Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Den Norske Skolen (April 2023)

Tre fantastiske utflukter

Den norske skolen i Benalmádena, Málaga arrangerer hvert år en dag med skisport i det spanske fjellområdet Sierra Nevada. De yngre elevene kunne alternativt besøke natuskjønne Pizarra, og de av ungdommene som ikke ville så på ski, kunne heller melde seg på padelturnering i på Torremuelle Racket Center.

Elever på tur til tre knallfine destinasjoner; Fottur i Pizarra, padelturnering i Torremuelle eller alpint i Sierra Nevada

FNOKK elevavis

Tenker du kanskje at elever på 2. trinn er for unge til å skrive en hel avis? Å nei da! Med gode skrivetrenings økter jobbet elevene med tankekart som ble til setninger, og som endte opp i sammenhengende tekster. Det var en stolt elevgruppe som gav ut sin første elevavis som handlet om «alt mellom himmel og jord» som elevens selv valgte å skrive om.

-Resultatet har blitt denne ‘avisen’ som vi har kalt FNOKK, forteller kontaktlærer Linda Sakseide. -Da vi tidligere lærte om planter og løvetannen, bet vi oss merke i ordet fnokk som er det hvite som løvetannfrøene flyr med. Jeg sa at vi aldri kom til å huske det ordet igjen, men da skulle selvfølgelig elevene gå inn for å huske det, så de har gått rundt og sagt “fnokk” sånn annenhver dag siden. Dette kan du også lese om i selve ‘avisen’ vår, sier hun.

Daniel og Leonel skriver om fotballaget Liverpool, en reportasje til elevavisen FNOKK. Avisen inneholder fakta om havfruer, fotball, musikk, ishockey, ulv, løve og Robolox, for å nevne noe. Du finner hele avisen på skolens nettsider: https://dnsmalaga.com/fnokk-elevavis/
Dette er andretrinn og den stolte redaksjonen til avisen FNOKK

Søk skoleplass så tidlig dere kan

Skolen har allerede langt flere søkere enn ledige skoleplasser. For skoleåret 2023/24 er skolen dermed allerede i prinsippet fylt til randen, og i disse dager får elever som har kommet inn et skriftlig tilbud om skoleplass som bekreftes med betaling.

Eventuelle restplasser etter frist fordeles fortløpende etter ventelisteprinsippet, så om dere er blant dem som kunne tenke dere en skoleplass neste år, er det lurt å søke plass så fort som mulig. Det pleier alltid å være litt omfordeling før vi lander med en endelig elevliste, så det er fortsatt håp. Les mer om søkeprosessen på: https://dnsmalaga.com/sokskoleplass/soknadsprosessen/

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.