Månedsmagasinet på Costa del Sol
Etter en strålende karriere – Tilbud fra toppnavn

Etter en strålende karriere - Tilbud fra toppnavn

Del

Demichelis som har bosted i Marbella, har Málaga på sin ønskeliste etter River Plate – Pelligrini er hans treneridol.

Både den 43-årige argentineren Martín Demichelis og den 69-årige chileneren Manuel Pellegrini bor i turist-mekkaet Marbella. I tillegg til det har de enda en sak felles – de har deltatt i Champions League med Málaga CF under den magiske sesongen 2012-2013. Demichelis som var en dominerende midtbanespiller og Pellegrini som en fremgangsrik trener.

De nøt tiden sammen i River Plate (2002-2003), Málaga CF (2011-2013) og Manchester City (2013-2016).

Nå har også Demichelis valgt å gå trenerveien med Pellegrini som sitt store idol. Det er noe han ikke skjuler nå når han bytter jobb fra den tyske storklubben Bayern Münchens bundesliga-reservelag til det mektige River Plate i Buenos Aires.

Demichelis i kamp mot Dortmunds Reus på Estadio La Rosaleda.


Kan neste stopp være Málaga CF?

Ja, hvis det er opp til den sympatiske argentineren. Han har stilt seg disponibel til storklubben i Málaga selv med det elendige sportslige nivået de viser for tiden. Han og hans familie vil nemlig gjerne komme tilbake til Costa del Sol når det ha blitt mer orden på klubben med en ny eiergruppe og sportslige ambisjoner som en toppklubb i La Liga.

Al Thani skyldte ham lønn

Martín Demichelis avsluttet sin aktive karriere i Málaga CF i 2017. Til tross for at klubbeieren og presidenten Al-Thani skyldte ham penger for lønn og bonus (ikke mindre enn 400 000 euro!), har han mange gode minner fra klubben. Og rettsaken endte med forlik.

Under den forferdelige nedrykksesongen i La Liga 2017-2018 fikk argentineren nyttige erfaringer som trener da han hadde rollen som assistent til først den sparkede Michel og så til Gonzalez. Deretter greide han prøven for det europeiske fotballforbundet UEFAs trenerlisens.

Málaga CF-laget i kvartfinalen i Champions League mot Dortmund:
Øverst fra venstre: Caballero, Sánchez, Demichelis, Camacho, Joaquín og Toulalan.
Nederst fra venstre: Isco, Jesús Gámez, Duda, Baptista og Antunes.

Sa ifra til van Gaal

I tillegg til Manuel Pellegrini, var Demichelis under sin karriere med Bayern München under kommandoen av de legendariske tyske trenerne Felix Magarth og Ottmar Hitzfeld som han hadde stor respekt for. Da nederlandske Luis van Gaal (som under VM i Qatar var ansatt som forbundskaptein for Nederland) overtok trenerjobben, protesterte likevel Demichelis da han ikke var tatt ut til sesongstarten 2010-2011.

Og så gjorde Demichelis debut for Málaga CF i La Liga den 8 januar 2011 med mål i Málaga CFs 1-1 kamp mot Atletic Bilbao på Estadio La Rosaleda. Da var den iherdige argentineren Houssilos sportsjef i Málaga-klubben.

Manuel Pellegrini er Demichelis store treneridol. De har jobbet sammen i de tre klubbene River Plate, Málaga CF og Manchester City. Her heies det på ham i City.

ARILDS CORNER

Går vi mot lysere tider, eller …

Sola har snudd, og våren og sommeren kommer nærmere og nærmere.

For Málaga FCs herrelag har første del av sesongen vært mørk og trist, men med enkelte lyspunkter. Det har vært tap og uavgjort, men også glimt av håp med fem seiere på 21 matcher, men laget er fremdeles nest sist på tabellen … Mye har skjedd: Nye spillere, skader, trenerskifte, måltørke og sviktende tilskuertall, så mørketiden har vært tung å bære.

Men nå går vi mot lysere tider. Håpet om at våre helter vinner kamper, scorer mange mål og klatrer mot gamle høyder blusser opp igjen. Vi drømmer om et lag som vinner og som vi kan være stolte av og heie frem sammen med våre med-fans Málaguistas og andre supportere. Vi vil være med i jubelbruset på La Rosaleda.

Livet går sin gang for Peña Oso Polar.

Vi ser også frem til lysere tider. Ikke det at vi har gått i dvale og depper. Nei, som medlemmer av Peña Oso Polar (Isbjørnene) tåler vi en støyt, selv om det til tider har vært både kaldt og mørkt. Vi har fortsatt å avholde våre sosiale aktiviteter. Vi møtes som vanlig på La Chispa, både for TV-overføringer av bortekampene, og før vi tar buss inn til La Rosaleda sammen med medlemmer og gjester. Så en liten ‘pit stop’ før vi entrer arenaen for å heie på våre helter. Vi gir aldri opp og det samme krever vi av spillerne på Málaga. De må gi alt og blø for drakta.

Vi ser frem til våren hvor alt våkner til live og det spirer og gror og deretter slår ut i full blomst. Dette vil sikkert også skje med våre helter. Eller …

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.