsdag 24. februar fra 18.00. Årsrapport og valg av styre.


Visste du at

El Bocatillo, bestående av 264 leiligheter, ble anlagt i 1960-årene for å gi ‘vanlige folk’ et rimelig boalternativ. Dessverre har manglende vedlikehold gitt forfall og skader. Utseendet var mildest talt deprimerende. Å rette på dette krevde mye penger, som var vanskelig å få skaffet. Man nøyde seg med å la kunstneren j. f. Rio pynte sørgavlene. Greit og storslagent, men som man kan se av bildet, ikke akkurat noe som har løst problemene!


Minneord

Det var med stor sorg Norsk forening mottok meldingen om at vår president Gunnar Finholth (77) var gått bort.

Gunnar og kona Laila var nettopp blitt pensjonister da de i 2011 feiret julaften i Norsk Forening. De ble lagt merke til – dette glade, fornøyde og optimistiske paret. Og de lovet å komme tilbake. De kjøpte seg en flott leilighet rett ved havet. Her satt de på terrassen og så utover Middelhavet, fulgte soloppgangen og hørte på bølgene som slo mot land. Gjennom årene trivdes de så godt at de snakket om at de ville bo i Spania året rundt.

De fant seg godt til rette i Norsk forening og deltok i det foreningen kunne tilby. Gunnar hadde hatt sin arbeidsplass i Telenor, og med sine kunnskaper ble han raskt kapret som kasserer. I 2013 ble han valgt inn i foreningens styre, og fra 2015 som president. Etter et par friår, kom han på nytt inn i styret og fra 2020 nok en gang som president.


Laila og Gunnar hadde mange interesser: Turer i Andalucía, cruise på Middelhavet, fjellturer, Boule, kunst, Odd Fellow, Quiz og fotball i Málaga. Også hjemme i Norge deltok paret i mange kulturarrangementer. De framhevet Groruddalen som et flott sted å bo. De deltok alltid i byvandringen som arrangeres i Oslo hver sommer. Og alle kunstutstillinger ble besøkt når de var hjemme. Hver fredag under vår faste fiskesuppemiddag var Gunnar på plass i oppvasken, mens kona Laila sto i kassa og tok hånd om bestillingene. Alt i alt har Gunnar vært en viktig ressursperson i Norsk forening.

Jeg som har jobbet nært Gunnar, så hvor omtenksom og snill han var. Han var en person jeg kunne ha fortrolige samtaler med, og han kunne trøste når han så at noen var lei seg. 

Gunnar etterlater seg et stort savn, og Norsk forening takker for hans solide innsats gjennom mange år. 15. januar ble det holdt minnestund i foreningens lokaler der flere enn 50 venner og medlemmer av foreningen var møtt opp for å ta et siste farvel med ham. Det ble en verdig markering, og mange minner ble delt under kaffeserveringen etterpå.  

Våre tanker går i dag til Gunnars nærmeste familie, Laila, sønnen Jørgen og hans kone Rigmor. Vi i Norsk forening lyser fred over Gunnars minne.

– Helen-Mari Gusjås
(visepresident i Norsk forening)


Månedens gode nyhet:
Mens dette blir skrevet, gir spanske myndigheter signaler om å åpne mer opp, siden Omicron beviselig ikke gir så alvorlig sykdom.

Månedens mindre gode nyhet:
Vi blir neppe helt kvitt alle koronavariantene i nærmeste framtid …

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.