Månedsmagasinet på Costa del Sol

Julen ringes inn.

Julen står for døren. Adventstiden og julen i år blir ikke helt slik vi er vant til her i Norsk Forening. Mange vil savne de tradisjonelle lutefiskaftenene med høy stemning og mange vitser. Men lutefisk serverte vi i stedet midt på dagen den 26. november, omtrent samme tid som lutefiskaftenene har brukt å gå av stabelen. Ifølge kjøkkensjef Helen Gusjås, var det en meget vellykket middag.

I skrivende stund er det uklart om kommunen tillater kveldsaktiviteter etter den 10. desember, eller om Covid-19 restriksjonene fortsetter, slik at vi julaften må avslutte feiringen kl. 18.

Uansett kan de som vil feire julaften i Foreningen, skrive seg på listen som ligger hos oss. Det samme gjelder julelunsjen som er planlagt mandag 28. desember.

Foreningen holder julestengt fra 19. desember til 11. januar.  

Forenings styre ønsker alle våre medlemmer en riktig god jul, og vi håper å se flere av dere på det nye året.

Vennlig hilsen

Gunnar Finholth

president

Willy, Grete, Gerd-Turid, Turid og Tom nyter årets lutefisk med øl og dram.

Gunvor Sørhus i Malegruppa ’Artic Circle’ har sendt en julehilsen til oss:

Hadde dette vært et normalt år, hadde vår eminente leder og læremester, Knut Kråkevik, satt oss i sving med å male engler, Maria og Jesusbarnet, pålagt en masse gull. Vi vil sende en stor takk til han.

Men 2020 er ikke et normalt år. Mange av våre malevenner er fortsatt i Norge, Sverige og Danmark. Noen kom ned i høst, og vi var fem stykker som i oktober satte i gang å male i atelieret vårt. Men den 9. november stengte kommunegrensene, så vi fra Mijas kunne ikke komme til Fuengirola. Dette skal i hvert fall vare til 10. desember. Vi savner å være i gruppa og likeså våre kunstnertreff.

Med dette sender jeg en julehilsen til alle i gruppa og med håp om at 2021 blir et bedre år, og at vi kan møtes igjen uten virus.

Engel og Jesusbarnet» malt av Siri.

Fra Boulegruppa ’Noruegos’, har Grete Folkedahl sendt denne julehilsenen:

Vi i Boulegruppa har spilt i hele høst, rundt åtte spillere har møtt opp. Noe færre etter at grensene rundt Fuengirola ble stengt. Vi har hatt det hyggelig, og etter spillet har vi møttes i Norsk Forening og spist middag. 

Nå ser vi fram til en litt annerledes feiring av julaften i Foreningen. 

Jeg ønsker alle våre medlemmer og alle andre, både i Spania og hjemme i Norge, en riktig god jul og et godt nytt år!  

Fra Else og Per Hervig i Alpingruppa har vi fått denne julehilsenen:

Vi har hatt tre fine turer i høst før restriksjonene fra Junta de Andalucia trådte i kraft, men da ble det vanskelig å fortsette søndagsturene. Vi bor tross alt i flere ulike kommuner. Selv om vi ikke var så mange deltagere, hadde vi flotte turer til Parque de la Cantera, Parque la Presas og trappa i Lomas de Mijas. Nå håper vi å komme sterkere igjen i vårsemesteret 2021. Vi gleder oss til flere spennende turer sammen med hyggelige medlemmer i Alpingruppa! God jul, alle sammen! 

De glade vandrerne har tatt en liten matpause.

Skrivegruppens Hans Petter Lindøe har fra Bergen også sendt en hilsen:

Skrivegruppen ønsker alle i Den Norske Forening og alle andre nordmenn på Solkysten en god jul og et godt nyttår! Vi sitter rundt omkring alle andre steder enn der vi helst vil være – i Andalucia – og forsøker å utholde pandemien så godt vi klarer. Skrivingen pågår likevel for fullt, nye oppgaver løses, sendes og diskuteres hele tiden. Absolutt lyspunkt i tilværelsen. Hvem vet – kanskje vi alle kan samles i Fuengirola i løpet av neste år! 

Solveig Tandberg

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.