Månedsmagasinet på Costa del Sol

Etter en vanskelig pandemi, færre aktiviteter og fallende medlemstall, er AHN nå tilbake der vi kjenner dem – helt i fronten. Rent sosialt, aktivitetsmessig og økonomisk står foreningen kanskje nå sterkere enn noensinne. AHN i Fuengirola/Mijas er kystens eldste skandinaviske forening, men det er dynamikken og lysten til å gå nye veier som setter sitt preg på klubben.

Stefan Dolvander, Christina Granath, Mikael Rehnberg, Eckhardt Metzner, Michael Emdenborg og Anette Ternstedt ved AHNs lokale i Las Rambas i Fuengirola.
Røttene er svenske, men AHN er en nordisk forening. Nesten halvparten av de 2000 medlemmene er i dag fra Danmark, Norge og Finland.”

Foto: Mugge Fischer

Det er masse folk og livlig aktivitet i AHNs lokale ‘Casitan’ i Las Rampas i Fuengirola sentrum. Foreningen har et tett aktivitetsprogram, og det merkes at AHN igjen har rundet 2000 medlemmer. ”I dag har vi nok flere aktiviteter, er mer sosiale og har fler golfturneringer enn noen gang,” forteller Eckhardt Metzner som er formann for AHN. I mangfoldige år har han lagt hele sin sjel i foreningen, og det er han absolutt ikke alene om. ”Vi har et sterkt styre og et velfungerende nettverk av frivillige som jobber energisk for foreningen vår. Det er derfor vi har kommet så langt,” understreker formannen. Metzner var også med da det ikke gikk så bra. Den gangen da de måtte tenke annerledes og gå nye veier for at AHN skulle overleve.

Veien fremover

For flere år siden anerkjente styret at det ikke var nok å drive foreningen utelukkende basert på sosialt samvær. Det måtte også være økonomisk attraktivt. Derfor skapte AHN et utvalg som skulle jobbe med å skaffe rabatter og andre medlemsfordeler. Det skulle vise seg å være en god idé, da flere bedrifter så fordelen av å gi et godt tilbud til de mange medlemmene. Det gjelder alt innen helse, reiser og restaurantbesøk – men spesielt golf. ”Vi har i dag så gode rabattordninger på nesten alle kystens golfbaner at man nesten bare behøver å spille én runde golf for å tjene tilbake medlemskapet på 40 euro,” informerer Metzner.

Vaktskifte på AHN-Golf
I løpet av året trekker Eckhardt Metzner seg langsomt fra jobben med golfen i AHN. Den nye ansvarlige vil være Stefan Dolvander. Han er aktiv golfspiller og vært med i AHN i fem år, så han vet at det ligger en stor jobb foran ham. ”Golfen er en stor del av AHN Fuengirola/Mijas. Vi har tre faste turneringer i uken og et omfattende samarbeid med mangfoldige golfbaner som sikrer våre medlemmer gode rabatter. Vi må bygge videre på våre samarbeidsavtaler. Det samme gjelder vår egne ukentlige turneringer, for de selges ofte ut på ti minutter,” forteller Stefan som allerede nå jobber med utvidelser slik at flere kan spille. Med seg har han ikke færre enn 30 medhjelpere som står for alt fra registrering og påmeldinger til søking etter sponsorer og oppdatering av hjemmesiden. Samtidig har han tre matchledere. ”Det krever sitt å arrangere minst tre turneringer i uken – nesten hele året rundt. Men vi har et sterkt team. Hjulet er velsmurt, og jeg føler meg klar til å ta over,” avslutter den nye ansvarlige for AHN-Golf.

Formannen er stolt over at klubben i dag kan tilby green fees hele året på Alhaurin Golf for 52 euro inkl. golfbil og mat og drikke. På Mijas Golf er spesialprisen 58 euro, og på Rio Real betaler AHNs medlemmer bare 69 euro for en runde golf, mens normalprisen ligger på det dobbelte. ”Det er et språk som alle forstår, og det er ingen hemmelighet at golfen har gitt oss mange medlemmer,” kunngjør Metzner som påpeker at AHN er mye mer enn golf. Det er også reiser, utflukter, fysisk aktivitet, god mat og masse hygge og sosialt samvær. Det kan Michael Emdenborg fortelle mer om. ”Vi har i dag flere reiser rundt i Spania enn noen gang. Vi har et nytt og godt samarbeide med reisearrangøren Ruta Solar. Våre medlemmer får en god rabatt og oppslutningen er stor.” Det samme er oppslutningen til AHNs øvrige aktiviteter som bl.a. petanque, bridge, padle og spanskundervisning.

Fakta er at medlemmene strømmer til AHN. Etter et fall i medlemstallet under pandemien, er foreningen tilbake med 2000 medlemmer og en sterk økonomi som sikrer et solid fundament for fremtiden.

Sosialt hele veien

Takket være den sterke økonomien har AHN i flere år støttet de lokale prosjektene AFA og Fuensocial. Foreningen donerer et større beløp til hvert av de gode formålene og akter også å gjøre det i 2023 og videre i fremtiden. AFA er Alzheimer foreningen for Fuengirola og Mijas. Fuensocial er en forening og senter for barn med fysiske og psykiske handicap som også ligger i Fuengirola.

”Vi er en liten del av Fuengirola by som alltid har tatt godt imot oss. Derfor vil vi gjerne gi noe tilbake. Begge foreningene er gode, lokale formål, hvor vi direkte kan se hvordan støtten vår kommer til nytte. Derfor støtter vi lokalt. Det er en stor glede å kunne glede andre,” er Metzners siste kommentar.

Det er ikke lenge siden AHN feiret sitt 50-års jubileum, men foreningen er ung og har masse livsmot. Du kan lese mer på ahn-fuengirola.net. Hjemmesiden er på fire språk.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.