Månedsmagasinet på Costa del Sol
KREDITT TIL MEL – Forsterkninger kreves

KREDITT TIL MEL - Forsterkninger kreves

Del

Bunnlaget Málaga CF i dyp krise med skader og mentale problemer – psykolog har blitt ansatt

Det er fortsatt sportslig bekymring i Málaga CF etter ansettelsen av treneren Pepe Mel fra Madrid som erstattet Pablo Ruede etter bare seks spilleomganger. 2. divisjonslaget i bunnposisjon er preget av en dyp krise.

Advokat Jose Maria Munoz – bestemmer i Málaga CF.
Pepe Mel – hvor lenge holder han som trener?

Og så kom den rutinerte Mel i arbeid. Den store og entusiastiske tilhengergruppen Bokeron-fronten møtte opp til treningen for å uttrykke sin utilfredshet. Málaga CF lå da som nummer 22 og sist. Pepe Mel kan unnskylde laget med mange skader, utvisninger, grove feil i kampene og nå også mentale problemer hos spillerne. Situasjonen er desperat.

Etter initiativ fra Mel har psykologen Patricisa Ramirez blitt ansatt til å ta seg av spillernes mentale tilstand. Hun jobbet tidligere sammen med Mel, da han var ansatt i Betis i Sevilla. Dessuten også med Goyo Manzano, ekstrener for Málaga CF.

Tauet forlenget

Til tross for de grusomt elendige resultatene for Málaga CF, har Mel stadig tillit i klubben. Hans fremtid akkurat nå er i hendene på den juridiske administratoren, advokaten Jose Maria Munoz. Hva som vil skje med Mel vil nemlig ikke være en beslutning for sportsdirektør Manolo Gaspar, som nettopp var den som stolte på Mel etter den smertefulle oppsigelsen av Pablo Guede.

Men akkurat nå er det overbevisning om at det ikke vil være en løsning å skifte trener igjen. Mels tau er forlenget.

En av Málaga-lagets kapteiner, veteranen Escassi sier: ”Vi er veldig gode spillere, men vi har ikke blitt til et lag enda. Vi må være ansvarlige og konsentrerte i kampene!”

Escassi – «vi spiller ikke som et lag»

Ikke en lett start

Med to langtidsskadede spillere har Málaga CF fått forbundstillatelse til å anskaffe en ny spiller utenfor transfer-vinduet. Valget falt på den 26-årige forsvareren Lumor Agbenyenu fra Ghana med en omflakkende tilværelse i europeisk fotball og med en viss suksess i La Liga hos RCD Mallorca.

”Det var en fantastisk tid i Mallorca”, sier han. ”Jeg nøt fotballivet der, men min karriere har utformet seg litt merkelig i forskjellige land. Jeg håper å gjøre det bra i Málaga”.

Han kom i oktober – tydeligvis med tilpasningsvanskeligheter, men det er heller ikke lett når Málaga-laget spiller som de gjør.

Forsterkninger

Yanis Rahmani – kommer kanskje tilbake til Málaga

Sportsdirektør Manolo Gaspar kikker nå mot transfervinduet i januar for nødvendige forsterkninger, slik at nedrykning til 3. divisjon kan unngås. Øverst på listen står den 28-årige Yanis Rahmani, født i Frankrike med far fra Algerie og portugisisk mor. Det er en vingspiller med en enorm drive og med stor suksess i Málaga CF i sesongen 2020-21 da han var utleid fra Almería. Siden gikk han til Eibar, men etter denne klubbens nedrykk til La Liga2, får Rahmani ikke mye spilletid. Sesongen han spilte i Málaga scoret han fem mål på 39 kamper, og en ny leieavtale med Málaga kan være på gang.

En annen spennende aktør som er i kikkerten, er den 33-årige Lago Junior som også er vingspiller. Han er født på Elfenbenskysten og representerer for tiden RCD Mallorca i La Liga – ofte med start på benken.

Men det skal bli vanskelig for en bunnklubb som Málaga CF å skaffe seg ny, kvalifisert arbeidskraft!


Arilds Corner

Over skyene er himmelen alltid blå

Vi som er tilhengere av Málaga CF har opplevd mørke, tunge skyer hittil i sesongen. MEN det er lysglimt, og vi håper og tror at skyene vil lette. Ved nyttår er serien halvspilt (21 matcher), og når fløyta går 28.5 2023 er himmelen sikkert blå og alle er lykkelige. For Peña Oso Polar er himmelen alltid blå.

Vår forening for nordmenn og svensker, fastboende og trekkfugler, besøkende og andre fotballinteresserte representerer et sosialt fellesskap. Det er et fint tilbud til nevnte grupper med faste rutiner både for hjemme- og bortekamper. Før hjemmekampene møtes vi på vårt faste tilholdssted, La Chispa rett ved Feriaplassen i Fuengirola. Deretter går det med egen buss til Málaga og stopp på Bar Martiricos utenfor Estadio La Rosaleda og inn til faste, gode plasser hvor vi markerer vår tilstedeværelse med eget banner, heiarop og gode råd til spillere og dommere etc. Og her har vi bra support av våre gode naboer på stadion; Málaga CFs superfans – Málaguistas. Etter matchen tar bussen oss trygt hjem til Fuengirola. Vi har også aktiviteter på bussen med kamp-tipping, premiering og salg av leskende drikke. Alt dette gir en hyggelig opplevelse for de som ønsker å gå på fotballkamp.

Bortekampene blir overført på TV på La Chispa der alle kan møte, kjøpe litt vått og tørt og utveksle meninger og synspunkter osv. La Chispa er også vårt faste tilholdssted for årsmøter og fester etc.

All informasjon om Peña Oso Polar, kamper, tider, priser, kampresultater o.a. finner du på våre Facebook-sider.

Samlet gir dette et flott, sosialt tilbud for alle som ønsker å se Málaga CF.

Og husk: Himmelen er alltid blå!

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.