Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (Desember 2020)

2 minutter med Sjømannspresten

Det lyser i stille grender og rotete stuer og travle arbeidsplasser. Det lyser i handlegatene av tindrende julelys. Jula er en lysfest når året er på sitt mørkeste. I kirka feirer vi jula som et lyspunkt i menneskenes historie, for da ble Gud menneske. På spansk heter det å føde «dar a luz», som betyr å gi lys. Da jeg fikk barn opplevde jeg det som å et nytt lys inn i tilværelsen. Min lille datter kan lyse opp tunge dager med sin runde trillelatter. Men hun kaster jammen meg lys over hvor vanskelig det er å være menneske også. Utålmodighet, og utilstrekkelighet på andre måter, er så altfor godt belyst i skinnet av hennes behov. Det er et lys som er litt vanskeligere. Et lys jeg og alle foreldre i grunn trenger, men som krever at jeg ser utover mine egne behov og strekker meg for den lille som er avhengig av at jeg stiller opp. Jeg blir på en måte tvunget til å se sider av meg selv jeg ikke liker og ta ansvar.

Da Maria fødte sin lille gutt i stallen, ble det gitt menneskeheten et lys. Et godt og vanskelig lys. Krybben i stallen skinner over det mørket som finnes på jorda. Altfor mange mennesker er på flukt, er rammet av krig og sult. Jorda lider under vårt overforbruk. Vi har skapt samfunnsstrukturer som undertrykker. Lyset tvinger oss til å se det. Og akkurat som spedbarns gråt skjærer vei inn til medlidenhet og handlekraft – slik gråter julenatta sitt lys inn i verden. Da Gud ble menneske ble han et spedbarn som trengte omsorg for å leve. Julefortellingen roper på vår medlidenhet og handlekraft. Derfor synger vi med englene i julefortellingen hver søndag – det som både er en bønn og en lovprisning: «Ære være Gud i det høyeste og fred på jorden blant mennesker som Gud har glede i».  

Gledelig jul, alle sammen!

Caroline Lygre

Sjømannsprest på El Campanario


Julen på El Campanario

Påmelding til julegudstjenester

På grunn av plassrestriksjoner gjennomfører vi påmelding til julegudstjenestene i år. Vi setter opp tre gudstjenester på julaften, kl. 12, 14 og 16. For å melde deg på går du inn på vår hjemmeside: www.sjomannskirken.no/julaften2020

23. desember: Lille julaften

Kl.11.00-14.00 Åpen kirke, salg av kaffe og vaffel

24. desember: Julaften

Kl. 12.00 Julegudstjeneste

Kl. 14.00 Julegudstjeneste

Kl. 16.00 Julegudstjeneste

25. desember: 1. juledag

Kl. 12.00 Høytidsgudstjeneste

27. desember: Romjulskafé kl. 16.00-18.00

30. desember: Romjulskafé kl. 11.00-14.00

31. desember: Nyttårsaften

Kl. 14.00 Nyttårsmeditasjon

1. januar: 1. nyttårsdag

Kl. 12.00 Gudstjeneste

3. januar: Kirken holder stengt

Julemiddag på julaften

Siden vi i år har et begrenset antall plasser tilgjengelig på julemiddagen, begrenser vi påmeldingen til:

  • de som er alene
  • de som er alene med barn
  • eldre par som ikke har noen å feire sammen med

Har du eller dere behov for noen å feire julaften sammen med, vennligst ta kontakt med gjestehusleder Torbjørg Aalborg på telefon +34 650 208 606 eller via e-post toa@sjomannskirken.no. Blir pågangen stor, må vi dessverre si nei til noen. Du eller dere oppfordres til å ta kontakt så snarest mulig.

Julemiddagen koster 40 euro for voksne og 25 euro for barn.


Husk påmelding til julegudstjeneste! www.sjomannskirken.no/julaften2020

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.