Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (Mai 2023)

Å vandre med kvilepuls

Det er vel ikkje berre eg som opplever at tida går raskare etter kvart som ein blir eldre. Tid til ettertanke blir lett oppspist av alle mulige påverknadar frå media og andre informasjonskjelder.

Då eg kom til Sjømannskirken El Campanario fekk eg ein opplevelse av at her kan ein vandre med kvilepuls, slappe av, ta ein kopp kaffe og vafler og ha ein god prat utan stress. Det er viktig å ha pustepauser i ein travel kvardag.

Eg las ein gong om ein mann som hadde lang erfaring i meditasjon.  Han blei spurt om kvifor han kunne vere så avspent og rolig i det daglege presset? Han svarte: «Når eg står opp, står eg opp. Når eg går, så går eg. Når eg sit, så sit eg. Når eg et, så et eg. Når eg talar, så talar eg.»

«Det gjer vi også. Du gjer vel noko meir?» Men han svarte det same. «Når eg står opp, står eg opp. Når eg går, så går eg. Når eg sit, så sit eg. Når eg et, så et eg. Når eg talar, så talar eg.» Igjen sa folket: «Men det gjer vi så også!» Då sa han til dei: «Nei, for når de sit, så står de allereie.  Når de står, spring de allereie.  Når de spring, er de allereie framkomne.  Og når de et, er de allereie ferdige.»

Sjømannskirka her på El Campanario er open onsdag til søndag.  Kom gjerne innom til ei kvilestund med ein kopp kaffe og ein vaffel, til ein god prat.

Leidulv Øyvind Grimstad

Vårprest på Sjømannskirken Costa del Sol


[17. mai-program – samme som i aprilutgaven med følgende rettelse og tillegg:]  

Rettelse: 17. mai-gudstjenesten i Turistkyrkan i Fuengirola: 12.00 

Legg til: 17.00 Arrangementet avsluttes


Sommeravslutning for Tacofredag

Fredag 26. mai blir siste gang med Tacofredag før sommeren. I år som i fjor bryter vi med tacotradisjonen og serverer grillmat nede i grillhytta ved bassenget fra kl. 16.00. Vi spiller musikk fra anlegget og har aktiviteter som bading, bordtennis, kubb, m.m. Velkommen til store og små!


Lunsjkonsert med Hennummusikken

Onsdag 31. mai kl. 13.30 blir det gratis lunsjkonsert i patioen med Hennummusikken. Dette er et av Norges eldste janitsjarkorps, stiftet på Tranby i Lier kommune i 1897. Korpset feiret 125-års jubileum i fjor og spiller svært variert musikk, fra klassisk og salmer til allsidig underholdningsmusikk og marsjer. Hennummusikken ledes av dirigent Ingvild Hafskjold.


Kunstutstilling i Sjømannskirkens kafé

Fredag 2. juni kl. 12.00 blir det åpning av Sommerutstillingen i Sjømannskirkens kafé. Alfonso Hervas og Jose Miguel Andres er kunstnerne som står bak denne utstillingen.


Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.