Månedsmagasinet på Costa del Sol

«Jeg velger meg april» proklamerte Bjørnstjerne Bjørnson salig – og mente at da var naturkreftene på sitt mest voldsomme og iøynefallende og forandringene i overgangen mellom vinter og vår i Norge meget dramatiske og tydelige.
Jeg er ikke så sikker på at det samme er tilfelle i Andalucia, i alle fall ikke så merkbare som i gamlelandet!
Men også her kan man lett se at vår/sommer er kommet og setter sitt preg på alt og alle. Både fastboende og turister ferdes mer utendørs og fyller opp turstier og fortauskafeer – alt etter lyst og anledning. Den søte, lune duften av sommer griper oss alle og får oss til å føle en unik glede over å være til!
Mye har skjedd siden forrige nummer av magasinet som utkom 15. mars.
På medlemsmøtet i mars holdt Britt Helen Johansen et spennende, kvikt og underholdende foredrag titulert Blå blazer og hvite knebukser som viste seg å handle om kong Alfonso 13. og hans gemalinne. Utrolig interessant og en særdeles dyktig kåsør!

Månedens turutflukt gikk til Antequera – denne vakre, andalusiske byen med sin spennende og særegne arkitektur. Fjellet som til forveksling ligner en sovende kjempe, har en direkte tilknytning til urmenneskene som slo seg ned her for 7000 år siden. Med en nesten utrolig dyktighet og ingeniørkunst anla de gravplassene eller Dolmene.

Her kjente vi virkelig følelsen av å trå på hellig grunn. Ikke engang litt nærkontakt med stivbeint, spansk byråkrati fratok oss innblikket i hvordan våre forfedre klarte å leve i kontakt med naturen. Vi har definitivt noe å lære av dem! Ellers spiste vi lunsj på den fantastiske restauranten/egnsmuseet La Colina Blanca med over 20 000 gjenstander fra svunne tider.

I våre lokaler i Norsk Forening går det mot slutten av dette vårsemesteret. Vi holder stengt etter lørdag 29. april og åpner igjen mandag 18. september – dog med unntak for Quizen onsdagene 3. og 10. mai og selvsagt for 17. maifeiringen!
Åpningstidene resten av semesteret er fremdeles:
Mandag- fredag 11.00 – 16.00 (middag serveres 13.00 – 14.30)
Lørdag 11.00 – 15.00 (sild eller grøt 12.00 – 14.30)

Neste medlemsmøte er fredag 21.april kl. 19.00. Da blir det foredrag av Hans Petter Lindøe om Blå øyne … og noe annet …!


Visste du at
Antequera var tiltenkt som Andalucias hovedstad etter Franco-tiden, men ble ‘slått på målstreken’ av Sevilla. Nå er den en by i vekst og med stadig flere turistbesøk.

Ansvarlig for siden: Hans Petter Lindøe
hanspl@broadpark.no

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.