Månedsmagasinet på Costa del Sol
Er eiendommen min beskyttet mot husokkupanter under nedstengningen i Spania?

Er eiendommen min beskyttet mot husokkupanter under nedstengningen i Spania?

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

De offentlige tallene fra politi og alarmselskap viser en økning på 10 % av okkupasjon av tomme boliger. Antall innbrudd i faste boliger har imidlertid minsket.  Årsaken til dette er enkel: ved å følge med på de forskjellige nettsidene for ferieutleie er det veldig lett å finne ut hvor de tomme boligene befinner seg, særlig nå som vi vet at det i flere regioner ikke er mulig å få adgang til disse boligene.  

Det er dessverre ikke snakk om enkelttilfeller. Bare på Airbnb, lederen innenfor ferieboligsektoren, finner vi over 190 000 boliger som tilbys for korttidsleie, helger og utflukter som nå står tomme grunnet stengningen av samfunnet i forbindelse med covid-19-krisen. Ifølge rapportene til ExcelTur, innebærer dette at over 430 000 boliger står tomme i Spania, et tall som er langt høyere enn hotellkapasiteten i landet.

For å forebygge husokkupasjon er det større behov for beskyttelse og kontroll av de tomme boligene enn noensinne. Det er derfor viktig å utruste boligene med sikkerhetsmekanismer og alarmsystemer som er koblet til alarmstasjoner, slik at utrykningstjenesten og politi varsles og kan yte bistand så fort som mulig i tilfelle innbrudd eller husokkupasjon. På denne måten unngår man farlige situasjoner som altfor ofte skjer både i eneboliger og leilighetskomplekser i sammenheng med denne typen beboere.

Detektorer som for eksempel registrerer bevegelse, vibrasjon, temperatur, røyk, oversvømmelse og mye annet, oppdager og varsler om enhver form for innbrudd eller ulovlig aktivitet i eller rundt boligen, slik at utrykningstjenestene kan rykke ut ved den minste mistanke om ulovlig okkupasjon. Dette gjør at boliger med alarmsystem havner nederst på de organiserte bandenes liste over potensielle mål for husokkupasjon. 

Det samme gjelder arbeidsplasser, butikker og andre næringslokaler som står tomme under nedstengningen. Disse lokalene er fulle av verdisaker, og mangler ofte nødvendige sikkerhetstiltak. 

Alarmselskaper som Sector Alarm, som har egne alarmstasjoner, utrykningstjeneste, og tilbyr varsling til politi og nødetatene, er en god måte å forebygge husokkupasjon og innbrudd, eller sørge for raske tiltak hvis det skulle skje.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet