Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ti års måltørke … CASTRO BLE EN FIASKO

Ti års måltørke … CASTRO BLE EN FIASKO

Del

Den 41-årige toppscoreren fra Las Palmas kjente sin rolle i Málaga CF, men han har absolutt ikke levd opp til forventningene – Rondon fra Venezuela er den siste måltyven i klubben.

Han tilbringer av og til noen sårt trengte ferieuker på Costa del Sol, den nå 33-årige Salomon Rondon, den venezuelanske landslagspilleren født i Carascas. Og her huskes han med begeistring som den siste måltyven i Málaga CF. Det var i perioden 2010-12, da han med 25 mål på 65 kamper plasserte Málaga som henholdsvis nr. 11 og helt sensasjonelt som nr. 4 i La Liga (etter Real Madrid, FC Barcelona og Valencia), og dermed Málaga-kvalifikasjon til Champions League under trener Manuel Pellegrini.

Siden har Málaga CF lengtet etter en spiss med mer enn 10 scoringer per sesong, men mulighetene for en spiller av de kalibere er liten med de begrensede økonomiske midlene i 2. divisjon – og der er Málaga CF nå i sin femte sesong!

Han tegnet kontrakt med Málaga CF for å bli klubbens toppscorer.

På bunnen

Forhåpningene var store da klubben før denne sesongen tegnet en ettårig kontrakt med den 41-årige Ruben Castro fra Las Palmas som har et CV med overveldende mange fulltreffere i nå et titalls klubber. Alderen har aldri plaget, kanskje inntil nå …!

Med halvparten av 2. divisjonssesongen avviklet med Castro og Málaga CF på bunnen, har han scoret bare 5 mål på 21 kamper!  Det må betegnes som en fiasko.

Reist rundt

Rondons plassering på Málagas frontlinje i sesongene 2010-11 og 2011-12 resulterte i henholdsvis 14 og 11 scoringer. Da presterte ellers Castro 16 fulltreffere for Betis i La Liga.

Siden den gang har Rondon representert klubber i henholdsvis Russland og England – sist i Liverpool-klubben Everton, men hans fremtid virker nå uviss. Det ble 92 landskamper for ham for Venezuela.

Her scorer Castro og Gallar jubler

Kjemper videre

Ruben Castro som har misset på straffespark og sittet på innbytterbenken for Málaga CF denne sesongen, kjemper likevel videre. Med to scoringer til når han sitt eget personlige mål som den tredje mest scorende spiller i La Liga og 2. divisjon gjennom tidene.

Trener Pepe Mel som har jobbet med Castro i flere klubber, har en blind tiltro til ham, men sannheten er at Málaga savner hans mange mål.  (Etter at dette ble skrevet, har Pepe Mel fått sparken!)

”De skal nok komme”, fastslår Málagas kenyanske midtbanespiller, Alfred N`Diaye. Jeg har spilt sammen med Ruben i flere klubber og er overvist om at han slår til med 10-15 fulltreffere innen sesongen er over”. ”I februar blir det helomvending for laget mitt”, varsler Mel som i første turneringshalvdel ga unge talenter sjansen grunnet mange skader på Málaga CFs trengende 2. divisjonslag.

Salomon Rondon fra Venezuela er Málaga CFs siste måltyv. Han bragte klubben til Champions League.

Arilds Corner

Panikk?

Nå er det igjen full røre på kammerset. De kloke hodene i Málaga CF har diskutert seg frem til hvordan laget skal kave seg ut av gjørma:

Spark treneren og inn med en ny redningsmann!

Hvor mange trenere, spillere, sportslige ansvarlige, administratorer, talentspeidere etc. som har vært gjennom svingdørene på La Rosaleda de siste årene, har vi mistet tellingen på. Spillerstallen har også vært en kontinuerlig skiftende masse med spillere med forskjellige kvaliteter, skader og formsvikt. Nye trenere og hjelpetrenere har innført sine systemer, taktikker og meninger, mens en fast kaptein som hærfører med sin faste stamme, har vært fraværende. De som skulle være hovedlinjen på laget har fungert dårlig. Stemningen i garderoben vet vi ikke noe om.

Rammen rundt laget har ikke akkurat vært positive. Forbud mot spillerkjøp pga. små økonomiske rammer. Spillere ut og inn. Lover og regler fra Det spanske fotballforbundet, FIFA og andre som har hatt hendene på rattet. Administrasjonen og de som har ansvaret for den videre prosessen og oppryddingen, har hatt hendene fulle med å styre skuta gjennom stormfullt vann.

Hittil har supporterne og publikum, med de fantastiske Málaguistas i spissen, stilt trofast opp og prøvet å løfte laget frem. Sponsorer og samarbeidspartnere har vært trofaste og tålmodige, men hva vil skje fremover? Skrekkscenariet er ikke bare fotballmessig. Verdien av klubben, både økonomisk og profilmessig, vil synke drastisk for potensielle investorer hvis det verste skulle skje. Det er sikkert mange andre faktorier som lurer i de mørke skyene på horisonten, men trøsten er at det er mange kamper igjen av sesongen. Og selvfølgelig; med ny trener blir alt så mye bedre …

Panikk i Peña Oso Polar?
Foreløpig er vi ikke grepet av panikk. Man kan vel heller si at vi er skeptisk avventende. Sindige skandinaver lar seg ikke så lett vippe av pinnen. Vi stiller opp og støtter laget i tykt og tynt. Vi følger påstanden til vår gode, gamle norske trenerlegende Nils Arne Eggen:

«It’s hope in a hanging snore …! «

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.